2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Evinizi Güvende Tutmak İçin Komşularınızı Tanıyın

16 Ağustos 2016

Komşularınızla belirli bir seviyede yakın ilişkiler kurmanızın birçok avantajı vardır. İşte detaylar…



Komşularınızla belirli bir seviyede yakın ilişkiler kurmanızın birçok avantajı vardır. Bunlardan birisi de güvendiğiniz bir komşunun, evinizin çok daha güvenli olmasına yardım etmesidir.
Samimi olduğunuz, güvendiğiniz bir komşunuza evinizin yedek anahtarını hiç tereddüt etmeden bırakabilirsiniz. Bu sayede, komşunuzdan, ocakta unuttuğunuz bir yemeği ya da açık unutulmuş arka bahçe kapısını siz evde yokken kontrol etmesini isteyebilirsiniz.
Komşunuza bırakacağınız yedek anahtarın bir diğer faydası da evin anahtarını kaybetmeniz durumunda, çilingire olan ihtiyacınızın ortadan kalkmasıdır. Çilingire açtırılan kilitler güvenlik kaygısından ötürü daha sonraları genellikle değiştirilir. Komşunuzda bulunan yedek anahtar sizi hem çilingir masrafından kurtarır hem de evinizin güvenliğiyle ilgili şüpheye düşmenizi önler.
Seyahate Çıkarken Gözünüz Arkada Kalmaz
Yedek anahtar bıraktığınız güvenilir bir komşu, siz uzun bir seyahate çıkmışken, eviniz boş değilmiş görüntüsü de yaratır; bazı akşamlar eve gelerek ışıkları yakar, yüksek sesle müzik açar veya balkondaki eşyaların ve kapıdaki ayakkabıların yerlerini değiştirir. Evinizi gözlemleyen hırsızlar, evin boş olmadığını düşünerek evinizi hedefleri arasından çıkarırlar. Özellikle müstakil evlerde, evin sahibi uzaktayken bahçenin bakımsızlığı ve bahçedeki karların süpürülmemiş olması, ev sahibinin evde olmadığını gösterir ve bu durum hırsızların iştahını kabartır. Bu nokta da yine komşunuz devreye girer ve arada sırada bahçenizdeki çimleri biçerek, evin önündeki karları süpürerek o evde birileri oturuyor görünümü yaratır.
Komşunuzla tanışmış olmanız, komşunuzun, evinizle ilgili olağan ve olağanüstü durumları bilmesini sağlar, gereken durumlarda sizi uyarır. Diyelim ki gece yarısı, evinizin önüne bir kamyonet yanaştı ve birileri evinizden televizyon, bilgisayar, buzdolabı gibi değerli eşyaları kamyonete yüklüyor. Sizi tanıdığı için taşınmadığınızı bilen komşunuz, anormal bir durum olduğunu fark eder ve durumu size haber verir.
Mahalledeki Hırsızlık Hikayelerinden Haberdar Olursunuz
Komşularınız mahallede olan biten birçok şeyi öğrenebileceğiniz bilgi kaynaklarıdır. Mahallede dolaşan hırsızdan, hangi evlerin ne zaman soyulduğundan komşularınız sayesinde haberdar olursunuz. Dolayısıyla, olası bir hırsızlık vakasına karşı erkenden önlem almanız mümkündür. Hırsızlığa karşı önlem almak için komşularla birlikte de hareket edebilirsiniz. Mahalleye ve bina önüne takılacak güvenlik kameraları, güvenlik şirketleriyle yapılan anlaşmalar tek başına altından kalkamayacağınız şeylerdir. Böylesi önlemler için birkaç yakın komşunuzla birlikte hareket edebilirsiniz.
Eğer oturduğunuz apartmanın ya da sitenin girişinde manyetik kilitli giriş sistemi yoksa, komşularla birlikte bu sistemi kurdurabilirsiniz. Unutmayın ki böyle güvenlik önlemlerini gerçekleştirebilmek için komşularınızla tanışmış olmanız gerekiyor.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır