2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Yerel emlak pazarı hakkında bilgi toplamak için başvurulabilecek kaynaklar

4 Ağustos 2016

Ticari gayrimenkul sektöründe yerel emlak pazarınız hakkında bilgi sahibi olmanız, sonraki anlaşma ve listeleme fırsatlarına ulaşmanız açısından size yardımcı olur. İşte detaylar…



Pazarınızda gerçekleşen değişimler ve dalgalanmalar, yerel pazarınızdaki mülk sahipliği aktivitelerinde gizlidir. Dolayısıyla bu fırsatları yakalayabilmek, keskin gözlerin ve sorgulayan bir aklın varlığını gerektirir. İşinizde yol alabilmek ve pazarınızda ilerleyebilmek için çok sayıda insanla iletişime geçmenizi gerekir.
Organize olmak zorundasınız!
Sizler için makalemizin devamında yerel pazarınız hakkında nasıl bilgi toplayabileceğinize dair bazı ipuçlarını paylaşacağız. Bu ipuçlarını takip ettiğiniz sürece yerel emlak pazarınızdaki olup bitenleri takip edebilir ve gerçekleşen değişimlere göre ne zaman harekete geçip geçmeyeceğinize karar verebilirsiniz.
Yerel İşletme Sahipleri
Kaynak listenizin en başında daima yerel işletme sahiplerinin olması gerekir. Çünkü onlar hizmet verdiğiniz muhitte yaşarlar ve çalışırlar. Buna bağlı olarak muhitinizde olup biten tüm işlerden sizden evvel haberdar olur ve sizden evvel görürler. Pazar araştırması yaparken yerel işletme sahipleri ile işbirliği yaparsanız, yerel pazarınızdaki yakın zamanda gerçekleşecek olan değişimleri de takip edebilme şansı elde edersiniz.
Ayrıca yerel işletme sahipleri ile birlikte çalıştığınız zaman, onlarla ilişkili olan mülk sahiplerine ve yatırımcılara da ulaşmak için bir kestirme yola sahip olursunuz. Hizmet verdiğiniz muhitteki yerel işletme sahiplerinin kapılarını çalmaktan veya onlara bir telefon açmaktan çekinmeyin.
Kiracı Olarak Yaşayanlar
Hizmet verdiğiniz coğrafi bölgenizdeki tüm aktivitelere ve değişimlere göz attığınız zaman, birinci sınıf konuma yerleşmiş yüksek kalitedeki yapıları hemen fark edersiniz. Bu yapılara ve bu yapıların detaylarına odaklanmanız gerekir. Eğer bu binalar kompleks bir yapıya sahipse ve dolayısıyla birçok kiracıyı barındırıyorsa, bu kiracıların listesini çıkararak onlar ile tek tek iletişime geçmeye çalışın. Onlara yaşadıkları muhitteki doluluk oranından bahsedin ve yakınlarında bu nedenle mülk değişiminde bulunmayı düşünen birilerinin olup olmadığını sorun. Belki de kendileri veya çevresindekiler yaşadıkları yerden memnun değildir ve muhitteki daha iyi bir yere taşınmayı düşünüyordur. Yerel pazarınızdaki sakinlerin bölgeye karşı olan memnuniyetlerini bilmek faydanıza olacaktır.
Yeni Onay Verilen Bina Planlamaları
Yerel pazarınızdaki yeni yapılan proje onaylarını da takip etmeniz sizin için önemli olacaktır. Eğer bölgenizde yeni yapılar, iş yerleri ve evler inşa ediliyorsa buralara yerleşecek müşteriler ile iletişime geçme fırsatından yararlanabilirsiniz. Aynı şekilde bakım altında olan veya gelişme amaçlı yenilenme altına alınmış olan binalardan da haberdar olmalısınız. Bina sahipleri ve geliştiriciler ile bir araya gelerek onlardan istediğiniz bilgileri alabilirsiniz.
Mülkiyet Kayıtları
Yerel pazarınızda size uygun olan ve iş yapabileceğiniz mülkleri kayıt altına almak da bir diğer kaynak araştırma yoludur. Hizmet verdiğiniz yerel pazarda sokaklara çıkın ve ilgilendiğiniz mülkleri kayıt altına alın. Kendinize bazı hedefler ve kriterler belirleyin. Bu kriterlere uygun olan mülkleri kaydederek kendinize en uygun listelerinizi hazırlayın. Ardından mülklerin sahipleri ile iletişime geçerek alım satım ile ilişkili bir durum olup olmadığını kontrol edin.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır