2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Türkiye’den KKTC’ye 250 milyon TL’lik devlet hastanesi!

26 Temmuz 2016

Türkiye, KKTC’ye yaptığı 1 milyar 600 milyon TL’lik su temin projesinin ardından ülkeye yaklaşık 250 milyon TL’lik devlet hastanesi de yapacak.



Türkiye, KKTC’ye yaptığı 1 milyar 600 milyon TL’lik su temin projesinin ardından ülkeye yaklaşık 250 milyon TL’lik devlet hastanesi de yapacak.

Bu konuda çalışma yaptıklarını açıklayan KKTC sağlık Bakanı Faiz Sucuoğlu, “AB ve ABD’ye örnek olacak şekilde bir sağlık sistemine sahip Türkiye’nin desteği ile Kıbrıs Türk halkını modern bir Hastaneye kavuşturacağız” dedi.

Mevcut devlet hastanesinin çok eskidiğini anlatan Sucuoğlu, “Anavatan Türkiye’miz kıskanılacak sağlık hizmetini KKTC’ye de taşımak istiyoruz” diye konuştu. Sağlık Bakanı Recep Akdağ’ın, Türkiye’deki sağlık hizmetinin mimarı olduğuna dikkat çeken Sucuoğlu, “Türkiye’de, Marmara eğitim Hastanesi’nde incelemeler yaptık. Gördüklerimiz karşısında büyük gurur duydum. Anavatanımızın sağlıkta dünya markası olduğunu gördük. Hayran oldum” dedi.
Muhtaç görüntüsü
Yeni hastane ile Kıbrıslı Türklerin sağlıkta Rumlara muhtaç kalmayacağına dikkat çeken Faiz Sucuoğlu, “Devlet hastanesinin yetersizliği nedeniyle vatandaşlarımız Rum devlet hastanesine gitmektedir. Şu anki hastane 40 yıllık” dedi. Bundan iki yıl önce Güney Kıbrıs’ta bir hastayı ziyaret ettiğini anlatan Sucuoğlu, şöyle devam etti: “Bu ziyaretimde çok üzüldüm. O gün dedim ki, ‘umarım bir gün halkımızı Rumlara muhtaç etmeyecek bir hastanemiz olur.’ Doktor kalitesi açısından Güney’den eksikliğimiz yok. Sadece altyapı ve bina konusunda sıkıntı yaşıyoruz.”

‘İhalesi Türkiye’de olacak’

Başbakan Hüseyin Özgürgün’ün Ankara ziyaretinin ardından Sağlık Bakanı Akdağ ile görüşmek için Türkiye’ye geleceğini anlatan Sucuoğlu, “Türkiyemiz bizlerden gelen projelere her zaman olumlu baktı. Türkiye, sudan sonra Kıbrıs’a sağlık hizmeti çıkarması da yapacak” dedi. 2017’de temel atılması bekleniyor. 700 yataklı olacak hastanenin ihalesi Türkiye’de yapılacak ve 32 ayda bitirilecek.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır