2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

İş yeri açmak isteyenlere altın değerinde öneriler – Kıbrıs Emlak Merkezi

4 Ekim 2018

Kendinize yeni bir iş kurmak ya da ofisinizi değiştirmek için iş yeri ilanlarını mı araştırıyorsunuz? İster tamamen sıfırdan yola çıkın isterse mevcut yapınızı geliştirin yeni bir iş kurmak için oldukça kapsamlı bir çalışma sürecine girişmeniz gerekir. Herhangi bir iş yerini satın almadan önce uyulması gereken bazı noktalar var. Bunlardan haberdar mısınız? Olmasanız da merak etmeyin, biz bugünler için varız… Kıbrıs Emlak Merkezi olarak yeni bir iş yeri açmak isteyenler için uyulması gereken bazı kritik noktaları derledik. Bu haberle ilgili detaylar, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Eveeett, nerede kalmıştık? Haahh! Yeni bir iş yeri açarken uyulması gereken bazı noktalardan bahsediyorduk… Peki, nedir bu noktalar? İş yeri açarken yapılmaması gereken hatalar neler?

Hazırsanız, hadi başlayalım!

İŞ YERİ AÇMAYI PLANLAMADAN ÖNCE NELER YAPILMALI?

*Bir girişimci olarak zayıf ve kuvvetli yanlarınızı değerlendirin,

*Kişisel ve işle ilgili hedeflerinizi belirleyin,

*Mevcut ve potansiyel finansal kaynaklarınızı gözden geçirin,

*Finansal risklerinizi tanımlayın,

*Faaliyete geçiş maliyetini saptayın,

*Faaliyet yerine karar verin,

*Kapsamlı bir pazar araştırması yapın,

*Hedef müşterilerinizi tanımlayın,

*Mevcut ve potansiyel rakiplerinizi tanımlayın,

*Pazarlama planınızı geliştirin.

PEKİ, İŞ KURARKEN HANGİ HATALARDAN KAÇINMALIYIZ?

*Yeterince iyi tasarlanmamış bir plan:

-Resmi bir şekilde hazırlanmış bir iş stratejisi bir gereklilik değil, fakat şirketinizi ne tarafa yönlendireceğiniz konusunda bir fikriniz olması iyi bir şey.

-Müşterilerinizin kim olduğunu, ne sattığınızı ve insanların ürününüz veya hizmetiniz için ne kadar ödemek istediğini bilmeniz gerekir.

*Sosyal medya pazarlamasını kullanmamak

-Sosyal medyanın şaşırtıcı gücü asla küçümsenmemeli. Örneğin; Twitter, Facebook, Pinterest ve Instagram ürün satışı için kullanılmalı. LinkedIn ise marka değerinizi oluşturmak, benzer fikirlere sahip girişimcilerle tanışmak ve becerileriniz ve eski atılımlarınızı göstermek için ideal.

-Bir pazarlama stratejisi geliştirirken izleyici kitlenizin kim olduğunu anlamak önemli. İsteğinize uyarlanmış bir kitle oluşturmak için, birkaç sosyal kitlenin nabzını ölçmek hiçbir zaman kötü bir fikir değil.

-Piyasaya yeni giren firmalar genelde sınırlı bir bütçeye sahiptirler. Bu yüzden pazarlama sermayenizi devasa bir lansman kampanyası için harcamaktansa küçük bir kitlede zamana yayarak yatırım yapmanız tavsiye edilir.

*Müşteri destek hizmetlerini göz ardı etmek

-Müşterilerinizle yüz yüze görüşmeniz imkânsızsa onlarla etkileşimde bulunmak için farklı yollar geliştirin. Bu, birçok ortamda yapılabilir: Örneğin e-posta, telefon veya canlı sohbet.

-Ayrıca, müşterilerinizin şirketiniz hakkındaki görüşleri önemli. Hizmetinizden memnun olmayan müşterilerinizin neyleri beğenmediğini görmek ve bu pürüzleri ortadan kaldırmak ise daha da önemli bir durum. Bu nedenle şirketiniz, müşterileriniz tarafından değerlendirilmeli. Müşterilerinizin şirketiniz hakkındaki görüş ve düşüncelerini ifade edecek bir anket düzenleyin.

*Kötü hazırlanmış bir altyapıya sahip olmak

-Tüm işletmelerin internete ciddi ölçüde bağımlı olduğu bir gerçek var. Bundan dolayı, internet altyapınızın yerinde ve düzgün bir şekilde çalışıyor olduğundan emin olmalısınız.

*Şirketinize ait bir web sayfasını ve bunun yanında alan adınızla eşleşen bir e-posta adresinizi oluşturan, profesyonel anlamda ilgiyi şirketinizin üzerine çekebilen, web içeriklerini düzenleyebilen birine ihtiyacınız olmalı. Bu, müşterilerinize ciddi olduğunuzu ve markanızı geçerli kılmak için uzun bir yolu göze aldığınızı gösterecek.

*İlham verici bir çalışma alanının eksikliği

-Şirketinizi kurarken uzun, zorlu saatler boyunca çalışmanız gerekebilir ve yorgun düşebilirsiniz. Dar, sıkıcı bir ofiste oturmak bu hissi daha da artırmaktan başka bir şey yapmaz ki bu yüzden yaratıcılığı canlandıran ve destekleyen bir mekânda çalışmak önemli. Yapacağınız değişiklik küçük bir şey olabilir. Bir tablo, garip bir duvar kâğıdı veya ilginç şekilli bir ayna… Bu dokunuşlar daha az kasvetli ve genel olarak üretkenliği uyarıcı bir mekân yaratma konusunda oldukça iyidirler.

-Bütçenizin elverdiği ölçüde, sizin ve çalışanlarınızın daha sıkı çalışıp daha üretken olmanızı sağlayacak geniş, iyi aydınlatılmış mekânları tercih edin.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır