2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Zillow araştırmasına göre bu kelimeler evlerin satışını arttırıyor..

5 Haziran 2017

Bazı evler neden daha çabuk satılırlar? İşin sırrı satılık listeleriniz için hazırladığınız tanıtım yazılarında saklı. Üstelik bu tanıtım yazılarında en fazla öneme sahip olan anahtar kelimeler kullanılmışsa, evlerin sadece hızlı satılmasını değil daha yüksek değerde satılmasını da sağlamak mümkün olabiliyor.



Zillow’un 24 binden fazla ev satışı üzerinde yaptığı incelemeler, tanıtım yazısında belirli anahtar kelimelerin geçtiği satılık listelerin beklenenden daha fazla satılma eğilimine sahip olduğunu gösteriyor.

örneğin tanıtım yazısında “lüks” olarak nitelendirilen evlerin normal değerlerinden yüzde 8.2 oranında ve “büyüleyici” olarak nitelendirilen evlerin ise yüzde 6.5 oranında daha yüksek fiyata satıldığı ortaya çıktı. Yani evinizin tahmini değeri 200 bin lira olabilir, ancak tanıtım yazısında “lüks” anahtar kelimesini içeriyorsa ekstra 16 bin lira daha yüksek bir değer kazanıyor.

Peki, evlerin değerini arttıran bu anahtar kelimeler hangileri? Aşağıda sıralayacağımız Zillow tarafından belirlenen anahtar kelimeler, beklenen değerinden daha yüksek fiyata satılan evlerde kullanılmış olan kelimelerdir.

Siz de etkili bir satılık liste açıklaması yaparken çekingen davranmayın. Hatta eğer elinizdeyse bol bol gösteriş yapın.

Lüks
Tanıtım yazısında “lüks” anahtar kelimesi geçen düşük fiyatlı satılık listeler, beklenenden ortalama yüzde 8,2 daha fazla satılıyor. Lüks kelimesi, bir evin tam anlamıyla hazır olduğunu ve konforun en üst düzeyde olduğunu belirtiyor. özellikle düşük fiyatlı listelerde oldukça etkili bir kelimedir.

Büyüleyici
“Büyüleyici” anahtar kelimesinin kullanıldığı üst düzey listeler, beklenenden ortalama yüzde 6,5 daha fazla satılıyor. “Büyüleyici” kelimesi, “güzel” kelimesinden farklı olarak alıcılar için daha zengin ve daha cazip bir açıklama sağlıyor. Üstelik yorumlamaya daha az açıktır. Herhangi bir şey hoş görünebilir, ama büyüleyici olması çıtayı daha yukarı çıkarır.

Kusursuz
“Kusuruz” anahtar kelimesinin kullanıldığı alt katmanlı listeler, beklenenden ortalama yüzde 5,9 daha fazla satılıyor. Tıpkı “büyüleyici” kelimesinde olduğu gibi “kusursuz” kelimesi de zengin bir sıfattır. Ayrıca evin kalitesi ile ilgili önemli bir şeyi de ifade eder: özellikleri arzu edilen ve taşınmaya hazır olan bir evi niteler.

Paslanmaz
“Paslanmaz” kelimesi, tipik olarak mutfakları paslanmaz çelik aletler ile dolu olan evler için kullanılır. Satılık evdeki bu tür özellikleri öne çıkarmak – özellikle eviniz alt katmandaysa – sizin lehinize olur. Zillow’un yapmış olduğu analizde “paslanmaz” anahtar kelimesi bulunan satılık listeler, ortalama olarak yüzde 5 daha fazla satılıyor.

Basketbol
“Basketbol” sözcüğü, bu listeye dahil etmek için garip bir kelime gibi gelebilir. Ancak bağlamı düşündüğünüzde mantığı çözebilirsiniz. Düşük fiyatlı evlerin tanıtım yazılarında, yakında var olan bir basketbol sahasının varlığından söz etmişseniz, evin satılma ihtimali daha yüksektir. Daha yüksek fiyatlı evlerde fazla dikkat çekmese de düşük fiyatlı evlerde son derece etkili oluyor. Bu kelimenin bulunduğu satılık listeler ortalama yüzde 4,5 daha fazla satılıyor.

Manzaralı
Evin bahçesini evin bir parçası olarak tanımlamak çok önemlidir. Tüm fiyat katmanları için “manzaralı” kelimesi, ortalama olarak beklenenden daha fazla satılıyor. Bu anahtar kelimede en büyük değişim ise yüzde 4,2 oran ile düşük fiyatlı listelerde görülüyor.

Granit
Aynı “paslanmaz” kelimesinde olduğu gibi “granit” kelimesi de tipik olarak tezgâh üstü için kullanılır. özellikle yüksek kaliteli ev özelliklerini tanımlarken granit kelimesi son derece etkilidir. Bu kelimeyi içeren listeler tüm fiyat katmanlarında yüzde 1 ile 4 arası daha fazla satılıyor.

Çardak
Liste açıklamalarınıza yalnızca en üst düzeydeki ev özelliklerini eklemenin yanı sıra her evde bulunmayan özellikleri de yazabilirsiniz. özellikle seçtiğiniz kelimeye göre arama yapan alıcılar, direkt sizin listenize ulaşabilecektir. Veriler, ortalama olarak “çardak” kelimesinin bulunduğu listelerinde yüzde 4 daha fazla satıldığını gösteriyor.

Yenilenmiş
Eğer satılık olarak sunacağınız ev yakın zamanda yenilendiyse bunu mutlaka tanıtım yazınızda belirtmelisiniz. Çünkü “yenilenmiş” kelimesinin geçtiği tanıtım yazıları ile evler düşük fiyatlı evlerde yüzde 2,9 daha fazla, yüksek fiyatlı evlerde ise yüzde 1,7 daha fazla satılıyor.

Güzel
Güzellik her insana göre göreceli bir kavram olsa da dikkat çekici bir özelliktir. “Güzel” kelimesi bulunan listeler, beklenenden yüzde 2,3 daha fazla satılıyor.

Tertemiz
Satılığa çıkarılan bir evin genellikle zaten temiz olacağı düşünülür. Ancak düşük fiyatlı evler söz konusu olduğunda “tertemiz” kelimesi çok daha anlamlı olur. Bu fiyat aralığındaki listelerde “tertemiz” kelimesi evlerin yüzde 2 daha fazla satılmasına neden oluyor.

EmlakBroker


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır