2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Modern bir ev için öneriler… – Kıbrıs Emlak Merkezi

25 Eylül 2018

Her göze hitap eden, güzel tasarımlı, modern bir eve konuk olduğunuz zaman “Keşke, benim de evim bu kadar hoş ve tarz gözükse!” diyenlerden misiniz? Öyleyse bu habere göz atmanızı tavsiye ederim! Belki de özlemle aradığınız fikirler, bu yazımızda… Modern bir eve sahip olmak istiyorsak evimizi nasıl dekore etmeliyiz? Modern bir ev için anahtar kelimelerimiz neler? Bu soruların cevapları ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Kıbrıs Emlak Merkezi’nin değerli okuyucuları,

Öncelikle herkese merhaba…

Hatırlayacağınız üzere bir önceki yazımızda modern bir evin planından, iç ve dış cephesinin nasıl olması gerektiğinden ve modern bir evin maliyetinden bahsetmiştik. Ayrıca modern bir ev yaratmak için sadece bu fikirlerin yeterli olmadığına oy çoğunluğuyla karar vermiştik… Haklısınız da… Bu nedenle bu yazımızda modern bir eve sahip olmak istiyorsak evimizi nasıl dekore etmeliyiz? Modern bir ev için anahtar kelimelerimiz neler? vb. soruların cevaplarını vermeye çalışacağız…

Hazırsanız başlayalım!

NEDİR BU MODERN EV?

Her şeyden önce modern bir ev, en son tasarım trendlerini yansıtan bir ev demek. Bu nedenle evinizin dekorasyonu için zamanı yakalayan dekorasyon malzemelerini ve mobilyaları tercih etmelisiniz.

MODERN BİR EVİ NASIL DEKORE EDEBİLİRİZ?

*Evinizin uyumlu olmasını istiyorsanız, modern bir ev tasarlarken evin her odasını düşünerek plan yapmalısınız.

*Modern evler sade olur. Modern ev tasarımında aşırı ve gereksiz süslemelerden uzak durmalısınız. Çünkü anahtar kelimelerimiz: Zarafet, uyum ve işlevsellik.

MODERN OTURMA GRUPLARI: Koltuk takımı ev dekorasyonu konusunda en önemli detaylardan biri. Salona girer girmez göze çarpan ve etkileyici görünmesine büyük ölçüde etki eden koltuk takımları, doğru seçimler yapıldığında başlı başına bir şıklık unsuru olur.

*İşlevselliği yönünden bireyler için konfor ve keyif esas alınan oturma grupları tercih edilmeli.

*Rengi açık renkte olmalı.

AÇIK RENKLER

*Modern bir ev dekorasyonu yapmak istiyorsanız, öncelikle açık renkleri kullanma konusunda anlaşmaya varmamız gerekiyor. Beyaz, krem ve bej; seçkin görünüme sahip ortamlar için olmazsa olmazlar.

*Ev dekorasyon fikirleri içerisinde bizim önerimiz, koltuk ve perdelerde beyaza ağırlık verirken yer döşemesi ve halıda griye yakın, kirli beyaz olarak da nitelendirilen renkleri tercih etmeniz. Süt beyaz ve krem birlikte kullanıldığında hiç hoş olmayan bir görüntü oluşur. Bu nedenle beyaz daha çok grilerle harmanlanarak kullanılmalı. Krem ağırlıklı bir dekorasyon yapılacaksa bu durumda çok açık kahvelerle uyum yakalanabilir.

*Beyazın hâkim olduğu bir mekânda küçük alanları renkli dokunuşlarla canlandırabilirsiniz. Modern bir evin içinde her şeyi sade ve basit düşünmekte fayda var. Cam malzemelerde ya da çiçek düzenlemelerinde renk kullanıp iç mekânın renklenmesini sağlayabilirsiniz. Basılı posterler ve orijinal sanat eserleri seçerek yaratıcılığınızı da sonuna kadar gösterebilirsiniz. Ancak bunu yaparken siz siz olun sakın aşırıya kaçmayın.

BEYAZ VE AHŞABIN UYUMU

*Beyaz ve ahşabın uyumu modern bir görünüm yaratmak için mutlaka kullanılması gereken bir unsur. Ev dekorasyonu yaparken doğal ahşap görünümünü koruyan yer döşemelerini kullanmayı tercih ettiğinizde onu beyaz mobilyalarla harmanlamak çok daha kolay olacaktır.

*Her şeyin beyaz olduğu bir ortamda bulunmak rahatsızlık verir. Bu nedenle beyaz ağırlıklı bir tasarım yaparken, ona mutlaka başka bir rengi daha dâhil etmelisiniz. Ahşap tüm doğallığı ile bu konuda iyi bir fikir olacaktır.

AYDINLATMA BİÇİMİ: Tavanınız sade ve yalın olursa gösterişli bir avize kullanabilirsiniz. Betonun soğuk dili ve çarpıcılığı yanında, sımsıcak renklerle ev dekoru, keyifli bir ortam hâline getiriyor.

*Alanın genişliğine uygun seçimler yapmalısınız. Geniş bir salonda 3 ayrı avize kullanılabilir. Tabii ki biri yemek masasının üzerinde, sarkık tasarıma sahip avize olmak üzere… Son dönemde ev dekorasyon fikirleri içerisinde gözden kaçmayan detaylardan biri de yemek masası üzerinde konumlandırılan sarkık avizeler oluyor. Genel tasarıma uygun modeller tercih edildiğinde şık bir görünüm sağlanabilir.

*Yatak odasında ise tek avize, ancak 2 abajur ya da 1 lambader kullanılmasını öneriyoruz. Eğer bu alanı daha modern göstermek istiyorsanız, farklı tasarımlarıyla dikkat çeken bir lambader kullanmak iyi bir fikir olabilir. Bakır renginde metal bir lambader, beyaz ağırlıklı yatak odası içerisinde oldukça şık ve zengin duracaktır. Avizede de yine bu renkle tasarlanmış seçenekler tercih edilebilir.

*Işık renginin sarı değil, beyaz olması gerektiği de akıllardan çıkarılmamalı.

DEKORATİF ÜRÜNLER: Klasik dokunuşlarla evinizin görünümünü zenginleştirmek, modern ve konforlu yaşam alanları oluşturmak oldukça mümkün. Seçkin tasarımlarla hem bulunduğunuz mekânın karakteristiğini belirleyebilir, hem de sıcak ve samimi yaşam alanları oluşturabilirsiniz.

*Duvar kaplamaları: Dekoratif duvar kaplamalarıyla odanın karakteristiğini belirleyebilirsiniz. Evinize sempatik bir hava kazandırmak, sıcak bir görüntü elde etmek, belki de duvarlarınızı görsel açıdan zenginleştirmekten geçiyordur. Modern ev dekorlarında soğuk renklerle dinamik formlar tasarlanabilirken, sıcak renklerle odalarınıza şık bir görünüm kazandırmanız mümkün. Özellikle doğru ve ölçülü aydınlatma tercihleri, küçük ama önemli dekor fikirleri vermeye yetiyor.

*Aynaların kullanımı: Dekoratif objelerin seçimi evinizin ahengini değiştirir. Odada ayna kullanımı salonu olduğundan modern gösterecektir. Zevklerinize ve tercihlerinize göre döşeyebileceğiniz dekorlarda tablolar, çiçek kullanımı gibi birçok alternatif mümkünken; baston ve şapka figürlerini sergilemek de sıcak bir etki yaratıyor. Sadeliğin temsili olan beyaz duvarlar, farklı objeleri veya yaratıcı fikirlerinizi sergilemeniz için de size olanaklar sağlıyor.

*Doğal malzemeler: Doğal malzemelerin kullanımı, her zaman için modern dekor oluşturmada faydalı bir unsur. Taş duvar ve şömine bu duruma örnek olarak gösterilebilir.

*Renkli kilim: Renkli kilimlerle görsel açıdan zenginleştirebilir. Elbette salonlarımızda ve oturma odalarımızda konfor kadar, estetik değerler kazandıran görsel detayları göz önünde bulundurabiliriz. Bir mekânın havasını ve ahengi etkileyen odak noktası tercih edilen dekoratif ürünler olabilir. Canlı renklerle sımsıcak etkiler yaratan bir kilim veya halı modeli, oturma odanızın havasını tamamen değiştirebilir. Ayrıca duvarlarda zevklerinize göre, fakat ev dekoruyla ahengi yakalayabilecek dekoratif tablo ya da görselleri kullanabilirsiniz. Nötr renklerle sıcak renklerin bir arada kullanımı, oldukça yaygın ve akılcı bir dekorasyon fikri.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır