2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Ünsal: Biz Kıbrıs’a 250 milyon dolarlık yatırımla geldik!

15 Ocak 2016

Türkiye’den KKTC’ye yeni bir yatırım hamlesi. Türk iş dünyasının güçlü isimlerinden Osman Ünsal, KKTC için yatırım düşüncelerini paylaştı. İşte öne çıkan detaylar..



Girne Amerikan Üniversitesi ve Uluslararası Diplomatlar Birliği Türkiye’nin organizasyonuyla gerçekleşen Barışa Giden Yolda Uluslararası Kıbrıs İşbirliği ve Yatırım Zirvesi, KKTC ekonomisi için tarihi bir önem taşıyor. Kıbrıs’ın tek ekonomi ve iş dünyası dergisi Ekonomi Kıbrıs Prestige, zirvenin detaylarını özel bir sayıda topladı.
İşte o toplantıdan öne çıkan başlıklardan biri de, Birleştirici İş Adamları ve İş Kadınları Konfederasyonu Başkanı Osman Ünsal’dan geldi.
Zirvede konuşan Ünsal, “Biz Kıbrıs’a 250 milyon dolarlık yatırımla geldik” dedi..

İşte o konuşmanın detayları;
“Türkiye’nin ve dünyanın zor dönemlerden geçtiği, terör olayları ile karşı karşıya kaldığı bu dönemde, barış isminin zikredildiği bir ortamda olmak beni fazlasıyla mutlu etti. Böyle bir zirvenin Kıbrıs’ta yapılıyor olmasının; Kıbrıs’ın Türkiye’nin gözündeki, yüreğindeki değerinin ve yıllardan beri aramızdaki et ve tırnak duygusunun olgunlaşmasında çok ciddi bir yeri vardır.
Yıllardan beri Kıbrıs’ta biz bir takım konuşmalar yapmak istedik. Lakin tam bir köprü, tam bir denge sağlayamadık. Ümit ediyorum ki GAÜ’nün, KKTC Başbakanlığı’nın ve Uluslararası Diplomatlar Birliği’nin başlatmış olduğu hamle, bundan sonra ekonomiye katkılar sağlar, Kıbrıs ekonomisinin kalkındırılmasında büyük rol oynar.
Ben 28 Ağustos’ta da Kıbrıs’a geldim. Kıbrıs’ta iki tane projeyi konuştuk. Bunlardan bir tanesi Mersin’den Kıbrıs’a boru hattı ile elektrik çekilmesiydi. İkincisi ise güneş enerjisi sistemlerinin kurulmasıydı. Bununla alakalı ciddi çalışmalar yaptık.
Birleştirici İş Adamları ve İş Kadınları Konfederasyonu, Türkiye’nin her yerinde, şu anda 81 ilde 20 ülkede bulunan büyük bir konfederasyondur.
Bizim amacımız hem iş dünyasına katkı sağlamak, hem de sosyal ve ekonomik meselelerde söz sahibi olmaktır. Dolayısıyla konfederasyonumuzun yurt dışında önemli çalışmaları vardı ve bundan sonra da olmaya devam edecektir.
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, ilk hamle yapacağımız bölgemiz olacak. Kıbrıs’a yatırımlar konusunda içimizdeki 300’e yakın kişi ile görüşmeler yaptık. Ayrıca konfederasyonumuzun önemli isimlerinin selamlarını getirdim. Dışişleri Bakanımız Sayın Mevlüt Çavuşoğlu ile da sizlere selamlarını yolladı.
Biz Kıbrıs’ta uzmanlık alanımız olan enerji konusunda hamle yapmak istiyoruz. Biz Kıbrıs’a 250 milyon dolarlık bir yatırımla geldik. Bu kritik buluşmada AB ve BM temsilcilerini de görmek bizi mutlu etti. Eğer ki bir şeyler yapılacaksa, AB’nin de burada olması gerekir. BM’nin de burada olması gerekir.
Bizler yakın bir zamanda Fransa’da bir sınav verdik. Bu sınavı zaten Türkiye’de uzun zamandır veriyoruz. Teröre karşı en büyük duruş milletlerin birleşmesi, bir olmasıdır. Birbirlerine ticari ve siyasi konularda destek göstermesidir. Biz kendi üzerimize düşen noktalarda elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız. Gerek ülke olarak, gerek konfederasyonumuz olarak.
Unutmayalım ki hiçbir ülkeye hiçbir şekilde terör etki etmez. Sadece zarar verir. Ama en büyük etkiyi ekonomi gösterir. Bir ülke batarsa terörden değil, ekonomiden batar. Dolayısıyla bizim burada ekonomiyi canlandırmamız gerekir. Biz konfederasyon olarak birleşelim diyoruz. Hep beraber olalım, üretelim, Kıbrıs için, hatta hangi ülke için gerekiyorsa da elimizi taşın altına koyalım. Zirvede de bu güzel enerjiyi görmek beni çok mutlu etti.
Bize düşecek olan görevi sonuna kadar yanınızdayız. Elimizden gelen tüm desteği göstermek konusunda da kararlıyız.”

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır