2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Değerleme Uzmanı Burcu Tuna Ergin mal takaslarına karşı uyardı – Kıbrıs Emlak Merkezi

21 Şubat 2020

Son dönemde oldukça gündemde olan mal takaslarında dikkat edilmesi gereken konular var. Değerleme uzmanı Burcu Tuna Ergin takas yaparken mutlaka değerleme yapılması konusunda uyarıyor ve yaşanan olumsuz bir durumu anlatıyor. Detaylar yazımızda..



DİMYAT’A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLMAYIN!

Eskiden Mısır’ın meşhur pirinçleri ince hasırdan örülmüş torbalar içinde buradan Anadolu’ya getirilirmiş. Dimyat’a pirinç almak için giden bir Türk tüccarının bindiği gemi Akdeniz’de korsanlar tarafından soyulmuş ve adamcağızın bütün altınlarını almışlar.

Bu çok önemli bir deyimdir. Yatırım yapacağım derken evdeki BULGURDAN olmayın. Hele son 6 aydır gündemde dönen haberlere bakarsanız bu deyim tam da yerine cuk diye oturmuş diyebiliriz.

Sizlerle bu deyime atıfta bulunarak bir tecrübemi paylaşmak isterim.

Bir avukat arkadaşım vasıtasıyla bir mal için ekspertiz yapamam istenmiş hal böyle ekspertizin ne amaçla talep edildiğini soruyorum. Konu MAL TAKASI.

Müşterinin kendisine ait villası ile bir şirket ilgilenmektedir. Bu şirket müşteriye 200,000 sterlinlik villasına karşılık arazi vermeyi teklif etmektedir. Müşterinin aklında villasını satmak fikri dahi yokken bu teklif gelince de memnun oluyor. Uzun süren görüşmeler sonucunda takas fikrinden tam emin olamadığını belirtiyor. Müşteri villasına karşılık takas edilecek arazinin değerinin villasına denk mi, arazinin tam olarak nerede olduğu, imarı vb. birçok soru işaretleri zihninde sıralanırken avukatı devreye giriyor.

Avukat, bu noktada uzman kişilerden destek alınmasının en doğrusu olacağı hususunda yönlendiriyor. Yani, EKSPERLER diğer adları ile GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANLARINDAN.

Teklif edilen arazi 10 dönümlük yolu bulunan bir tarla. Türk malı. İlk bakışta kulağa hoş gelen sözcükler. Ertesi gün imar için araştırmasına başlıyorum. Sonuç arazi imara kapalı bölgede, sadece tarımsal amaçla kullanılabilir. Bu bilgi cepte bir. Birde yerinde görüyorum araziyi ve ikinci sürpriz!

Arazi manzaralı, ağaçlık, meyilli ve üzerinde yüksek gerilim hattı geçmekte. Hal böyle iken dayanamayıp avukatı bilgilendiriyorum rapor öncesinde.

Benim de aklımda bin bir sorular. Haliyle bu kadar olumsuzluk beni de düşündürüyor. Belki söz konuş şirkette arazisinin güncel durumundan haberdar değildir diyorum pozitif bir bakış açısıyla.

Biliyorsunuz ki bu tip mal takasına benzer konulara da kat karşılığında arsasına karşılık arsa sahiplerinin alacağı daire anlaşmalarında da rastlanabilmektedir. Öyle ki arsanız var ve anlaştığınız şirket üzerine yapacağı apartman projesinden size 2 daire vermeyi teklif edebileceği gibi başka daire veya mal da teklif edebilmektedir. Tarafların kim olduğunun önemi yok. Bu anlaşmalar öncesinde DOĞRU KİŞİLERE BAŞVURMAK ve ONLARIN UZMANLIKLARINDAN GÖRÜŞ ALMAK, bu oluşabilecek riskleri minimuma indirecektir.

Yeniden görüşmek üzere.

Burcu Tuna Ergin

Gönsa Gayrimenkul Değerleme


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır