2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kendini tamir eden beton üretildi..

31 Mayıs 2017

Yıllardır üzerinde çalışmalar yürütülen ‘kendini tamir edebilen, çatlaklarını onaran beton’ için üretim aşaması da gerçekleşti. Yakın bir zamanda kendini onarabilen betonun kullanıma sunulması bekleniyor.



Hasarlı Binaların Yıkılması Tarihe Karışıyor

Betonda çatlak oluştuğu zaman içeri sızan su, bakteri sporlarını etkin hale getiriyor. Üretim esnasında eklenen kalsiyum laktat’lı gıdalarla beslenen bu bakteriler kireçtaşı üretiyor. Kireçtaşı suda çok az çözünen bir madde olduğu için çatlak kapanıyor ve derinleşerek ilerlemesi engelleniyor. Kendini onarabilen, çatlakları kapatıp derinleşmesini engelleyen beton sayesinde, hasarlı binaların yıkılmasının da önüne geçilmesi bekleniyor.

Hem Mali Hem Çevresel Kazanç

Kendini onaran betonun kullanımı yaygınlaşabilirse sadece mali yönden değil çevre açısından da büyük kazanç elde edilmesi bekleniyor. Çünkü betonun ana malzemelerinden olan çimentonun üretimi esnasında atmosfere salınan CO2 miktarı, bir yılda atmosfere salınan toplam CO2 miktarının %7’sini oluşturuyor. Ancak yaygın kullanım için aşılması gereken iki temel sorun bulunuyor. Birincisi kendini onaran betonun üretim maliyetinin düşürülmesi gerekiyor. İkincisi betonun kendini onarma özelliğinin uzun süre devam etmesinin sağlanması gerekiyor

www.www.kibrisemlakmerkezi.com


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır