2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

İçinizdeki girişimciyi uyandırmanız için edinmeniz gereken alışkanlıklar

24 Temmuz 2016

Çoğu emlak profesyoneli başarılı danışmanların sahip olduğu bazı x faktörleri olduğunu düşünürler. Hâlbuki onlar sadece hayatlarında başarılı olmalarına yardımcı olan bazı alışkanlıklara sahiptirler. Alışkanlık deyip geçmeyin, çünkü bu küçük alışkanlıklar, özellikle gayrimenkul girişimcilerinin hayatlarının tamamlayıcı bir parçası olma özelliğini taşıyor.



Bahsedeceğimiz bu alışkanlıklar, her gün sizin bedeninizi, zihninizi ve psikolojinizi baştan aşağı saracak günlük rutin uygulamalardır. Daha sağlıklı bir vücut ile çalışmanızı, daha uyanık bir zihinle hareket etmenizi sağlayacak olan bu uygulamalar ile işinizde daha emin adımlarla ilerleyebilirsiniz.

Başlangıç seviyesinde olan emlak danışmanlarının iyi birer girişimci kişiliğe sahip olmasına yardımcı olması için bahsedeceğimiz beş alışkanlığın, yolun sonunda iyi bir noktaya gelmenizi sağlayacağına inanıyoruz.
Erken Kalkmak
Öncelikle şunu belirtelim ki iş hayatında bir insanın en verimli, üretken ve etkili olduğu saatler iş gününün ilk 30 dakikasıdır. Eğer bu 30 dakikada iyi bir verim sağlarsanız, günün geri kalanını da ona oranla daha iyi geçirebilirsiniz. Dolayısıyla gayrimenkul girişimcilerinin başarılı olmasını sağlayan ilk alışkanlık erken kalkmaktır.
Fast Company’nin geçtiğimiz yıl yaptığı başarılı iş dünyası liderlerinin günlük alışkanlıklarına dair yaptığı bir araştırmanın sonuçlarına göre, iş adamlarının çoğu sabah saat 6 ile 7 arasında güne uyanıyor.
Bir Atasözümüzde söylendiği üzere; “Erken kalkan yol alır”
Başarıyı Canlandırmak
Erken kalkarak erken adım attığınız güne başlarken, motivasyonunuzu arttırmak ve olumlu bir bakış açısıyla devam etmek için yapmanız gereken şey başarılarınızı görselleştirmektir. Yine yapılan araştırma sonuçlarına göre iş ortamında sadece 2 dakikalık bir başarıyı görüntüleme ile tüm günü daha pozitif geçirmek mümkün.
Buna başarılarıyla ün salmış iki kişiliği örnek verebiliriz. Michael Jordan, gerçek hayatında güne veya maça başlamadan önce daima zihninden olumlu başarılarının bir görüntüsünü canlandırırdı. Yakın zamanda kaybettiğimiz Muhammed Ali ise bir maça çıkmadan önce her zaman maçın sonunda kazanmış olduğunun görüntüsünü canlandırırdı.
Bir emlak profesyoneli olarak siz de her güne başladığınızda, başarılarınızı zihninizde canlandırabilirsiniz. Eğer canlandıracağınız bir başarıya henüz ulaşamadıysanız, gün sonunda veya hedeflediğiniz sürede istediğiniz noktaya geldiğinizi hayal edebilirsiniz. Bu sizi gerçek anlamda motive edecektir.

Hedefler Belirlemek
Bu başlık size zaten bildiğiniz bir şey gibi gelebilir, ancak hedef belirlemek başarıya giden yol haritanızda mutlaka bulunması gereken bir alışkanlıktır. Çünkü sonunda varacağınız hedefi belirlemeden çıktığınız bir yolda büyük ihtimalle kaybolup gidersiniz. Neyi istediğinizi veya istemediğinizi, neyi başarabileceğinizi veya başaramayacağınızı önünüze çıkarmalısınız.
Pozitif bir ruh hali ile başladığınız günde sıradaki yapmanız gereken kendinize günlük bir hedef belirlemek ve sonrasında belirlediğiniz hedefi gerçekleştirmek için plan, organizasyon ve öncelikler belirlemenizdir. Bir disiplin içinde hedeflediğiniz amacı gerçeğe dönüştürmek için çalışmaya başlamalısınız.
§ Bugün kaç kişiyle randevunuz var?
§ Bu hafta kaç portföy sözleşmesi imzalayacaksınız?
§ Bu ay kaç müşteriden teklif alacaksınız?
İletişim Ağı
Dünyadaki başarılı insanların bir diğer alışkanlığı da değişim fikirlerine verdikleri değerdir. Değişim fikirleri ise insanlarla ve sektör içi diğer yapılarla iletişim kurmanızdan geçer. Diğerleri ile etkileşime geçtikçe daha fazla fikir ve bakış açısı edinirsiniz. Dolayısıyla ticari sergiler, konferanslar, seminerler, yerel kafelerdeki etkinlikler, bu anlamda yeni müşteri, arkadaş ve potansiyel partnerler ile tanışmak için bulunmaz bir nimet olabilir.
Bunun diğer bir yolu da, teknolojiyi ve web ortamını iyi kullanmaktır. Sosyal medya, blog siteleri, mobil uygulamaları gibi ortamları en iyi şekilde kullanmak artık gayrimenkul çalışanları için vazgeçilmez değerler haline geldi.
Kendinizle Konuşun
Illinois Üniversitesi’nde yapılan yeni bir araştırmaya göre, insanlar kendileri ile “ben” zamiri yerine “sen” zamirini kullanarak konuştuklarında irade güçlerinin daha fazla arttığı ve zor görevlerin altından daha kolay kalkabildikleri gözlemlendi.
İster inanın ister inanmayın, ancak kendinizle konuşmanızın size gerçekten büyük faydası dokunacaktır. Kendinizi küçültmek ve sindirmek yerine, konuşarak kendinizi onaylamak, doğrulamak ve cesaretlendirmek her zaman daha başarılı olmanızı sağlayacaktır. Kendi kendinizin dostu olmayı unutmayın.
“Her ne yapıyorsam yapayım, ben en iyiyim, en iyiyi hak ediyorum.”
“İnanıyorsam, emek veriyorsam yapamayacağım hiçbir şey yok.”
“Bu başarısızlığın, uzun vadede elde edeceğim başarıya giden yolda bir deneyim olduğunu biliyorum.”
Bu gibi cümleleri kendinize sürekli olarak söylemeyi ihmal etmeyin.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır