2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Emirname değişikliği için, sermaye düşmanlığı tepkisi!

1 Mart 2016

Kıbrıs inşaat ve Kıbrıs emlak dünyası için sil baştan bir dönemi işaret eden emirname değişikliğine karşı eleştiriler sürüyor. FEO Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan’a göre bu karar tam bir sermaye düşmanlığı. İşte detaylar..



Kimilerine göre oldu bittiye getirildi, kimilerine göre işin arkasında farklı hesaplar var. Öyle ya da böyle; Kıbrıs inşaat dünyası Girne için imarname beklerken, yeni bir emirname ile karşılaştı.
10 katlı projeleri 7’ye, 7 katlı projeleri 5’e çeken bu ani düzenlemeye karşı tepkiler sürüyor. Girne’nin en büyük toplu yaşam merkezi FEO Elegance projesiyle öne çıkan, kat kısıtlaması girişiminin ilk hedefi olan FEO Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Akacan, süreci yorumladı.
Akacan’a göre bu şartlarda yurt dışından yatırımcı getirmek artık çok daha zor ve ona göre bu kararın anlamı, sermaye düşmanlığı..
İşte Atıl Ayaz’ın Kıbrıs Genç TV’de hazırlayıp sunduğu Ekonomi Kıbrıs yayınına katılan Akacan’ın, emirname yorumu..
“Emirname değişikliği uzunca bir süredir dile getiriliyor, çalışılıyor. Benim devamlı suretle söylediğim bir şey var biz bir ülkeyi emirnamelerle yönetemeyiz. Özellikle Akdeniz’in incisi olan Girne’ye emirname ile asla yönetemeyiz. Biz bir imar planı istiyoruz. Bunu defalarca da söyledik. Hatırlıyorsanız Girne’de bir buluşma olmuştu, 6 ay geçti bunun üzerinden ve dediler ki 6 ay içerisinde bir çalışma yapılacak. Öyle bir çalışma yapılmadı ve ne yaptılar? En kolay iş emirname yayınlıyorlar. 6 ayda Girne kadar küçük bir bölgede, en azından Girne Beyaz Bölgesi’nde bir imar planı çalışması yapılabilirdi. Neden emirnamelerle bu işi çözmeye çalışıyorlar? En kolay noktaya gidiyorlar. Bir ülkenin kaderi emirnamelerle belli olabilir mi?
Geçen sefer de ben aynı şeyi söyledim. Şimdi bütün dünyada bu işi en iyi yapan insanı getirin, bu işi size anlatsın. İngiltere’de, Fransa’da nasıl oluyor, bir bakın. Ama bizi dinlemediler. Bizi bir Müteahhitler Birliği toplantısına çağırdılar. Biri dedi ki 15 kat, diğeri dedi ki 20 kat. Diğeri 5, diğeri 3kat. En son dediler ki, gelin bir ortak noktada buluşalım. Böyle bir konuda ortak noktada buluşma olur mu? Ben de diyorum 50 kat, gelin o zaman 25’te buluşalım. Bir şehrin kaderi ortak noktada buluşmakla olur mu? Bu işin bilimi var, ilmi var. Bu işin en iyisini getireceksiniz ve o da size çerçeveyi çizecek. Ama bir günde kalkıyorsunuz. emirname yayınlatıyorsunuz. Adam arazisini alıyor, adamın bir anda hakkını yüzde 50’ye düşürüyorsunuz. Siz böyle yaparak hangi yatırımcıyı KKTC’ye getireceksiniz? Bu gerçekten sermaye düşmanlığıdır, bu gerçekten yatırımcı düşmanlığıdır. En büyük ambargoyu biz kendimize yapıyoruz. Rumların, dünyanın bize uyguladığı ambargo dışında, biz kendimize de çok büyük bir ambargo koyuyoruz.”

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır