2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Bimeks’in önünde uzun kuyruklar oluştu..

26 Ekim 2015

KKTC halkı teknoloji merkezi Bimeks ile tanıştı. 1001 Airport Mall’da hizmete giren Bimeks’in önünde, vatandaş sıra oldu. Fiyatlarıyla dikkat çeken market, alışveriş alışkanlıklarını da değiştirecek..



Bimeks ilk yurt dışı mağazasını Kuzey Kıbrıs’ta açtı. Ada sakinlerinden büyük ilgi gören açılışta konuşan Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Akgiray, Kıbrıs’ın ve Doğu Akdeniz’in teknoloji ticareti merkezi olacağına inandıklarını söyledi.

Teknoloji perakendecisi Bimeks’in ilk adresi 1001 Airport Mall. 570 metrekarelik alanda hizmet verecek olan mağazanın açılışına KKTC halkı büyük ilgi gösterdi. Kampanyalardan yararlanmak isteyen müşteriler uzun kuyruklar oluşturdu.

Kıbrıs mağazası için Türkiye’deki mağazalarından tecrübeli yönetici ve satış danışmanlarını görevlendiren Bimeks, Türkiye’de olduğu gibi Kıbrıs’ta da zengin ürün çeşidi ile hizmet sunacak. Beyaz eşyadan cep telefonuna, bilgisayardan kişisel bakım ürünlerine kadar 30 binden fazla ürün çeşidiyle hizmet verecek.

DOĞU AKDENİZ’İN TEKNOLOJİ TİCARETİ MERKEZİ OLACAK

Mağazanın açılışında konuşan Bimeks İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Dr. Ahmed Akgiray, Lefkoşa mağazasının yurtdışı yatırımlarının ilk ayağı olduğunu söyledi. Bimeks’in birçok ülkeden yatırım teklifi aldıklarını belirten Akgiray, “Bimeks Türkiye sınırlarının ötesine çıkarak, uluslararası bir perakende markası olmayı hedefine koydu. Bu hedefe doğru ilk adımı Kıbrıs’ta, Kıbrıslı kardeşlerimizle beraber atmaktan dolayı mutlu ve heyecanlıyız” dedi. KKTC’nin coğrafi konumu ve turizm potansiyeli ile birçok ülkeden ziyaretçi çekebilecek kapasitede olduğuna dikkat çeken Dr. Akgiray, “Biz Kıbrıs mağazamız ile aslında Doğu Akdeniz havzasına açılmış oluyoruz” dedi.

Sırada İran ve Afrika var

Bimeks Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ahmed Akgiray, KKTC’nin yurtdışı planlamalarında ilk adımları olduğunu söyleyerek, 2016 ve 2017 yılındaki hedefleri arasında İran ve Afrika pazarı olduğunu belirtti. Açılışın ardından sorularımızı cevaplandıran Akgiray, KKTC’deki Bimeks’in toplam cirolarına katkısının yüzde 1 olmasını beklediklerini kaydetti. Bimeks; bu yıl 1,5 milyar TL, 2017’de ise 2,2 milyar TL ciro hedefliyor.

E-TİCARETİMİZ GÜÇLENİYOR
E-ticarette şu an mağaza satışlarına oranla yüzde 8-10 bandında bulunduklarını aktaran Akgiray, internetteki yeni altyapı yatırımları sonrası söz konusu oranı üç yıl içinde yüzde 25 ila 30’luk üst banda çıkaracaklarını dile getirdi. Akgiray, Türkiye’de 2017 yılı sonunda 170 mağaza bandına oturmayı hedeflediklerini de belirtti. Satın alımlarının yüzde 85’ini TL ile yaptıkları bilgisini veren Akgiray, kur artışlarının petrol fiyatları gibi teknoloji pazarını kısa vadede etkilemesinin söz konusu olmadığına ifade etti.

BİMEKS MARKALI ÜRÜNLER GELİYOR

Kendi yazılım ve altyapılarını geliştirdiğni ifade eden Akgiray; sanal para ve taksit artırma imkânları sunan ‘Bipara’, ‘Biimza’ ve ‘Hopi’ uygulamalarını tüketicilerinin kullanımına sunduklarını hatırlattı. Günlük hayatta sık kullanılabilecek Bimeks markalı 3 veya 4 ürün üzerinde çalıştıkları bilgisini veren Akgiray, “Bu ürünlerin yakın zamanda raflarda olacak” dedi.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır