2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Yeni nesil web ziyaretçilerinin ihtiyaçlarını biliyor musunuz?

21 Haziran 2020

Potansiyel müşterileriniz sizi nasıl görüyor? Neler araştırıyor ve hangi bilgilere ihtiyaç duruyorlar? Bunları inceleme şansınız oldu mu hiç? Sitenizin ne kadar ihtiyaca yönelik olduğunu araştırdınız, müşteri yorumu aldınız mı? Kıbrıs Emlak Merkezi Yayın Direktörü Özge Yavuz Ayaz yazdı.



Müşterilerin gözünden nasıl görünüyorsunuz?

Soru basit ama cevap çok uzun.

Bu bizi vazgeçirmemeli, anlamaya başlamalıyız.

Teknoloji gelişiyor, ihtiyaçlar değişiyor. Seyahat edebilmek artık çok kolay ancak bu dönem için imkansız. Bu yüzden dijitalin önemi daha da artıyor.

Bir tarafta yüzyüze görüşerek kendinizi anlattığınız onlarca kişi diğer tarafta kendnizi doğru ifade ettiğiniz yüz binler. Rakamlara bakarsak anlamaya değer.

Yeni nesil web sitesi ziyaretçilerinin ihtiyaçları değişti dedik, ama nasıl?

Eskiden web siteleri çok kullanılmaz ama yine de olsun mantığıyla açılır hatta “bizim çocuklar çok istiyor diye biz de açtık bir tane” denilir ve güncellemesi bile zahmetli gelirdi. Sanırım hala güncel olmayan web siteleri ile karşılaşıyorsunuzdur.

Ziyaretçiler de web sitelerini sadece telefon numarası almak için kullanır, sonrasında telefon edilir, kahveler içilir, pazarlıklar yapılır ve karar verilirdi. Çünkü potansiyel müşteri karar vermişti ve karşılaştığı o ürünü alacaktı. Ürün ne olursa olsun dikkatini çekmişti ve ihtiyaç oluşturmuştu. Çünkü algısını dağıtacak başka bir reklam görmesi zordu.

[ilgili haber=’4714′]

Peki günümüzde de durum böyle mi?

Üzgünüm ama hayır.

Bir reklamla potansiyel müşterinin dikkatini çekebilirsiniz. Ancak arkasından sunacağınız hizmet akışıdır sizi ön plana çıkaran, özel kılan.

Reklamlarla ulaştığınız potansiyel müşteriniz aynı anda sizinle ilgili bilgi almak, ilgilendiği ürünün detaylarını incelemek, geçmişinizi araştırmak ve kullanıcı yorumlarını okumak ister. Referans önemlidir çünkü. Yeni nesil web ziyaretçilerinin değişen ihtiyacı da budur. Hem bilgi hem hizmet almak ister ve hepsi aynı anda olsun ister.

Siz de kendinizi düşünün, nasıl hareket ediyorsunuz bir reklam dikkatinizi çektiğinde? Genelde unutuluyor değil mi yoğunluktan? Ya da aklınızı karıştıracak bir sürü reklama maruz kalıyorsunuz gün içinde.

Unutmadığımızı varsayıyorum.

Elimizde telefonlar başlıyoruz araştırmaya. Kim, nerede, ne kadar, müşterileri memnun mu, şikayet var mı vs vs.

Soruların sonu yok ancak cevapları var.

Sizin web siteniz tüm bu soruların cevaplarını barındırıyor mu? Ve en önemlisi kullanıcı dostu olarak mı yazıldı? İnsanlar sitenizde kolay hareket edip, aradıklarını bulabiliyor mu? Peki siz kullanıcı yorumlarına göre devamlı düzenlemeler yapabiliyor musunuz? Bu sorudan önce kullanıcı yorumlarına ulaşabiliyor musunuz diye sormak lazım.

Kıbrıs Emlak Merkezi’nin farkı tam da bu aşamada ortaya çıkıyor.

Bizimle çalışan kurumsal üyelerimizin böyle bir derdi yok. Neden mi? Çünkü potansiyel müşteri olarak adlandırdığımız kitle Kıbrıs Emlak Merkezi çatısı altında firma ile ilgili aradığı tüm detayları bulabiliyor.

Daha doğrusu binlerce kullanıcının yaptığı aramalara göre içerikler hazırlanıyor.

Aklına takılan ya da erişemediği bilgileri 7/24 canlı destek hattımıza sorabiliyor.

Biz kullanıcılarımızla devamlı iletişim halindeyiz, ihtiyaçları yakından takip edebiliyoruz. Kurumsal üyelerimizle bilgi paylaşımında bulunup, ihtiyaçlara göre yol haritaları önerebiliyoruz.

Başka bir örnek vereceğim. Bir ürüne ihtiyacınız var. Emlaktan biraz uzaklaşalım, çok daha basit bir ürünümüz olsun, tost makinası. Siz hiç arama yapmamış, ürünü incelememiş olmanıza rağmen arkadaşınızla konuşurken bile aniden telefonunuzda tost makinası reklamlarıyla karşılaşmaya başladınız mı? Henüz başlamadıysanız da yakındır ya da dikkat etmemiş olabilirsiniz.

Tost makinası ihtiyacına geri dönelim, her gün bu makinayı almayı kafanıza koyuyorsunuz ancak günün yorgunluğu, yoğunluğu derken unutuyorsunuz. Ta ki eve gidene kadar. Eve gittiniz ihtiyacı hatırladınız ancak her yer kapandı. Kendinize not alıp yarın mutlaka bunu çözeceğinizi söylediniz ancak yarın da unuttunuz. Günler böyle akıp gidiyor ayrıca belki de o sizin işiniz bile değil, neden siz alasınız ki :))

Peki tost makinası satan XYZ şirketinin canlı destek hattı olsa ve siz bunu bilseniz. Eve gittiğinizde aklınıza geldiğinde tekrar unutmadan yazmaz mısınız? Sahibini tanımak artık pek de işe yaramıyor. Tost makinası için de şirket direktörü ya da pazarlama müdürü aranmaz o saatte.

Şimdi tost makinası nerede emlak nerede dediğinizi duyar gibiyim. Ancak bu örnek yeni nesil kullanıcıları anlatmak içindi. Online sipariş vs gibi detaylara girmedik bile henüz.

Anlatmak istediğim sadece bilginin artık yeterli olmadığı. Eğer dijital dünyada var olmak isterseniz ve hatta online satış gibi hedefleriniz varsa, oyunun kuralları biraz farklı.

Hepsiyle teker teker kim uğraşacak, biz ofisi saat 6 da kapatıyoruz o vakte kadar ulaşsınlar, ciddi olsaydı arardı gibi serzenişlerinizi duyuyorum ama unutmayın ki artık sadece siz yoksunuz. Ve hitap ettiğiniz kitle, potansiyel müşteri olmasını istediğiniz kişiler artık böyle düşünmüyor. Araştırıyor, araştırdıkça ilgileri başka yerlere kayabiliyor.

Biz Kıbrıs Emlak Merkezi olarak kurumsal üyelerimizin bu anlamda da yanındayız. Gün içerisinde, akşamları ve diğer ülkelerde ki saat farkından dolayı gecenin bir yarısı bile bize ulaşıp kurumsal üyelerimiz hakkında ve projelerimiz hakkında bilgi alabiliyorlar.

Daha yazılacak çok detay var tabi ki ancak yeni nesil kullanıcıların en çok önem verdiği başlıkları yazdım.

Firmaların verdiği onca reklamın beklentisi şudur; bilinmek, marka değeri oluşturmak ve satış yapmak.

Tüketicinin beklentisi de şudur ki, bilgi alabilmek, referans alabilmek ve anında tüm detaylarıyla hizmet alabilmek.

Biz Kıbrıs Emlak Merkezi ekibi olarak yıllardır çalıştığımız firmalara bu tabanı oluşturduk, bizimle yeni çalışmaya başlayan firmalar için de oluşturuyoruz ve oluşturmaya devam ediyoruz. Kısacası bizim kurumsal üyelerimizin yerine biz bu görevi yerine getiriyoruz.

O zaman size bir soru daha.. Soruyla başladık, soruyla kapatalım..

Peki siz Kıbrıs Emlak Merkezi’nin sizin için nasıl çalıştığını biliyor musunuz?


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır