2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Eski Evinizi Nasıl Satarsınız?

18 Ağustos 2016

Evinizin daha hızlı bir şekilde satılabilmesi ve satış sonrasında kazancınızın daha yüksek oranlarda olması için izlemeniz gereken birçok yol var.



Şehir değişikliği gerçekleştirecekseniz veya aynı şehirde kalıp çeşitli nedenlerle semt değişikliğine gidecekseniz, halihazırdaki evinizi satmayı planlıyor olabilirsiniz. Evinizin daha hızlı bir şekilde satılabilmesi ve satış sonrasında kazancınızın daha yüksek oranlarda olması için izlemeniz gereken birçok yol var.

Ev Satışı Öncesi Tamirat Çok Önemli
Uzun yıllar kullandığınız evinizin bazı kısımları, gerek teknik yapısı nedeniyle gerekse kullanıma bağlı nedenlerle eskimeye yüz tutmuş olabilir. Özellikle su tesisatı, kapı ve pencere çerçeveleri, banyo ve lavabo bölümlerinin, konusunda uzman kişiler tarafından kontrol edilip yenilenmesi, eski ev satışı öncesinde dikkat etmeniz gereken noktalardır. Bunların yanı sıra mutfak dolaplarınızı da yenilemeniz ya da tamir ettirmeniz, evinizin yeni sahibinin beğenisini kazanmak ve elbette emlakçınızın eviniz için daha yüksek değer belirlemesinde rol oynayabilir. Unutmayın, evinizin işlevsel yapısı kadar görsel durumu da ev satışı sürecinde büyük önem taşır.
“Evim Nasıl Satılır?” Diye Düşünmeyin, Yeniliklere Açık Olun
Gelişen teknoloji ve hem bireysel hem de aile gereksinimlerinin giderek farklılaşması, ev satışı gerçekleştirmeden önce evinize değer katmanıza ortam hazırlayabilir. Örneğin son yıllarda giderek daha da popüler hale gelen akıllı ev sistemleri, evinizin yeni kullanıcıları için kullanışlı bir mekanizma olmasının yanında evinizin bedelini doğrudan yükselten ve sizin satış sonrasında daha fazla kazanç sağlamanıza imkan tanıyan yenilikler arasında yer alır. Ayrıca asma tavan ve tavan içine yerleştirilen spot aydınlatmalar, evinizin görsel açıdan mükemmel görünmesine olanak verirken, klasik yapılı evlere nispeten modern bir hava kazanmasına yardım eder.
Balkonların çok amaçlı kullanılabilmesini mümkün kılan cam balkonlar, evinizin dış cepheden son derece şık görünmesini sağlarken, ev içerisine konumlandırılamayan eşyaların ya da spor gereçlerinin yerleştirilmesinde etkili olur.
Evinizin Yeni Sahibinin Temel Beklentileri Karşılamayı Unutmayın
Eski ev satışı, evinizin durumunu göz önünde bulundurarak hareket ettiğinizde size biraz masraf getirebilir. Örneğin uzun zamandır duvarlarınızı boyatmıyorsanız, duvarlarınızda çeşitli çatlaklar varsa ya da yer karolarınızdan memnun değilseniz, evinizin yeni sahibi bunları gerekçe göstererek evinize talip olmaktan vazgeçebilir. Yapmanız gereken; boya, kartonpiyer, duşa kabin, parke döşeme gibi evinize değer katarken temel beklentilere de yanıt verecek noktaları pas geçmemeniz ve bunlarla ilgili iyileştirmeleri ev satışından önce tamamlamanızdır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır