2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Ahis Estate Brokerı Selim Arıtı 2019 yılını değerlendirdi ve 2020 yılının beklentilerini sıraladı..

20 Aralık 2019

Kuzey Kıbrıs emlak sektörü 2019 yılını geride bıraktı ve 2020 yılına hızlı bir başlangıç yaptı. 2020 yılında güven çağrısı yaptı Selim Arıtı. İşte Selim Arıtı ile yaptığımız röportaj..



Ahis Estate Brokerı Selim Arıtı, 2019 yılının sektör için zorlu geçtiğini ancak müşteri memnuniyetinin ne kadar önemli olduğunu hatırlattığını vurguladı. Ayrıca 2020 yılının başlamasıyla sektördeki canlılığın arttığını ve profesyonelliğin çok önemli olduğunu anlattı. İşte Kıbrıs Emlak Merkezi okurları için Selim Bey ile yaptığımız röportaj..

Firmanız neler yapıyor?

Gayrimenkul satın almak yüzde seksen kıyaslama işi olduğu için Ahis Emlak olarak Girne ve Lefkoşa’da her tülü gayrimenkulü portföyümüzde bulundurarak müşterilerimize geniş bir portföy sunuyoruz. Dördüncü yılımızı doldurduğumuz bu günlerde çok çeşitli emlak ağına sahibiz. Bu sebepten dolayı müşterilerimize anık hizmet verebilmekteyiz. Müşterilerimizi bekletmeden aradıkları kontlara doğru yönlendirebiliyoruz.

2019 nasıl geçti?

2019 yılı daha önceki yıllara nazaran zorlu bir yıldı. Sektörde ki tüm maddi manevi olumsuzluklara rağmen bizim için ortalamanın üzerinde bir yıl geçti. Birçok müşterimizin memnuniyetini sağladık ve konut sahibi yaptık. Birçok konut projesi satışa çıktı ve biz bunları görünce mutlu oluyoruz. Sektördeki canlılığı gösteren bu yeni projelerin çeşitliliğidir. İnşallah 2020 yılında daha çeşitli konut projeleri de başlar.

2020 beklentileriniz ne yönde?

2020 yılında bizim beklentimiz, 2020 yılında imajı zedelenen emlak danışmanı sıfatını daha etkin bir hale gelmesi. Diğer meslektaşlarım da mutlaka karşılaşmıştır, potansiyel bir müşterimize gittiğimizde “ben emlakçılarla çalışmam” diyen kişilerle karşılaşmışlardır. Biz bu konuda üzülüyoruz. Ciddi öz eleştiriye ihtiyacımız var. Oldukça büyük bir kesim emlak danışmanı olarak adlandırılan kişiye kötü gözle bakmaktadır. Ortaya çıkan haberlerden de etkileniyorlar. Bizim de hatalarımız var. Bizim için önemli olan çok ev satmaktansa bir evi satışın 2 taraf için de güvenli olduğunu hissetmesidir. Bu konuda ciddi eksiklerimiz var. Profesyonel emlakçı arkadaşlarımı tenzih ederim, kaçak emlakçılıktan dolayı piyasada oluşan olumsuzluklar var. Bu konu profesyonel emlakçıları olumsuz etkiliyor. Bu konuda yapılacak çalışmalar zor değil biz de bu konuya odaklanacağız ve bu konuda çalışmalarımıza devam edeceğiz.

Sektörünüzün daha da iyileşmesi amacıyla yeni yıl için önerileriniz neler?

Sektörümüzün daha iyi bir noktaya gelmesi için özeleştri yapmamız şart. Birinci hedefimiz havada komisyon kapmak değil, mutlu mesut müşteri sağlamak. Şirket olarak bu konuda yayınlarımız olacak, farklı bakış açımızı ortaya koyacağız. Ümit ederiz beklenen emlak yasası da devreye girer. Kaçak emlakçılık yüzde yüz önlenecek bir konu değil maalesef ama ciddi oranda azaltılabilir ve kontrol altına alınabilir. Bizim görüşümüz yasa da eksik, bizler de. Önce kendimizden başlamalıyız. Çünkü emlak sektörü en şeffaf sektördür ve herkes her şeyi görüyor. Hatalarımız anında görülür, binlerce kişiyi etkiler ve piyasaya büyük hasar verir.

Yatırımcılara mesajınız nedir?

Akdeniz’de Kıbrıs’a yakın ülkelere baktığınızda Kuzey Kıbrıs’a yatırım yapmanın birçok avantajlı yönü olduğunu görüyoruz. Bunlardan biri, ülkemizin 9 ayı güneşli. Konut fiyatları yakın ülkelere göre çok daha uygun. Örneğin Güney Kıbrıs ile kıyaslarsak 2 eşit standartta ki konut karşılaştırdığımızda Güney’de ki çok daha pahalı. Avrupa Birliği üyesi olmasının da artısı var tabi.

Yatırımcıyı cezbeden diğer konu amortisman süreleri. Büyük şehirlerde alacağınız bir daire 10-12 yılda kendini amorti ediyor. Küçük bir ada ülkesi olduğumuz için de yatırım yapmak oldukça güvenli.

Kıbrıs Emlak Merkezi için düşünceleriniz…

Kıbrıs Emlak Merkezi sektörün hem analizini hem de nabzını tutan çok iyi bir platform. Sektörde olan veya yatırım yapmak isteyen herkes önce bu siteyi ziyaret etmesini tavsiye ederim. Tarafsız yayınla sektörel bilgilere ulaşabilirsiniz. Sektöre en gerekli katkıyı koyuyorlar. Başarılar diliyorum.

 


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır