2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Uygulama projesi nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

4 Aralık 2018

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan uygulama projesi ne demek? Uygulama projesinin özellikleri neler? Uygulama projesi nasıl düzenlenir? Uygulama projesiyle ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



UYGULAMA PROJESİ NEDİR?

“Uygulama projesi”, hayata geçirilmemiş ancak yapılması tasarlanan proje çalışmalarındaki tüm ayrıntı ve detayların çizildiği projeye deniliyor. Bu proje çalışmalarının amacı, inşası istenilen yapının, düşünüldüğü gibi olmasını sağlamak.

UYGULAMA PROJESİNİN ÖZELLİKLERİ

*Yapının gerçekleştirilebilmesi ve mühendislik uygulama projelerinin hazırlanabilmesi için bütün gerekli bilgileri kapsar.

*Bir yapının uygulama alanında gereksinim duyacağı bütün teknik ayrıntıyı ve bilgileri çizgisel olarak yazı ve rakamlarla açıklar.

*Kesin proje çalışmalarında mühendislerle birlikte alınmış olan statik, sıhhi tesisat, elektrik havalandırma, ısıtma kararlarının yapıya yansıyan çözümlerini belirler.

*Uygulama projesinde her çizim kesinlik içerir. Yapının şantiye uygulamasında ve mühendislik hesaplarının, projelerin hazırlanmasında birer direktiftir.

*Uygulama projesi bir kaba yapı projesidir. Kaba yapıyı açıklayan çizgi, yazı, rakam ve şekilleri hiçbir kuşkuya yer bırakmayacak şekilde yazılır.

*Kaba yapıdan sonra hazırlanacak ince yapı resimleri kaba yapıya bağlı kalır. Bu da altyapıyı belirler.

UYGULAMA PROJELERİ NASIL DÜZENLENİR?

*Birinci kısım: Genel sistem detayı, kısmi sistem detayı, çatı detayları, merpen detayları, doğrama detayları, asma tavan detayları, duvar kaplama ve lambri detayları ile özel imalat detayları bulunuyor.

*İkinci kısım: Kat planları, kesitler ve görünüşler bulunur.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır