2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kıbrıs emlak sektörünün gözü bu değişikliklerde!

3 Ağustos 2016

İmar planı hazırlanacaktı ama yine olmadı. Girne bir kez daha emirname değişikliğini tartışıyor. Bu kez adres Girne’nin ikinci bölgesi. Fakat vatandaşın tepkisi çok sert oldu. İşte detaylar..



Kıbrıs emlak ve Kıbrıs inşaat sektörü, Kıbrıs ekonomisi için büyük önem taşıyor. Fakat hemen her gün yapılan değişiklikler, bu sektörlerin önünü de tıkıyor. Hala kapsamlı bir imar planı yok, gündemde yine bir emirname değişikliği var.
Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi hakkında bugün Girne’de yapılacağı duyurulan toplantı, emirnamede öngörülen değişikliklerin duyurulmadığı yönünde gelen şikayetler üzerine ertelendi.
Şehir Planlama Dairesi Müdür Vekili Türkmen Yiğitcan, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi hakkında Girne Belediyesi Leymosun Kültür Evi’nde planlanan halka açık danışma toplantısını, katılımcıların şikayeti üzerine erteledi.
Toplantı için Leymosun Kültür Evinde toplananlardan gelen, toplantının usulü ve emirnamede ne gibi değişiklikler düşünüldüğünün duyurulmadığı yönündeki şikayetler üzerinde Yiğitcan, toplantıyı ertelediğini açıkladı. Yiğitcan, toplantı için daha geniş bir yer ve müsait bir tarih belirleneceğini ve gereken duyuruların da yapılacağını söyledi.
Girne 2’nci Bölge Emirname alanı Karşıyaka, Lapta, Alsancak, Malatya, İncesu, Yeşiltepe, Ilgaz, Karaoğlanoğlu, Erdemit, Karaman, Zeytinlik, Girne, Koğanköy, Karakum, Ozanköy, Beylerbeyi, Çatalköy, Arapköy, Beşparmak, Karaağaç, Esentepe, Bahçeli bölgesini kapsıyor.
Danışma toplantısı, İyi İdare Yasası gereğince, Girne 2. Bölge Kapsamlı Emirnamesi hakkında düşünülen değişiklikler için Şehir Planlama Dairesi tarafından ilan edilmişti.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır