2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Eve Hırsız Girmesini Önlemeniz İçin Yapmanız Gereken 5 Şey

24 Temmuz 2016

Evinizi hırsızlara karşı akıllıca korumanız için önlemlerinizi sıkı tutmanız gerekiyor.



Teknoloji geliştikçe güvenlik sistemleri de gelişiyor ve evler hırsızlara karşı çok daha etkili yöntemlerle korunuyor. Fakat unutulmaması gereken nokta şu ki hırsızlar da gelişen teknolojiden yararlanacak hale geliyor! Dolayısıyla evinizi hırsızlara karşı akıllıca korumanız için önlemlerinizi sıkı tutmanız gerekiyor.

Her ne kadar güvenlikli bir sitede otursanız da bütün sorumluluğu görevlilere yükleyerek evinizi riske atmamalısınız. Evinizi korumak için siz de basit önlemler alabilirsiniz. Bunların içinden en etkili olan 5 tanesini sizler için derledik:
1- Evcil hayvan besleyin ama bu durumu reklamını yapmayın!
Evdeki evcil dostlarınız, sizi hırsızlara karşı koruyacaktır. Ama “dikkat, köpek var!” gibi uyarılarla veya levhalarla bu durumun reklamını fazla yapmayın. Çünkü böylesi bir durumda hırsızlar evde alarm sitemi olmadığının farkına varıp daha cesur davranabilirler!
Siz her ne kadar köpeğinizin hırsızı korkutacağını düşünerek rahat uyusanız da, hırsız da bir hayvan dostu olabilir, ve çeşitli numaralarla onu kandırabilir. Ya da sizin uyarı yazınızı görünce kendince önlem alıp köpeğinize zarar verebilir.
2- Tatilinizi sosyal medyada duyurmayın!
Facebook’da veya diğer sosyal medya platformlarında fotoğraflarınızı paylaşarak tatilinizin ne kadar güzel geçtiğini anlatmak isteyebilirsiniz. Ama bunun için en azından tatil dönüşüne kadar sabırlı olmanızda fayda var. Zira hırsızlar, özellikle yaz dönemlerinde kimlerin tatile gittiğini sıkı takibe alıyorlar!
3- Zemin kattaysanız, perdelerinizi kapalı tutun!
Zemin kattaysanız ve dışarıdan içerisi görünecek şekilde perdelerinizi açık tutuyorsanız, hırsızların plan yapması için onlara kolaylık sağlamış olursunuz. Pencere kilitleriniz hep görünür olsun. Çünkü hırsızlar cam kırarak eve girmeyi riskli buldukları için pek sevmezler.
4- Anahtarlarınıza dikkat!
Anahtarlarınızın üzerine nereye ait olduklarına dair etiketler yapıştırırsanız, hırsızların işini kolaylaştırmış olursunuz. Tek kilitli kapıların hırsızlar tarafından bir tel yardımıyla saniyeler içinde açılacağını düşünerek, dış kapınızda birkaç kilit daha kullanmalısınız. Anahtarlarınızı kapının önündeki saksının ya da paspasın altına koyarak bir klasik hatayı yapmadığınızı varsayıyoruz.
5- Hırsızla empati kurun!
Bu sayede işe yarayan ama oldukça basit önlemler alabilirsiniz. Örneğin; siz hırsız olsanız, kapı girişi aydınlatılmış, tamamen sizi gösteren bir eve girmeyi mi, yoksa kimsenin sizi görmeyeceği karanlık bir eve mi girmeyi tercih ederdiniz? Hatta bu önlemi biraz daha genişleterek dış kapınıza önünden biri geçerken otomatik olarak yanan bir düzenek yerleştirebilirsiniz. Bir de güvenlik kamerası varsa hırsızlar sizin eve girmekten muhtemelen vazgeçecektir.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır