2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Arap yatırımcılar Kıbrıs’ta emlak avında..

16 Eylül 2015

Arap yatırımcı gözünü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne çevirdi. Belirsizlik ve döviz krizini umursamayan Araplar, acenteleri aracılığıyla yoğun bir keşif turuna çıktı. İşte detaylar..



Bir yanda çözüm belirsizliği, bir yanda döviz krizi. Ama Araplar için hiçbirinin önemi yok. Son yıllarda Türkiye’de emlak sektörüne büyük bir atılım sağlayan Arap yatırımcılar, yavaş yavaş rotasını Kıbrıs’a çeviriyor.

Güney Kıbrıs’ta büyük yatırımlar yapan Araplar, petroldeki sert düşüşle birlikte yeni bir hesap kitap sürecine girdi. Azalan gelirler ve petrolün bilinmeyen geleceği yüzünden yatırımlarda kontrollü gitmek isteyen Arap yatırımcılar için Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti bir fırsat kapısı.. Çünkü hem Türkiye, hem de Güney Kıbrıs’a göre yatırım maliyetleri çok daha ucuz. Onlar da bunun farkında.

Daha önce gündeme gelen birkaç muhafazakar otel projesi için girişimleri de oldu ama siyasete takıldı bu yatırım denemeleri. Şimdi ise gözleri lüks konut projelerinde.

Birkaç haftadır Girne, Gazimağusa ve İskele’de Arap emlak acenteleri ciddi bir inceleme ve arayış içinde. Onları KKTC pazarına getiren yatırım danışmanları, gidişattan umutlu. Fakat karar verme süreci uzayacak gibi.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır