2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Evcil Hayvanla Taşınmanın Püf Noktaları

6 Ağustos 2016

Yeni bir ev, belki yeni bir şehir bizleri olduğu kadar hayvanlarımızı da derinden etkileyen bir durumdur.



Yeni bir ev, belki yeni bir şehir bizleri olduğu kadar hayvanlarımızı da derinden etkileyen bir durumdur. Hem taşınma sırasında hem de taşınma sonrasında evinizde beslediğiniz hayvanlarınız için bir takım özel düzenlemeler yaparak bu zorlu süreci kolaylıkla atlatabilirsiniz.
Eğer şehir içinde bir eve taşınıyorsanız, hayvanınızın taşınma sırasında zarar görmemesi için onu rahat edebileceği bir arkadaşınıza ya da bakım evine bırakabilirsiniz. Eğer böyle bir şansınız yoksa ya da şehirler arası veya uluslar arası taşınıyorsanız, seyahat edeceğiniz taşıta göre yapmanız gerekenler değişiklik gösterecektir.
Evcil Hayvanlarla Uçak Seyahati
Evcil hayvanınızı uçakla taşıyacaksanız, hava yolu şirketinden bu konuda ayrıntılı bilgi almayı ihmal etmeyin. Çünkü her şirketin farklı kuralları olabiliyor. Örneğin; hamile hayvanlar kesinlikle uçağa alınmıyor, bunu unutmayın. 8 haftadan küçük ya da anne sütünden kesilmemiş hayvanlar da uçağa alınmayabilir. Hayvanınız kargoda seyahat edecekse üzerine “it is alive” (canlı) şeklinde not yazın. Bazı hava yolu şirketleri; kedi, köpek, muhabbet kuşu ve su kaplumbağası gibi hayvanları 8 kg.’a kadar yolcuyla birlikte seyahat etmesine izin veriyor.
Uçuştan önce hayvanınızı sağlık kontrolünden geçirin. Veterinerinizin tavsiyesi ile yatıştırıcı ilaçlar kullanabilirsiniz. Hayvanınızın aşı listesi, yapılan testler ve hayvanınızla ilgili tüm belgeleri yanınıza almayı unutmayın. Uluslar arası seyahat ediyorsanız hayvanınızın pasaportunu da unutmayın. Bu belgeler olmadan hayvanınız uçağa kabul edilmeyecektir. Ayrıca gideceğiniz ülkenin evcil hayvanlarla ilgili prosedürünü mutlaka gözden geçirin.
Kafesin üzerine yolcunun adı, soyadı, adres ve telefon bilgileri ile kafeste kaç adet hayvan bulunduğu gibi bilgilerin yer aldığı bir etiket yapıştırın. Uçuştan 3 saat kadar önce hayvanınızı hafif ama onu tok tutacak gıdalarla besleyin. Eğer bagajda seyahat edecekse kendini iyi hissetmesi için sevdiği oyuncak ya da battaniye gibi eşyaları da yanına koyabilirsiniz.
Kara Yolu ile Taşınacaksanız…
Eğer kara yolu ile seyahat edecekseniz hayvanınızı bagajda ya da nakliye kamyonunda bırakmamaya çalışın. Mevsime göre bulunduğu ortamın sıcaklığından emin olun ve molalarda hayvanınızla ilgilenmeyi ihmal etmeyin. Eğer akvaryum balığı taşıyacaksanız, balığın cinsine göre oksijen ihtiyacına dikkat edin. Akvaryum balıkları genellikle balık taşıma poşetlerine oksijen basarak uzun yolculuklara dayanabilirler. Fakat hava şartlarını da göz ardı etmeyin.
Evcil hayvanınızı taşınma sonrası evi keşfetmesi için serbest bırakmadan önce ona zarar verebilecek temizlik ürünleri ya da ilaç gibi şeylerin açıkta olmamasına dikkat edin. Taşınma sırasında yaşanan karmaşada hayvanınız zarar görmesin. Yeni evinizde boş bir odaya hayvanınızın alışık olduğu eşyalardan yeni bir yer hazırlayarak onun buraya daha kolay alışmasını sağlayabilirsiniz.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır