2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Keller Williams ve RE/MAX atağa kalktı..

10 Ağustos 2017

2017 yılına güçlü başlayan, emlak sektörünün önde gelen ismi RE/MAX, ikinci çeyreği başarı ivmesini yükselterek tamamladı. İkinci çeyrekte yıllık %8.2’lik artış gösteren Remax 7,5 milyon dolar net kar açıkladı.



Şirket yaptığı açıklamada, artışın satın alınan bağımsız bölgelerin katkıları, temsilci sayısının büyümesi ve şirketin sahip olduğu bölgelerdeki ücret artışlarından kaynaklandığını belirtti. Remax yetkilileri, “Bu artış, kazanılan bağımsız bölgelerden ek amortisman gideri ve ilk yatırım olan Remax’ın yeni ipotek aracılık franchise Motto Mortgage ile ilgili artan satış, işletim ve idari masraflardan kaynaklandı” dedi.

Motto Mortgage Eş Başkanı Adam Contos da, Remax’ın ağını ve büyümenin bir kolu olarak yüksek umut bağladığı bir girişim olan Motto Mortgage’ı genişletip bağımsız bölgeleri yeniden elde edebilme becerisini anlattı.

İşte ikinci çeyrek raporuna göre şirketin elde ettiği sonuçlar:

Gelir %12.5 artışla 48.8 milyon dolar seviyesine ulaşırken, yıllık % 8.2 artışla 7.5 milyon dolar net kar edildi.

Şirket, yılda % 5.7 artışla dünya çapında emlak danışmanı sayısını 116.270’e çıkardı. ABD ve Kanada’da toplam emlak danışmanı sayısı % 2.8 artışla 84.302’ye yükseldi.

Remax, 2017 yılında büyüme tahminini yükseltti. 2017 yılı boyunca ABD ve Kanada dışındaki emlak danışmanı sayısının artmasına bağlı olarak, 2017’de emlak danışmanı sayısında yüzde 4,5-5,5 aralığında bir artış bekleniyor.

Toplam işletme giderleri, bir önceki yıla göre yüzde 14,6 artışla 26 milyon dolar olarak gerçekleşti.

Emlak sektörünün önde gelen bir diğer şirketi Keller Williams ikinci çeyrek kapanış işlemlerinde yaklaşık %10 artış bildirdi. Şirketin acentelerinin, kapalı işlemlerin ve işlem hacminin arttığı belirtildi.

Şirket, bir kez daha tüm zamanların üretim kayıtlarını ikinci çeyrekte ayarladığını ve göstergelerin güçlü bir çeyrek yaşattığını belirtti. Franchise sahibi kâr, kâr payı ve pazarlama merkezlerinin yüzde 98’inin, 30 Haziran 2017 itibariyle kârlı olduğu açıklandı. Keller Williams CEO’su John Davis, “Emlak ofisleri pazar payını artırıyor ve işlerini büyütüyorlar, bu da hayatlarını daha iyi finanse etmelerine ve yeni fırsatlar yaratmalarına yardımcı oluyor” diye açıkladı.

İşte ikinci çeyrek raporuna göre şirketin elde ettiği sonuçlar:

İkinci çeyrek itibarıyla, 1792 emlak danışmanından net kazanç elde edildi ve şuan franchise grubunda toplam 166.385 emlak danışmanı bulunuyor.

Bu emlak danışmanları ikinci çeyreği geçen yılın aynı dönemine göre artan sayıda işlem ve satış hacmi ile kapattı. Ancak geçen senenin dördüncü çeyreğindeki ivmeyi tutturamadı. Yine de ikinci çeyrekte toplam 305.433 işlem hacmini 90.4 milyar dolara kapatmayı başardılar.

Bu nedenle büyüme yörüngesi yavaşlamış gibi görünse de Keller Williams hala büyüyor. ABD ve Kanada’da franchise şirketlerinin kârı, yıllık %12.3 artış ve kar paylaşımı artışı da yıllık %12.6 olarak bildirildi.

2016 yılının ilk yarısına kıyasla, ABD ve Kanada’da yılbaşından bugüne kapalı işlemler 513.312 adetle %11.5 artış ve satış hacmi de 148.9 milyarlık dolarla %16.7 artış gösterdi.

Harcamalar 2.çeyrekte %10.1 arttı. Üretim bonusları bu artışın önemli bir bölümünü oluşturdu.

Emlak danışmanları geçen yılın ikinci çeyreğine göre % 9.9 artışla 305.143 işlem kapattı.

Keller Williams sözcüsü Darryl Frost, “Acentelerimiz şu an değişen konut piyasasında pazar payı kazanmaya devam ediyor ve bu modellerimizin ve sistemlerimizin gücü için bir vasiyetname.” dedi. Keller Williams’ın net gelir veya giderlerini üç ayda bir rapor etmediğini belirten Darryl Frost,. “Modelimizin hepsi de gelirle ön plana çıktığı için her ay ve çeyrek boyunca giderleri gözlemliyoruz” diye belirtti.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır