2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Yaptığı röportaj yüzünden görevden alındı!

2 Eylül 2015

Emlak sektörünün devlerinden Sinpaş’ta röportaj depremi.. Yaptığı röportajda uzayan seçim sürecini eleştiren Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer apar topar görevden alındı. İşte kararın gerekçesi..



Emlak dünyası bir son daikka görevden alınma kararıyla sarsıldı. Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer’in yanlış yorumlara yol açabilecek röportajı nedeniyle görevden alındı..

Sinpaş GYO’dan Kamuyu Aydınlatma Platformu’na yapılan açıklamada, ”Sinpaş GYO Genel Müdürü Sn. Seba Gacemer, basında yayınlanan ve yanlış yorumlamalara yol açabilecek röportajı dolayısıyla, Sinpaş GYO Yönetim Kurulu Başkanı Sn. Avni Çelik tarafından tedbiren görevden alınmıştır. Bu süre zarfında üretimden sorumlu genel müdür yardımcısı Sn. Fatih Yılmazoğlu Genel Müdürlük görevine vekaleten atanmıştır.Kamuyonunun bilgisine saygıyla duyurulur.” denildi.

”KURUMLARIN İŞİ SİYASET DEĞİLDİR”

Sinpaş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:
“Ülkemizde gayrimenkul sektörü alınan istikrarlı ekonomik politikalar ve büyüme stratejisine paralel olarak büyümüş, hatta zaman zaman genel ülke büyümesi oranlarının üzerinde bir büyüme ivmesi yakalayarak bugünkü noktaya gelmiştir. Sinpaş daima siyasetin dışında, ekonominin içinde yer almıştır. Siyasetle bireyler ilgilenebilirler ve görüşlerini özgürce ifade edebilirler. Sinpaş dahil olmak üzere kurumların işi siyaset değildir. Elbette çalışanlarımız kişisel olarak çeşitli konularda görüşlerini sohbet ortamında açıklayabilirler ama bunların kurum görüşü olarak yansıtılması yanlıştır. Basında yer alan açıklamalardan sonra Genel Müdürümüz haberin kastını aştığını ve üzüntülerini bana bildirdi. Olayın gerçeğinin ortaya çıkarılması için bir iç soruşturma başlattık. Bu soruşturmanın sonucuna kadar Sinpaş GYO A.Ş. Genel Müdürü’nü görevden aldık. Bu süre zarfında üretimden sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Fatih Yılmazoğlu Genel Müdür görevine vekaleten atanmıştır.”
”DEVLET BABALIĞINI YAPSIN”
Sinpaş GYO Genel Müdürü Seba Gacemer, 31 Ağustos tarihli Hürriyet’e verdiği röportajda “Önce yönetilen bir devlet lazım. Kim kurarsa kursun ama hükümet kurulsun. Bir parti kazanana kadar seçim yapmak yerine yeni formüller bulunmalı” demişti. Hem vatandaşların hem de şirketlerin bir muhatabı olmadığını belirten Gacemer, konut alıcısının da belirsizlik döneminden olumsuz etkilendiğini dile getirmişti. Ocak ayında inşaat sektörü ile hükümet arasında büyük bir zirve olduğunu hatırlatan Gacemer, “Sektör sorunlarını anlattı, çözüm yolları konuşuldu ama süreç tıkandı. Bizde ‘devlet baba’ denir ya, devlet baba babalığını yapsın. Parti bağımsız bunu söylüyorum” sözleriyle de görevden alınma sürecini oluşturdu.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır