2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Girne merkezde, satılık dairelerde yeni bir dönem başlıyor, kira garanti sistemi..

21 Haziran 2020

Herkesin bildiği bir sistem kira garanti sistemi. Uzun yıllardır özellikle yabancı yatırımcıyı hedefleyen ve kısa dönem kiralamalar yapabilen inşaat şirketleri kullandı ve kullanmaya devam ediyor, kira garanti sistemini.
Ancak Girne merkez için yeni bir sistem. Detayları Devidas Estates Brokerı Yusuf Devidas anlatıyor, Girne merkezde kira garanti sistemini başlatan ilk firma.



Kira garanti sistemi nedir, nasıl çalışır? Tüm projelerde kira garanti sistemi var mı? Önce bu sorulara cevap verelim.

Gayrimenkul sektöründe hem mülkü, hem ev sahibini, hem de kiracıyı koruyan bir sistem kira garanti sistemi.

Mülk sahibi ile kiracı arasındaki iletişimi daha sağlıklı ve güvenilir düzeyde tutmak için kurulmuş hizmet bütünlüğünün adı aslında. Sistem sayesinde mülk sahipleri mağduriyet yaşamadan kiralarını alabilmekte, kiracılar da mağdur olmadan sürece devam edebilmekte.

Özellikle bugünlerde konut kiralamada ev sahibi ve kiracı arasında bitmek bilmeyen sorunlar çıkabiliyor ve çözümü günden güne zorlaşıyor.

Güvenilir kiracı bulmak, o kiracıdan düzenli kira alabilmek de ev sahipleri için zor. Kiracılar ise her ay kapıya dayanan kirayı, yaşanan olumsuzluklardan dolayı düzenli ödemekte zorlanıyor.

Kira garanti sistemi bu aşamada devreye giriyor. Ne ev sahibi ne de kiracı mağdur oluyor.

Gelin bu sistemi Devidas Estate Brokerı Yusuf Devidas’tan dinleyelim. Çünkü sistemi Girne merkez bölgesinde ilk başlatan isim diyebiliriz? Nasıl kurguladı kira garanti sistemini? Ev sahibi ve kiracı arasında problem çıkıyor mu? Güvenilir bir sistem mi?

Yusuf Devidas: Öncelikle uzun yıllardır Kıbrıs’ta uygulanan bir sistem bu, dünyada da örnekleri oldukça fazla. Ancak Girne bölgesinde tercih edilmiyordu biz başlatana kadar. Bu konuda öncü olduğumuz için mutluyuz.

Biz kira garanti sistemini şöyle kuruyor ve uyguluyoruz. Ev sahibi konutunu bizim yetkili olduğumuz projelerden ve bizden satın aldığında bu sistemi sunuyoruz ve konuta mobilyaları aldığı günden itibaren kiralama süreci başlıyor. Ev sahiplerinin dairesi boş kalmıyor, ay kaybetmeden kiralama başlıyor. Biz de tüm riski üzerimize alıyoruz sonrasında.

Ev sahibinin kiracısı biziz, Devidas Estates. Biz de yılların verdiği tecrübeyle ödeme düzenine sadık kiracılar buluyoruz ve evleri onlara kiralıyoruz.

Bu aşamada ev sahibi ve kiracı arasında köprü oluyoruz da diyebiliriz. Amaç iki tarafın da haklarını doğru bilmek ve anlaşmazlıkların önüne geçmek. Tabi bizden konut alan müşteriler için sunulan özel bir durum, bunu tekrar belirtmek de fayda var.

Sözleşmelerimiz yıllık olarak imzalanıyor hem konut sahibi hem de kiracı ile. Eğer devam etmek isterlerse yıllık zam oranını göz önünde bulunduruyoruz ve kiraya zam yapıyoruz.

Projelerimiz konumu itibariyle yatırım(KİRA)getirisi yüksek projeler. Boş kalma gibi bir durumu zor ancak ev sahipleri kira toplama işleriyle uğraşmak istemiyor artık, bunun yerine kira garanti sistemimizi tercih ediyorlar.

Bizde bölgemizin kira oranlarını çok iyi biliyoruz, yılların tecrübesi de var. Tüm bunları sentezleyip iki tarafı da koruyup, riski biz alıyoruz.

Devidas Estates’e ulaşmak ve detaylı bilgi almak için tıklayın..


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır