2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Küçük evleri, ferah ve kullanışlı bir yaşam alanına dönüştürecek dekorasyon önerileri neler? – Kıbrıs Emlak Merkezi

20 Eylül 2018

Kutu gibi evimde birçok eşyam var, evime artık sığamıyorum!” diye isyan ediyorsanız, size çok güzel bir haberim var… Artık, kutu gibi evlere sığmak da mümkün! Küçücük evine sığamayan ev sahipleri için hazırlanan bu haber, sizi farklı farklı çözüm önerileriyle karşı karşıya getirtecek… Kutu gibi evleri ferah ve kullanışlı bir yaşam alanına dönüştürecek çözüm önerileri neler? Bu sorunun cevabı ve daha fazlası Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Siz de kutu gibi evinize sığamayanlardan mısınız? Ya da, “Kutu gibi evime ben zor sığıyorum! O kadar eşyayı o küçücük eve nasıl yerleştireceğim!” diye kara kara düşünenlerden misiniz? Merak etmeyin artık, bugünler geride kaldı…

Küçük evleri her ihtiyacı karşılayacak şekilde dekore edebilmek için birkaç çözüm önerisi hazırladık. Size özel hazırlanmış bu çözüm önerileri sayesinde belki de rahat ve kullanışlı bir yaşam alanına kavuşacaksınız… Bu duruma bir katkımız olursa ne mutlu bize…

İşte, size kutu gibi evleri ferah ve kullanışlı bir yaşam alanına dönüştürecek birkaç çözüm önerisi:

*Aynı odada birden fazla alan oluşturacaksanız yerleşime özen gösterin

Küçük evlerde en sık karşılaşılan sorunlardan biri de aynı odaya sığdırılan farklı kullanım alanlarının birbirinden tam ayrılamamış olması. Bu durum odaları olduğundan daha düzensiz ve dar gösterebilir. Çözüm olarak farklı kullanım alanlarını birbirinden ayırırken farklı zemin döşemesi uygulayabilir, farklı ışıklandırma ve farklı aksesuar kullanabilir, paravan alabilir ya da perde takabilirsiniz.

*Loft tasarıma şans verin

Açık odalar, geniş mekânlar, ham duvarlar ve brütal ögelerle dekore edilen loft ortamlar yeni nesil modern dekorasyonun yüzü oluyor. Siz de tasarımınızda sıra dışı bir o kadar da popüler bir tarz oluşturmak istiyorsanız, loft dizayna bir şans verin.

*Odanızdaki eşyaları azaltın

Küçük evlerde yeterli alan bulamamanın yanı sıra yanlış mobilya ve aksesuar uygulamaları da dekorasyonu kullanışsız hâle getirebilir. Örneğin, büyük ve çok sayıda aksesuar kullanmak küçük bir ev için büyük bir hata olabilir. Az ve öz eşya ile hazırlanan dekorasyonlar her zaman daha kullanışlı olacaktır.

*Ferahlık için gün ışığından mutlaka faydalanın

Küçük evlerde ferah bir dekorasyon yapmak için uygulamanız gereken ilk çözüm, gün ışığından en iyi şekilde faydalanan bir ortam oluşturmak. Doğal ışık, küçük yatak odalarında büyük etkiler yaratır. Bu nedenle mümkün olduğunca gün ışığından yararlanmaya çalışın. Pencereler için koyu renkli, kalın perdelere gerek yok. Perde istiyorsanız tül perdeler dar alanlar için yeterli.

*Bembeyaz bir yatak odası dekorasyonuyla ferah bir mekân

Beyaz renk mekânlarda daha geniş ve ferah algısı yaratır. Saflığın, temizliğin, asaletin ve masumiyetin rengi olarak da bilinen beyaz, ev dekorasyonunda en çok kullanılan renklerden biri. Özellikle dar alanlarda tercih edilen beyaz, küçük ve fazla doğal ışık almayan mekânlarda sıklıkla tercih edilir.

*İşlevselliği abartın

Özellikle çok fazla eşyanız varsa ve dolap ihtiyacınız çoksa küçük bir ev modelinde bunları yerleştirecek alan sıkıntınız olacaktır kuşkusuz. Odanın yalnızca alanını değil, yüksekliğini de kullanabilecek şekilde tasarlanan mobilyalar küçük evler için ideal. Örneğin, bir kompakt yatak aynı mobilyada, hem yatak hem raf ve dolap hem kitaplık hem de sandık alanı olarak kullanılabilir. Odanın ölçülerine göre özel olarak üretilen mobilyalar küçük evler için bulunmaz bir özellik. Böylece alandan tasarruf etmiş olursunuz.

*Evin her köşesini değerlendirin

Tek odalı bir evi, geniş kullanım imkânları olan bir eve dönüştürmenin en iyi yolu evin her köşesini değerlendirmek. Mutfağınızın üzerine asma bir yatak odası inşa edilebilir, merdiven altlarına dolaplar eklenebilir vb. çözüm önerileri üretilebilir. Böylelikle alandan tasarruf etmiş olursunuz.

*Katlanabilir yataklar ve mobilya mucizesi

-Katlanabilir yatak: Küçük yatak odalarında büyük kolaylık sağlayacak olan bu fikir, yatağınız katlanarak duvarla birleştirilebilir. Böylece uyumadığınız zamanlarda yatak odanızda epey yer açılacak.

-Katlanabilir mobilya: Küçük evlerde sorunsuz dekorasyonlar oluşturmak için kullanılan en iyi yöntem katlanır mobilyalar olabilir. Dilediğiniz zaman açıp kullanıp sonra tekrar saklayabileceğiniz bu mobilyalar en küçük evleri bile genişletebilir.

*Ayna kullanımı

Küçük yatak odalarını olduğundan daha geniş göstermek ayna kullanabilirsiniz.

*Canlı renkler

Küçük yatak odasına özel süslemeler için en kolay yol canlı renklerden geçer. Ancak tüm odayı baştan sona baskın renklere boyamak göz yorucu olabilir. Bunun yerine belli parçalarda canlı renkler kullanabilirsiniz. Açık tonlarla da dengelemiş olursunuz. Oturma odalarını olduğundan daha geniş göstermek için açık renkler tercih edilir. Küçük ev modellerinde sıkça gördüğümüz bir tercih bu. Ancak ev dekorasyonunu canlandırmak için renk müdahalesi şart. Koltuklarınızı renklendirmekle işe başlayabilirsiniz.

*Sürgülü kapaklı giysi dolapları tercih edin

Yatak odanız küçükse ve ayrı bir giysi odası yapma imkânınız yoksa mutlaka sürgülü kapaklara sahip gardıropları tercih etmelisiniz. Böylece odadaki sıkışıklığı bir nebze olsun engellemiş olursunuz. Benden bir ipucu daha: Dolap kapaklarını mutlaka duvarlarla aynı renkte ve mümkünse dolapların rengini dümdüz olanlarından tercih edin. Böylece odanız daha ferah bir görünüme sahip olacak.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır