2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Temassız ödeme ve online ödemenin önemi – Kıbrıs Emlak Merkezi

21 Mayıs 2020

Stardcard Banka Kartları Merkezi Genel Müdürü Mine Tokay, temassız ödemenin ve online ödeme altyapısının önemini anlatıyor.



Tüm dünyada önem kazanan bir konu aslında online ödeme ve temassız ödeme. Pandemi başladığından itibaren Dünya Sağlık Örgütü’nün uyarıları da bu yönde oldu hep. İlerleyen dönem için geleceği öngörülen 2. korona virüs dalgası ve diğer salgın hastalıkları düşünürsek bir an önce teknolojik altyapımızı hazırlamamız gerekiyor. Stardcard Banka Kartları Merkezi Genel Müdürü Mine Tokay verdikleri hizmeti ve bu süreçde sağladıkları olanakları anlatıyor..

Corona virüsü süreci sizi nasıl etkiledi?

Corona virüsü tüm dünyada yaşanan sıkıntıların bazılarını bize de yaşattığı muhakkaktır.

Çalışma sistemimizi değiştik; hizmetimizi aksatmamak için ek önlemler aldık; eksik olan ekipman ve malzemelerin ülke ulaşımı durmadan acilen getirilmesi için çok hızlı hareket ettik. Bunlardan en önemlisi olan kart stoğumuzun ve pos stoğumuzun eksilmemesi için hızlıca tamamladık.

Kart basım hizmetini kendi merkezimizde yaptığımız ve saha hizmetlerimizi kendi ekibimiz yaptığı için bankalarımız müşterilerine anında kart sağlayıp; pos arızalarına çok kısa sürede yanıt verdik ve yanında yeni cihaz sağlayabildik.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin aldığı önlemler nedir?

Covid 19 ile ilgili KKTC de ilk teşhis konulduğu açıklanmadan önce Mart ayı başından itibaren şirket binamıza dışarıdan girişi kaldırmıştık. İlk önlemimiz bu oldu. Şirkete dezenfektan ve eldiven aldık. Şirkete gelen tüm evrakların açılması ve kullanılması prosedürlerini değiştik. Sahaya çıkan personele gerekli önlemleri almaları konusunda çalışma yaptık.

Ülke genelinde Mart ortasında başlayan sokağa çıkma yasağı çerçevesinde tüm personelimizin evden çalışmasını sağladık. Starcard(Cardplus) teknolojik altyapısı güçlü bir firmadır. En son teknoloji ile donatılmıştır. Uzaktan erişim ile çağrı merkezi, kart operasyon, üye işyeri ve bilgi İşlem personelimiz hizmetlerini hiç aksatmadan çalıştılar.

Kart basımı, takas ve dağıtım personelimiz sadece merkeze giderek gerekli önlemler alınarak çalıştılar. Saha personelimize maske, eldiven, dezenfektan sağladık. Pos cihazı arızalarını tamir yerine yeni cihaz hazırlanarak gittikleri yerde içeriye girmeden cihaz değişimi yapmaları ve kendilerini korumaları uygulaması ile çalıştılar.

Yeni çalışma düzeninizi nasıl yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Yeni çalışma düzeninin personelimizin motivasyonunu azaltmadığını aksine çalışma isteklerini ve verimliliklerini arttırdığını gözlemledik.

Tüm geri bildirimlerde hizmetlerimizin ofis ortamından olmadığının hiç hissedilmediği ve çok hızlı yanıt verildiği şeklinde memnuniyet verici oldu.

Birlikte yapılan etkinliklerden uzak kalmaktan çok mutlu olmadığımızı söyleyebilirim.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce nasıl olacak önümüzdeki dönemde?

KKTC olarak duruma bakarsak, sanal alışveriş konusundaki hızımızın dünyaya ayak uyduracağına, dijital uygulamaların beklenenden hızlı hayata geçeceğine, temassız, mobil ödemelerin beklenenden daha kısa sürede kullanımının artacağına inanıyorum.

Dünya Sağlık Örgütü’nün temassız ödemenin sağlıklı olduğunu belirtmesinden sonra Kıbrıs Türk Tabipler Birliği finans sektörüne temassız ödemeler için geliştirmelerin yapılması çağrısında bulundu. Starcard Banka Kartları Merkezi; Cardplus Kartları için temassız pos ve temassız kart geliştirmelerini 3 yıl önce tamamladı ve 3 yıldır kullanılıyor. KKTC’deki tek ödeme sistemleri merkezi olan Starcard; Cardplus kartları için ve isteyen tüm bankalar için en hızlı çözümleri üretebilir. En son İhtiyat Sandığı’nın 1500 TL destek ödemeleri için 1 hafta içerisinde SMS ile ATMlerden kartsız işlem ile ödeme yapılabilmesini sağladık.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Bu virüs bize artık nakitin kullanımının ne kadar zor olduğunu açıkça gösterdi. Kartı olan kişilerin, mobil uygulamaları kullanan kişilerin bu süreçte evinden çıkmadan ödemelerini; transferlerini ne kadar rahatlıkla yapabildiklerini ve kendilerini koruyabildiklerini gördük. Ve bir kez daha öğrenmemizi sağladı bu süreç.

İşyerlerinde sanal ödeme alabilme altyapıları hazır olan işletmelerin sağladığı avantajları gördük.

Bundan sonraki süreçte dünyada böylesi virüslerin etkisinin daha çok olacağını düşünürsek ve yaşam şeklimizin değişeceğini öngörerek nakitsiz hayatı sağlamak için çalışmalarımızı ve yatırımlarımızı planlamamız gerek.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır