2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Araplardan yeni yatırım sinyali..

26 Ekim 2015

Döviz kurundaki hızlı artış borçlular için sıkıntı ama döviz kazanıp, dövize yatırım yapanlar için yeni fırsatlar doğuruyor. Arap yatırımcılar da bu süreci en iyi şekilde değerlendirenlerden.. Tam 20 milyar dolar yatırım için göz kırptılar..



Kuzey Kıbrıs’ta yükselen döviz emlak sektörünü vurdu, Türkiye’de ise birikimi olanlar için avantaja döndü. Peki bu süreçte yabancı yatırımcı süreci nasıl izliyor? Özellikle de Türkiye’de yaşanan terör olayları, yatırımcının bakış açısını değiştiriyor mu? Bu kritik sorular için, net yanıtlar geldi..

Eylül ayında Dubai’de düzenlenen Cityscape Global 2015’e çıkarma yapan Türk inşaat sektörünün dev oyuncuları, Körfez yatırımcısını İstanbul’da ağırladı. Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği’nin üç gün süren ‘Türk Gayrimenkul Sektörünün Körfez Yatırımcıları ile Buluşması’ etkinliğine Körfez yatırımcısı yoğun ilgi gösterdi.

DEİK, İTO, MÜSİAD ve TİM’in destekleriyle ve Emlak Konut GYO, Albaraka ve Odeabank’ın çözüm ortaklığıyla gerçekleşen etkinliğe, Suudi Arabistan, Dubai, Katar ve Kuveyt’ten 47 firma katıldı.
20 milyar dolarlık iş hacmi

KONUTDER Başkanı Ömer Faruk Çelik, Mütekabiliyet Yasası çıktığından bu yana yabancıya konut satışında 4-5 milyar dolarlık hacme ulaşıldığını belirterek, “Türkiye’deki konut sektörüne baktığımızda yılda 500-550 bin adetlik satış yapılıyor. Bu satışın yüzde 5’ini, 10’unu yabancıya yapabilirsek, önümüze 15-20 milyar dolarlık iş hacmi çıkıyor. Yabancıya konut satışının yılda 50-55 bini bulmamız gerekiyor” diye konuştu.
‘Türkiye bölgenin en güvenli limanı’

Etkinliğe katılan şirketlerin yetkilileri, Türkiye’nin yatırım açısından bölgenin en güvenli limanı olmaya devam ettiği ve yaşanan terör olayları nedeniyle yatırım planlarını ertelemeyecekleri yönünde görüş bildirdi.

İşte onlardan birkaçı;

Alliance Uluslararası Yatırım CEO’su Davud Shezawi: “Türkiye’de şirket olarak yatırımlarımız bulunuyor. Türkiye’ye yatırım konusunda bizi kaygılandıran bir durum yok..

Sotheby’s International Realty’nin CEO’su George Azar: Yatırım yapılacak tek Müslüman ülke olarak Türkiye’yi görüyoruz. Bölgede en güvenli liman olarak Türkiye’yi biliyoruz. Temelleri sağlam bir ülke olan Türkiye’de son aylarda yaşanan olumsuz gelişmeler yatırım perspektifimizi etkileyeceğini sanmıyorum..

Elysian’ın CEO’su Noman Mahmood: Arap yatırımcıların ve yaşamak için Türkiye’yi tercih edenlerin kendilerini iyi hissedecekleri bir kültürü burada bulacaklarını belirterek, şunları söyledi: “Bodrum gibi turistik bölgelerde de yatırım düşünüyoruz. Körfez’den İstanbul’a olan yoğun talep nedeniyle buradayız. TL’nin dolar karşısında değer kaybetmesi yatırım için bu ülkeyi daha da cazip kılıyor..

EKONOMİ KIBRIS PRESTIGE – KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır