2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Stüdyo Daire Nedir? – Emlak Sözlüğü

16 Ağustos 2017

Kıbrıs ve Türkiye’de “bir artı sıfır” olarak da bilinirler. Peki koca bir evi yaklaşık otuzbeş metrekareye dahi sığdıran bu yaşam alanlarının özellikleri nelerdir?



Bu tür daireler, genellikle yaşam alanı, yemek ve yatak odası olarak hizmet veren geniş bir odadan oluşmaktadır. Mutfak olanakları merkezi odada ya da küçük bir ayrı odada bulunabilir ve banyo genellikle ayrı bir küçük kapalı alanda bulunur.

Stüdyo daire tek kişilik bir dairedir. Tek odalı konutlar veya stüdyo daireler olarak da bilinirler. Genellikle 35 ile 77 metrekare arasında oluşurlar.

Ekonomik yönden daha avantajlı olması, ısınmanın ve temizliğin kolay olması, konforlu olması gibi birçok artı yönleriyle daireler son zamanlarda çok popüler hale gelmiştir. Bu daire tipleri daha çok tek kişi yaşayan kişiler veya çocuksuz aileler için daha uygundur.

Neden stüdyo daireye ihtiyaç duyulmuş?

Günümüzde büyükşehirlerde pek revaçta olan bu yerleşim birimi, tek başına yada çift kişilik yaşam tarzlarının yaygınlaşması, insanların evinde çok fazla vakit geçirmemesi, ekonomik durumlar(kira/ısıtma/aidat) sebebiyle popüler oldu. 90’lara kadar hemen hiç görülmezken, günümüzde, sadece stüdyo dairelerden oluşan projeler üretilmeye başlanmış durumda.

Dairemi nasıl döşeyebilirim?

Stüdyo daireler genellikle portatif, açılıp kapanabilen ev eşyalarıyla döşenir. L şeklindeki ve sandıklı koltuklar, duvar yatakları ve masaları, katlanabilen sandalyeler ve direkt duvara monte edilip zeminde yer kaplamayan dolaplar; stüdyo daireler için idealdir.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır