2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Modern bir ev artık mümkün! – Kıbrıs Emlak Merkezi

24 Eylül 2018

“Hayalimdeki modern evde yaşamak istiyorum ancak işin içinden nasıl çıkacağımı bilmiyorum!” diyenlerden ve kara kara düşünenlerden misiniz? O hâlde aşağıdaki haberimiz tam da size göre… Çünkü modern bir ev artık mümkün! Modern bir evin inşası aşamasında hangi özelliklere dikkat etmeliyiz? Modern bir evi yaptırırken neleri göz önünde bulundurmalıyız? Modern bir evin maliyeti ne kadara mal olur? Bu soruların cevapları ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Hoşlandığınız ya da âşık olduğunuz kişiyle önce tanışıyorsunuz, sevgili oluyorsunuz, nişanlanıyorsunuz ve evlenmek için en nihayetinde hazırlıklara başladınız. Peki, nedir bu hazırlıklar? Düğün yeri, gelinlik ve damatlık seçimi vb. tüm hazırlıklardan en önemlisi, içinde mutlu mesut yaşayacağınız “evinizin oluşum aşaması” değil mi sizce? Bence öyle. Gelinlik ve damatlığı giyme ya da düğün yerinin seçimi ve hazırlanması sadece düğün gecesi için geçerli. Ya eviniz? İçinde bir ömür geçireceğiniz sımsıcak yuvanız? “Evinizin oluşum aşaması” düğün gecesinden sonra da geçerliliğini sürdürecek. Neden mi? Sadece bir geceniz değil, tüm hayatınız o evde geçecek çünkü. Bu nedenle herkes, hayalindeki evde yaşamak ister. Hele de hayalinizdeki o ev, modern bir görünüme sahipse… Peki, hayalinizdeki modern eve sahip olmak için neler yapmalısınız? O evi planlarken hangi özelliklere dikkat etmelisiniz? Yeni ve modern bir ev yaptırırken neleri göz önünde bulundurmalısınız? Peki, modern bir evin maliyeti ne kadara mal olur?

Bu soruların cevapları ve daha fazlası aşağıdaki yazımızda…

MODERN BİR EV PLANLARKEN HANGİ ÖZELLİKLER ÖNEMLİ?

*Işık: Modern evlerde yapay aydınlatma olmamalı. Mümkün olduğunca doğal ışığın evinizi görmesi gerekir. Özellikle evin ortasında olan bölümlerin iç karartıcı değil, sıcak ve gireni içine alıveren bir özellikte olmalı.

*Renk: Her ne kadar renkler gösterişli bir hava yaratsa da siz yine de koyu renk tonlarından uzak durmalısınız. Çünkü modern evler tasarımla, estetikle, sadelikle modernleşir.

*Tasarım: Çoğu modern ev, tasarımı estetik biçimde işlenmiş ahşap kullanıma, fonksiyonel çizgilere, beton gibi malzemelere, beyaz kaplanmış sıvaya ve bunların yanı sıra kaplanmamış tuğlaya dayanır.

*Alan: Modern evlerde alan, hayati önem taşır. Modern bir evde karışıklıktan mümkün olduğunca kaçınmalısınız. Modern tasarımda fonksiyonellik önemli. Bu yüzden elinizdeki tüm imkânları fonksiyonel mekânlar yaratmak için kullanmalısınız.

MODERN BİR EV YAPTIRIRKEN NELERİ GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURMALIYIM?

Sıfırdan modern bir ev inşa ettiriyorsanız; odalar, pencereler ve dış mekanlar arasında harika bir kombinasyon yaratma fırsatınız var demektir.

*Dış cephe: Modern bir evin dış cephesi için olabildiğince sade olmaya gayret etmelisiniz. Kalkan duvar ve Tudor tarzı enine kirişler kullanmaktan da kaçınmalısınız. Tabii bu sert açıların ve göz alıcı kıvrımlardan uzak durulması anlamına gelmiyor.

*Dış cephe rengi: İyi seçilmiş renk kombinasyonları ister ateş tuğla isterse de beton olsun dış cephelerde dikkat çekici ve göz alıcı etkiler uyandırması mümkün.

*İç cephede evin rengi: Evin içinde de karmaşıklıktan uzak durmalısınız. Kıvrımlardan ziyade düz, net çizgileri ve sade renk seçeneklerini tercih etmelisiniz. Renk, dekorasyona sonradan eklenebilir ya da değiştirilebilir. Bu nedenle boyayı sonradan değiştirebileceğiniz için önemli olan tasarımın temelini, zarif ve temiz yapabilmek.

MODERN BİR EVDE FİYAT SORUNU

Aslında böyle bir sonumuz yok! Tarz sahibi, birbirinden farklı ve güzel özelliklere sahip modern bir evinizin olması için ille de servet ödemenize gerek yok ki… Çünkü akıllıca tasarlanmış modern bir ev, verimli malzeme kullanımıyla inşaat masraflarından tasarruf etmenize neden olur. Doğru bir ekspertiz çalışmasıyla üstelik geleneksel tasarımlara nazaran daha fazla enerji tasarrufu sağladıkları için uzun vadede çok daha kârlı bir tercih hâline geliyor.

Ayrıca geleneksel evler, eski moda ve yer israfına neden olan planlara sahipken iyi tasarlanmış bir ev sadece gerektiği kadar alan kullanmasıyla dikkat çekiyor. Gerekli olmayan özellikler için para ödemek yerine fonksiyonelliği ve estetiğiyle öne çıkan modern evleri tercih edebilirsiniz. Ancak sıfırdan yüksek özellikli modern bir ev inşa edeceksiniz, masrafı daha yüksek olabilir. Bu masrafa da değeceğinden hiç şüpheniz olmasın…

Evet, buraya kadar; modern bir evin planı, evin iç ve dış cephesinin nasıl olması gerektiği ve modern bir evin maliyeti hakkında konuştuk.

Peki, modern bir eve sahip olmak için bunlar yeterli mi? “Hayııır!” dediğinizi duyar gibiyim. Haklısınız…

Modern bir eve sahip olmak istiyorsak evimizi nasıl dekore etmeliyiz? Modern bir ev için anahtar kelimelerimiz neler? Bu soruların cevaplarını ve daha fazlasını yarınki “Modern bir ev için öneriler…” başlıklı yazımızda… Merak edenler, buyursun gelsin. Çünkü biz, her zaman sizin yanınızdayızz…

Hayalinizdeki modern eve sahip olmanız dileğiyle, kendinize iyi bakın… Hoşça kalın…


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır