2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Atıl Ayaz Kıbrıs Emlak Merkezi’nin ayrıcalıklı özelliklerini anlattı!

11 Nisan 2017

Portföyler zenginleşecek, kalite çıtası yükselecek, firmaların marka değeri artacak, kazançlı yatırım fırsatları doğacak, arayan aradığını bulacak, profesyonel isimler markalaşacak, hatta çürük elmalar ayıklanacak. Kıbrıs Emlak Merkezi Kurucu Ortağı Atıl Ayaz ilk bakışta böyle sıralıyor ayrıcalıklı yenilikleri. O yüzden de son günlerde her yerde karışımıza çıkan “emlakta yeni bir dönem başlıyor” sözünü paylaşıyor.



Otel zincirleri geliyor, yeni üniversiteler açılıyor. KKTC her geçen gün büyüyor, gelişiyor. Bu gelişim süreci emlak sektörüne de paralel olarak yansıyor.

Yeni konut projeleri, güçlü emlak acenteleri ön plana çıkıyor.

İşte bu süreçte aktif rol oynayan Kıbrıs Emlak Merkezi, yeni bir sayfa açıyor. “Kıbrıs’ın ilk ve tek emlak haber portalı” sloganıyla başarılı işlere imza atan proje, yeni yüzüyle artık çok daha dikkat çekici ve işlevsel.

Sitenin yeniliklerini, emlak profesyonellerine ve inşaat sektörüne sağladığı çok özel avantajları Kıbrıs Emlak Merkezi Kurucu Ortağı Atıl Ayaz ile değerlendirdik.

“KIBRIS EMLAK MERKEZİ YENİLENDİ, AYRICALIKLI öZELLİKLERLE GELDİ”

Hayırlı olsun diyelim öncelikle. Kıbrıs Emlak Merkezi yeni yüzüyle gerçekten dikkat çekici. Nasıl bir değişim yaşadı proje?

Teşekkürler, hepimiz için hayırlı olsun, güzel olsun diyelim.

Ben uzun süredir bu heyecanı yaşıyorum aslında. Gördüm ki emlak profesyonelleri ve inşaat sektörünün saygın isimleri de bu heyecanımıza ortak oldu. Çünkü çok doğru bir projeye imza attık. Kıbrıs Emlak Merkezi mevcut bir markamızdı bizim, ama profesyonel dokunuşlarla özel bir konsepte taşıdık. Çok zengin bir haber içeriği var. İlan kanadı da dolu dolu. Projede inşaat firmaları kendilerini en iyi şekilde ifade edecek, emlak acenteleri markalarına güç katacak. Danışmanların ise her biri ayrı bir marka olacak.

Yani işin profesyonelleri için maddi manevi kazandıran bir yapıya kavuştu Kıbrıs Emlak Merkezi.

Ziyaretçiler için de öyle. Artık eskisi gibi tedavülden kalkmış ilanlar arasında didinip durmayacaklar. Çöp ilanlardan uzak, en yeni yatırım fırsatlarını yakalayacaklar.

“REKABET ARTACAK, SEKTöRÜN KALİTE ÇITASI DAHA DA YÜKSELECEK”

Genelde emlak sitesi denince, birçok kişinin aklına ilan siteleri geliyor. Haber portalının artıları neler?

Maalesef öyle bir algı var ama değiştiğini görüyorum yavaş yavaş. Emlak haber portalı Kıbrıs’ta ilk, fakat daha önce dünyanın birçok noktasında hayata geçti ve çok önemli gelişmeleri tetikledi. özellikle de yapı olarak KKTC’ye daha çok benzeyen Türkiye’de kalite çıtasının yükselmesinde payı büyük.

Çünkü firmalar arası rekabet arttı bu portallar ile birlikte, yine aynı şekilde markalar kendini ifade edebilme olanağı buldu. Kıbrıs Emlak Merkezi de KKTC’de bu rolü üstleniyor.

Emin olun aynı etkiyi burada da yaşayacağız. Sırf para kazanmak için değil, marka değerini arttırmak ve prestiji vurgulamak için daha kaliteli projeler göreceğiz bu sektörlerde.

Ve düşünün ki Kıbrıs Emlak Merkezi hem haber, hem de bahsettiğiniz ilan konseptinin en zengin halinin bir arada buluştuğu tek örnek. O yüzden her şey daha güzel olacak.

“PROJELER DİREKT HEDEF KİTLEYE ULAŞACAK”

İnşaat firmaları için ne tür avantajlar sağlıyor Kıbrıs Emlak Merkezi? Firmalar nasıl değerlendirebilir bu projeyi?

Birçok konut projesi var KKTC’de, ama ne kadar doğru anlatılıyor, tartışılır. Kıbrıs Developments’ın 30’uncu yıl özel projesi Milos Park Homes projesi aslında bu alanda da bir ilk. İletişim danışmanlığını yaptığımız projenin medya akışını Kıbrıs Emlak Merkezi üzerinden sağladık.

Daha birinci yılını doldurmadan projenin satışı tamamlandı. Hem KKTC’de, hem de Türkiye’de Milos Park Homes en iyi şekilde anlattı kendini.

Milos’un kapısından girenler projeyi tanıyarak, bilerek geliyordu. Dairesini seçmek ve fiyat pazarlığı kalıyordu bir tek geriye.

İşte Kıbrıs Emlak Merkezi inşaat firmalarına direkt doğru hedef kitleye ulaşma fırsatı sunuyor. Güçlü haber akışımız, alanında uzman editör kadromuz ve zengin içerikli haber paketlerimizle, konut projelerine medyada hayat veriyoruz diyebiliriz aslında.

İşte bu akış, emlak acentelerinin de satış sürecini hızlandıracak.

“SADECE EMLAK PROFESYONELLERİ İLAN GİRİŞİ YAPABİLECEK”

Emlak acenteleri Kıbrıs Emlak Merkezi’nde nasıl yer alıyor?

İnşaat firmaları ve emlak acenteleri sistemde yer alan iki kanat aslında. İnşaat firmaları projeleriyle, emlak acenteleri ise kiralık/satılık portföyleriyle yer alıyor Kıbrıs Emlak Merkezi’nde. Fakat burada bir not düşmek istiyorum, çünkü ayrımcılık yapacağız bu platformda.

Şöyle açıklayayım; 100 bin öğrenci, binlerce otel çalışanı, sayıları hızla artan inşaat firmaları… İşte böyle olunca emlak sektörü her geçen gün büyüyor. Kimi zaman sektörde “merdivenaltı” olarak tanımlanan kayıtdışı emlakçılar da türüyor. Sektörün ciddi bir sıkıntısı var bu kişiler karşı. Çünkü haksız kazanç elde ediyorlar, piyasanın dengeleriyle oynuyorlar.

O yüzden Kıbrıs Emlak Merkezi’ni herkes değil, sadece kurumsal bir çatıda hizmet veren emlak profesyonelleri kullanabiliyor. Böylelikle “sahibinden ilan” adı altında el altından komisyonculuk yapmak isteyenlerin de önüne geçmiş oluyoruz.

Sadece ziyaretçiler için değil, emlak profesyonelleri için de arınmış, ayıklanmış bir yapı diyebiliriz.

Bir ekleme daha yapayım emlak acentesi demişken. En büyük sıkıntılardan biri ilan girmeden, ilanını güncelleyerek ilk sırada çıkanlardı. Biz onu da ortadan kaldırıyoruz.

Kıbrıs Emlak Merkezi’nde en yeni portföyler ilk sırada çıkacak. Yani sayfa yenileyen değil, gerçekten emek veren, çalışan profesyoneller ön planda yer alacak.

“HER DANIŞMAN BİR MARKA OLACAK”

Danışmanları da heyecanlandıran bir yapısı var Kıbrıs Emlak Merkezi’nin. Emlak profesyonelleri ile yatırımcılar arasında çok önemli bir yenilik bu.

Gerçekten de öyle. Güçlü ve profesyonel bir ekiple çalışıyoruz, o yüzden de sürekli yeniliklere ve farklılıklara hayat veriyoruz. Bahsettiğiniz konu da bir ihtiyaçtan ortaya çıktı aslında.

Emlak sektöründe markalar önemli, ama veriler gösteriyor ki danışmanlar daha önemli. Birçok yatırımcı markası için değil, danışmana duyduğu güven üzerinden tercihini yapıyor.

O yüzden Kıbrıs Emlak Merkezi, bu sektörde kariyer planı yapan emlak danışmanları için bulunmaz bir fırsat.

Diğer ilan sitelerinde firma ismi ve logosu öne çıkarken, Kıbrıs Emlak Merkezi “her danışman bir marka olacak” mottosuyla ilerliyor. Her ilanın sağ tarafında danışmanın fotoğrafı, altında firma bilgileri yer alıyor.

Kıbrıs Emlak Merkezi anasayfasında ise en popüler danışmanlar bölümümüz var. Emlak profesyonelleri, her adımda hedef kitlesiyle yüz yüze bir buluşma sağlıyor aslında, kendini gösteriyor. Kişisel markalarının oluşumuna hız veriyor bu site ile.

“ARADIĞINIZI BULABİLECEĞİNİZ BİR EMLAK SİTESİ DÜŞÜNÜN”

Genelde emlak siteleri bünyesindeki ilan sayısı ve sayfa görüntüleme oranıyla gurur duyar. Sizece sağlıklı veriler mi bunlar?

Keşke sağlıklı olsa, ama değil. Siz bir ilan aradığınızı düşünün. İstediklerinizi yazdınız, kriterlerinizi belirlediniz, aramayı yaptınız. Eğer karşınıza beklediğiniz sonuçlar çıkarsa onlarca sayfa daha gezer misiniz? Yok eğer geziyorsanız, aradığınızı bulamamışsınız demektir.

Bunun da iki sebebi var. Bunlardan ilki çöp ilanlar. Ve yenilenme sürecinde gördük ki, en büyük şikayet çöp ilanlarla ilgili. Yani kiralanan ya da satılan ama yayından kaldırılmayanlar. Aslında ilk bakışta sorumluluk emlak acentelerinin burada. Dalgınlıkla ya da yeni müşteriler bulurum kaygısıyla bu iş böyle gidiyorsa, bir an önce tedbir alınmalı. Yani portalın bunu denetlemesi gerekiyor. Geri bildirimlerle çözüm üretmesi lazım.

Eğer sen bunu yapmazsan, bir süre sonra site ilan çöplüğüne döner. Ki son zamanda bunun birçok örneğini görüyoruz.

Gayrimenkul arayan vatandaşı bırakın, bir süre sonra emlakçılar bile şikayet ediyor bu durumdan. Birçok profesyonelden bu konuda öneri aldık, ona göre de işleyiş oluşturduk. Kıbrıs Emlak Merkezi’nde ciddi bir kontrol mekanizması geliştirdik.

Yapay zeka belirli bir süre işlem yapılmayan ilanlar üzerinden emlak firması ile iletişim kuruyor, portföyün son durumunu teyit ediyor. İnsanlık hali, satılmıştır, kiralanmıştır ama gözden kaçmış olabilir. Hatırlatmış oluyoruz.

Fakat bu kadarla kalmıyoruz. Bu sağlamanın bir de ziyaretçi kanadı var.

örneğin siz Karakum’da daire arıyorsunuz, ilanı buldunuz. İletişime geçtiniz emlak acentesiyle, fakat portföyün satıldığını söyledi. Satmış ama yayından kaldırmamış. Hemen “hatalı ilan bildirimi” butonunu tıklıyorsunuz, Kıbrıs Emlak Merkezi editörlerine uyarıda bulunuyorsunuz. Biz ilgili acente ile iletişime geçiyoruz.

Gelelim şimdi sitelerin sizi sayfa sayfa dolaştıran, sonunda da isyan ettirip başından uzaklaştıran diğer detaya. Biz bu hazırlığı yaparken gerçekten çok özel geri dönüşler aldık yatırımcılardan ve profesyonellerden. Ona göre de ihtiyaç odaklı bir filtreleme yaptık. Arama yaparken koçanın türüne, ilanın havuzuna, hatta ebeveyn banyosuna kadar filtreleme uygulayabiliyorsunuz. Böylelikle bir gayrimenkul bulmak için sayfalarca dolaşmak, dakikalarca zaman kaybetmek ortadan kalkıyor. Deyim yerindeyse aradığınızı şak diye buluyorsunuz.

Bu kadar da farkımız olsun değil mi..

“ÇOK GÜÇLÜ BİR YAYIN AĞIMIZ VAR”

Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinin genel yayın yönetmeni olarak değil, Kıbrıs Emlak Merkezi Kurucu Ortağı olarak konuk aldık sizi. Fakat sormadan olmaz. Kıbrıs Emlak Merkezi, kendisinin dışında nasıl medyada bir etki oluşturacak?

Bu soru için çok yorum yapmadan, mevcutları sıralayarak yanıt verebilirim. Yeterli olacağını da düşünüyorum. Medya grubu olarak Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige’in sahibiyiz. Ekonomi haber sitesi Ekonomi Kıbrıs da bu çatı altında faaliyette. Televizyon programlarımız var. Türkiye’nin ilk ve tek emlak haberleri sitesi Emlak Kulisi’nin Kıbrıs çözüm ortağıyız. Bireysel olarak Türkiye’de yayın yapan birçok ulusal yayının temsilciliğini yapıyorum. Dijital medya sınır tanımaz, yayınlarımız zaten çok geniş kitlelere ulaşıyordu. Artık bu network daha da güçlenecek. Kıbrıs Emlak Merkezi için bu yıl iki büyük anlaşmaya daha imza attık. O yüzden rahatlıkla diyorum ki; Çok güçlü bir yayın ağımız var.

“ÇöZÜM ORTAĞIMIZ: NEAR EAST BANK”

İlan detay sayfalarındaki dörtlü fiyat bölümü gerçekten büyük kolaylık. Kredi hesap makinesi de öyle. Nasıl hesaplıyorsunuz fiyatları?

İlan eklentisi sonrası, gördük ki tüketicinin en büyük ihtiyacı doğru finansman ihtiyacını karşılamak. İşte burada da kredi hesap makinesi olmazsa olmaz dedik.

Bu özel projede, özel bir banka ile çalışıyoruz. Çözüm ortağımız Yakın Doğu Grubu’nun bankacılık sektöründeki markası Near East Bank.

Bahsettiğiniz gibi ziyaretçilerimiz her ilanın dört para biriminde karşılığını görecek; Sterlin, Euro, Türk Lirası ve Dolar kurunun anlık değerleri Near East Bank ile hesaplanacak. Yine bu da bir ilk ve çok büyük bir kolaylık olacak ziyaretçi için. Elde hesap makinesi, “kur ne kadar oldu” derdi ortadan kalkıyor böylece.

Ayrıca satılık ilanlarda konut kredisi, kiralık ilanlarda ihtiyaç kredisi fırsatlarını ziyaretçilere sunacak NEB. Banka faiz ve vade avantajı sağlayan konut kredisi ürünüyle bir hayli iddialı.

Sadece bu kadar değil elbet. Near East Bank – Kıbrıs Emlak Merkezi işbirliğinde yeni atılımlar da olacak. Gelişmeleri paylaşacağız sizlerle.

“TAKLİT ETMEYE ÇALIŞANLAR OLACAK”

Kıbrıs Emlak Merkezi’nin yeniliklerini çok güzel, tane tane anlattınız. Peki hiç endişe etmiyor musunuz birileri kopyalar diye?

Tek kelimeyle hayır diyebilirim. Daha önce olduğu gibi, şimdi de proje geliştirmek yerine fikir kopyalamak isteyenler, yani taklit yoluna girenler olacak mutlaka. Fakat bu konuda hiçbir endişem yok. Çünkü fikrin kaynağı benim. Onlar sadece paylaştıklarımı, anlattığım ve anladıkları kadarı kopyalayabilir. Oysa bizim proje mutfağımızda sürekli yenileri pişiyor.

Unutmamak gerekir ki; önemli olan bir hevesle ya da birilerinin zorlamasıyla bir işin peşine takılmak değil, sürdürülebilir projelere imza atmak. Ben bugüne kadar hep bu prensiple hareket ettim.

Çok yakında Kıbrıs Emlak Merkezi çatısı altında 3 yeni projemiz hayata geçecek. Bunlardan biri uluslararası boyutta olacak. İkincisi KKTC içinde inşaat sektörü ve emlak profesyonelleri arasında gerçek anlamda köprü kuracak bir oluşum. Üçüncü ise keyifli bir program.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır