2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Konut alırken tapuda ve ödemede nelere dikkat etmeli?

4 Temmuz 2016

Konut alım işleminizin en nihai aşaması Tapuda karşılıklı imzaların atılması ve alım-satım işlem bedelinin satıcıya ödenmesi ile gerçekleşecek olan kısımdır. Peki tam bu noktada nelere dikkat etmeliyiz.



Konut alırken sizlere tavsiyemiz nakit yada banka kredili olacak alımlarınızın her ikisinde de alıcı ve satıcı güvenliği için bankanız aracılığıyla bankanız tarafından direkt satıcının veya resmi vekilinin adına düzenlenmiş banka bloke çeki ile bu işlemi gerçekleştirmenizdir.
Alıcıdaki banka bloke çeki tapu memurunun imza sırasında satıcıya “Alıcıdan paranızın tamamını aldınız mı?” sorusuyla birlikte satıcı tarafından incelenip teyit edilerek alınır.
Satıcı, alıcıdan veya kredili satışlarda banka yetkilisinden aldığı bloke çekte; ilgili banka amblemini ve kaşesini, üzerinde kendi isim-soyisminin ve alması gereken ödemenin rakam ve yazıyla doğru ve tahrifatsız olarak yazılmış olduğunu nihai imzasından önce mutlaka inceleyerek teyit etmelidir.
Büyük miktarda nakit taşıyarak tapuya gitmek herzaman yüksek riskli, günümüz gelişmiş finans & bankacılık sisteminde anlamsız ve kabul edilemez bir uygulamadır. Eğer yüklü miktarda nakitle tapuya gelmeniz ve imza atmanız isteniyorsa her zaman için gerek konut alıcısı gerek konut satıcısı olarak en üst düzeyde şüpheci olunuz. Banka bloke çeki gibi mevcutta en güvenilir metodla parasını almak istemeyen ödeme kabul etmeyen bir satıcıyı profil olarak her zaman şüphe ile karşılayınız ve mutlak risk aldığınızın bilincinde olunuz.
Banka bloke çeki alıcıyıda satıcıyıda olası sahte, eksik sayılmış ve çalınma riski olan paraya karşı en üst düzeyde korur. Dolandırılmanızı (paranın takip kolaylığı, tahsilatta banka güvenlik kameraları vs. olacağından) zorlaştırır. Her iki taraf içinde kesinlikle en güvenli alım-satım işlem metodudur.
Şahıs çeki aynı güvencede değildir. Risk taşır ve her ne sebeple olursa olsun kesinlikle tavsiye olunmaz.
Konut Satıcısı:Tapu alim/satım işlem gününün sabahı veya birgün öncesi banka bloke çekini düzenlemiş ilgili banka şubesiyle sabit banka telefon hattı üzerinden veya şubeye uğrayarak irtibat kurmalı böyle bir bloke çekin kendi adına düzenlendiğini ilgili süpervisör veya müşteri temsilcisinden bizzat kendi teyit etmelidir. Ayrıca aynı gün parayı nakit olarak çekmek istiyorsa öğlenden sonra yada bir sonraki gün banka tarfından hazırlanması için talimat bırakmalıdır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır