2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Konutta Metrekare Dönemi: Ev Yerine Metrekare Alınabilir mi?

26 Temmuz 2016

Metrekare sistemi, alışılmış daire sahibi olma anlayışını yıkarak metrekare sahibi olma dönemini başlatıyor.



Ev satın almayı başka bir boyuta taşıyan metrekare sistemi, alışılmış daire sahibi olma anlayışını yıkarak metrekare sahibi olma dönemini başlatıyor.

Ev Satın Almak Yerine Metrekare Satın Almak

Gelenekselleşmiş ev satın alma anlayışında bilindiği üzere özel durumlar dışında bir dairenin ancak bir sahibi olabiliyor, aynı daireyi birden fazla kişi satın alamıyor. Metrekare sistemi ise kökleşmiş bu düşünceyi yıkarak aynı evi birden fazla kişinin satın almasına imkan veriyor.
Özellikle yatırım yapmak ya da toplu şekilde konut almak isteyenlerle beraber daire satın alabilecek birikimi olmayanlara da hitap eden metrekare sistemi, bir evin her metrekaresini ayrı kişilerin satın almasına izin vererek emlak piyasasında farklı bir anlayışın doğmasına sebep oluyor.

İlk etapta yurt dışından toplu şekilde gelenler için geçerli olacak metrekare sisteminin zaman içinde herkese uygun şekilde düzenleneceği düşünülüyor. Ek olarak metrekare sisteminde bir evin tamamını satın almak mümkün olmamakla birlikte bir kişi aynı evin ancak belirli ölçüde metrekaresini satın alabiliyor.

Daha çok yatırımcılar arasındaki rekabetin sürdürülebilir olması için düşünülen metrekare sisteminde, yatırımcı evinin her bir metrekaresini satışa çıkararak ev satın alma gibi bir düşüncesi olmayanlara da hitap etmeyi başaracak.

Metrekare Satın Alanlara Sertifika Verilecek

Metrekare ile satışta, bir evin satışa çıkarılan tüm metrekareleri için satın alanlara özel sertifikalar veriliyor. Böylece evin hangi ve ne kadar metrekaresinin satıldığı/satın alındığı belgelenmiş oluyor. Bu durum aynı zamanda bir evin satılan metrekareleri arasında değer ve fiyat farkları oluşabileceğinin de haberini veriyor.

Metrekare sistemi, Türkiye’deki gayrimenkul satın alma alışkanlıkları göz önünde bulundurulduğunda oldukça farklı ve benzeri olmayan bir sistem gibi görünse de hem yatırımcı hem de alıcı açısından pek çok fırsatın doğmasına yol açacak gibi görünüyor.

Birikiminizin ev satın almaya yetmediği durumlarda metrekare sisteminden yararlanabileceğiniz gibi anlaşacağınız kişilerle birlikte metrekare sistemini kullanarak bir dairenin tümünü de satın alabilirsiniz. Özellikle yatırım yapmak isteyenler için büyük avantajlar sağlayacak gibi görünen bu sistemin geniş kitlelere hitap etmesi bekleniyor.

Toplu şekilde Türkiye’ye gelen sığınmacıların daha kolay ev satın almasını sağlayabilmek amacıyla yürürlüğe konan uygulamada, mültecilere yaşam alanı sağlanması ve yaşam alanı sağlanırken herkese uyan şekilde adil bir sistemden yararlanılması hedefleniyor.

Emlak piyasasındaki tüm fırsatlardan haberdar olmak, Türkiye’nin her şehrindeki konut, arsa, iş yeri, devre mülk ilanlarına göz atmak ve size uygun olan seçeneği kolayca bulmak için www.www.kibrisemlakmerkezi.com ‘u ziyaret edin.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır