2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

İşte YDÜ’den 2500 kişilik spor kompleksi projesi..

2 Temmuz 2015

Kadın basketbolcular şampiyon oldu, YDÜ yönetimi yatırım sürecini hızlandırdı..



Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi’nde birinci lige yükselen Yakın Doğu Üniversitesi, yeni bir yatırım için harekete geçti.

Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray gibi devleri KKTC’ye getirerek spor ambargosunu aşmayı hedefleyen YDÜ, tesisleşme adına da adımlar atıyor.

Daha önce büyük emeklerle yapılan 500 kişilik spor salonu, bu başarı karşısında kapasite açısından küçük gelecek. O yüzden hemen yeni salon için proje hazırlandı. KKTC’nin tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige’e konuşan YDÜ Mütevelli Heyeti Başkanı İrfan Suat Günsel, yeni yatırım projesini paylaştı.

“Düşünün ki iki yıl sonunda, katıldığımız ligin ikinci yılında şampiyon olduk ve birinci lige çıktık. O kadar heyecan uyandırdık ki bu başarı şimdi tüm planlar değişiyor. Spor salonunu yaparken uluslararası maçlar oynanabilsin düşüncesiyle donanımlı yapmıştık. Fakat seyirci kapasitesi olarak 500-550 kişi diye düşündük o dönem. Ama şimdi bunun bize yetmeyeceğiniz görüyoruz.

Biz şu an yeni sezon hazırlıkları yaparken bile ‘kombine bilet satacak mısınız’ diye telefonlar alıyoruz. Demek ki Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti için milli takım olabilmişiz.. Bu da bizi yeni bir salon yapmaya, dört tarafı tribünlü olan 2500 kişi kapasiteli bir salon yapmaya itti. Şu an proje aşamasında. 2016’ya yeni salonumuzla katılmak istiyoruz.

Bunları anlatırken şöyle bir bakın, bu başarı hiçbir şey kazandırmadı ise bile ülkeye bir salon kazandırıyor. Bu da ekonomiye büyük bir katkıdır.

Bu yıl 33 maç yaptık. 33 maçın yarısını deplasmanda, yarısını evimizde oynadık. Bu takımların Kıbrıs’a gelmiş olması, burada otellerde konaklaması, uçak bileti, yemesi, içmesi, her şeyi hesaplarsanız, bunların ülke ekonomisine katkısı olduğunu görebilirsiniz.”

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır