2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Türkan Özbirim Milos Park Homes projesini anlattı – Kıbrıs Emlak Merkezi

13 Aralık 2017

Kıbrıs Developments Kıbrıs Town Houses projesiyle şimdiden dikkatleri üzerine çekti. Fakat Milos Park Homes’un ulaştığı başarılarda hala gündemde.
Blue Way Şirketler Grubu Finans Direktörü Türkan Özbirim Milos Park Homes’un kazananlarını anlattı. İşte detaylar..



Çok klasik olacak ama “her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır” sözünü bu kez daha da geliştirerek kullanabiliriz. Başarılı bir ailenin, başarılı bir işletmenin, ezber bozan projelerin arkasındaki kadınla birlikteyiz bu sefer. Konuğumuz Blueway Şirketler Grubu Finans Direktörü Türkan özbirim. Milos Park Homes’u, yatırımcıların kazanımlarını ve yakın zamanda adından çok söz ettirecek yeni projeyi konuştuk.

“BİR MİLOS VAR, BAŞKA MİLOS YOK.

O PROJENİN ASLA TAKLİDİ VEYA BENZERİ OLMAZ”

Projeleriyle, ödülleriyle, yenilikleriyle sık sık karşımıza çıkan Blueway Şirketler Grubu, Kıbrıs Developments ve Milos Park Homes deyince genelde Çağatay özbirim ve Harper özbirim isimleri akıllara geliyor. Fakat girişte de bahsettiğimiz gibi, bu başarının arkasında, şirketler grubunun mutfağında bir kadın var. Türkan özbirim, şirketler grubunun finans direktörü. Firma bünyesinde hizmet veren akaryakıt istasyonunu da düşünce, büyük bütçeleri yönetiyor. Aynı zamanda günden güne sayısı artan personel kadrosunun en iyi şekilde yetiştirilmesiyle de ilgileniyor.

Tüm bu yoğunluğun yanında, ödüllü konut projeleri üreten Kıbrıs Developments’ın da fikir takımında yer alıyor. Her yeni projeyi bir kadın gözüyle, anne gözüyle değerlendiriyor, dokunuşlar yapıyor.

Milos Park Homes’u görenler sevdi, yatırımcısı sevdi. Kısa sürede satıldı, ödüller de başarıyı taçlandırdı. Peki siz nasıl değerlendiriyorsunuz bu projeyi?

Hepimiz için özel ve çok güzel bir proje oldu öncelikle. Çünkü samimi bir projeye hayat verdik. Milos Park Homes projesini gerçekleştirirken, tamamen kendi duygularımızı, düşüncelerimizi kattık. Bizim için aslında bir ilham kaynağı oldu. Çünkü orada bir kültürü yaşatmak amacı vardı.

Sadece satışa yönelik değil, insanlara yönelik birçok şey yaptık Milos’ta. Sanatı getirdik, sanatçıyı kişilerle buluşturduk. Çok güzel duygular yaşandı her anında.. Ben her zaman Milos’tan ev satın almak isteyen ya da ziyaret etmeye gelen kişilere; “Bir Milos var, başka Milos yok diyordum.” Ve gerçekten de öyle oldu. öyle de olacak. O projenin asla taklidi veya benzeri olmaz. Çünkü biz her projemize tamamen duygu ve hissiyatımızı katıyoruz. Projeler öyle geliştiği için insanlar da o duyguya kapılarak geliyorlar. Çünkü gerçekten anlatmak istediklerimizi, oraya geldiğinde yaşayıp görebiliyor. Bundan dolayı da bir Milos var, başka Milos yok. Orası bambaşka bir dünya, herkes için doğanın içinde huzurlu bir yuva.

Bir örnek vereyim. Bir müşterimizin iki kız çocuğu var. Hafta sonları muhakkak Milos’a geliyorlar, hafta içi Lefkoşa’da kalıyorlar. Çocuk bir kalp çizdi bir gelişinde. Kalbin içinde anne, baba, kendisi, kız kardeşi ve Milos var.

Gerçekten çok duygulandık. Demek ki o insanlara onu verebilmiş ki bu proje, bu özel duygu çocukların bile içine işlemiş.

“MİLOS PARK HOMES’TAN KONUT ALANLAR HEM BİR AİLE KAZANDI,

HEM DE ŞİMDİDEN YÜZDE 25 KARLILAR”

Çok hızlı tamamlandı proje. Geleneği sürdürüp yine eşzamanlı koçan teslimiyle yaşamı başlattınız Milos’ta. Peki bugün baktığınızda Milos Park Homes’tan konut alanların kazanç durumu nasıl?

Çok çok kazandılar diyebilirim samimiyetle. Milos Park Homes’tan konut alanlar, öncelikle bir aile kazandı. Çünkü bizim bütün şirketlerimiz bir aile huzuru içinde kurulmuş olduğu için, gelen müşteriler de bizim ailemizin bir parçası haline geliyor ve güzel dostluklar, ilişkiler kuruyoruz.

En başta biz onları kazandık diye düşünüyorum ve o yüzden çok mutluyuz. Bizden satın almış oldukları fiyatlarla, bugünün fiyatlarını değerlendirdiğimiz zaman ise daha şimdiden yüzde 25 karları var.

Bunu biz severek izliyoruz, görüyoruz ve hoşumuza da gidiyor aslında. Çünkü önemli olan sadece bir ürünü yapıp satmak değil, ürünümüzü alan her kişinin oradan bir kazanç sağlaması. Alıcılar kazanç sağlarlarsa biz daha çok mutlu oluyoruz. Bütün bu çalışmadan huzur ve haz alıyoruz.

Demek ki başarılı bir iş yapmışız ki, insanlar buraya gelmişler, ödemişler, almışlar ve günün sonunda satarken de kazançlı çıkmışlar.

Hatta şu anda Milos Park Homes projesinden ev alan konut sahipleri yenileri için de hazır bekliyor. İkinci ve üçüncü projemiz için gün sayıyorlar.

Yeni projenin müjdesini de verdiniz satır arasında, detayı birazdan soracağım. Dönelim tekrar Milos’a. Proje tamamlandı ama etkinlikler sürüyor. Lansmanda verdiğiniz sözdü, sizin de keyif alarak fidan diktiğiniz bir Milos Ormanı sosyal sorumluluk projesi hayata geçti. Nedir bu projenin çıkış noktası ve o gün hissettikleriniz?

Heyecanlı, mutlu, biraz da duygusaldım diyebilirim o gün. Çünkü hikayesi çok eskiye dayanıyor. 1995 yılında Beşparmak Dağları’nda çok büyük bir yangın oldu. Yangın şimdiki Alsancak Milos’un olduğu yerden başlayıp, Kantara Kalesi’ne kadar gitti ve o kadar asırlık çam ağaçları, selviler, çınar ağaçları vardı ki. hepsi yanıp gitti. İşte o gün o gün gerçekten içimizden bir şeylerin de alınıp gittiğini gördük. Çünkü dağlara çıkıp gezdiğinizde bütün bu çınarların köklerindeki közleri gördük.

Eşim ile birlikte ikimiz de doğayı çok seven insanlarız. Kesinlikle bir yere pikniğe gittiğimizde asla çöpümüzü orada bırakmayız, kapımızın camını açık herhangi bir şeyi kesinlikle camdan atmayız, atanında arkasına düşeriz. Çocuklar da aynı şekilde. Ama bu yangın bizi bir o kadar daha tetikledi, çünkü sahip olduğumuz bir değer bir anda gözümüzün önünden yitip gitti ve kül oldu.

O günden sonra bütün işletmelerimizin peyzajına, çevre düzenine daha çok önem verdik. Milos’u da yaratırken şöyle düşündük; Alsancak’tan başlayan bir yangın vardı, Alsancak’ın yeşermesi lazım. Girne’nin yeşermesi lazım. O zaman lansmanda konut başına beş ağaç sözü vermiştik. Konutlarımızın satışları bitti. Proje başarıyla tamamlandı. Biz de dedik bunu ilkokul çocukları ile birlikte taçlandıralım.

İlkokulda ağaç bayramlarında hep ağaç dikerdik, evimize de hep bir tane çam ağacı verirlerdi. Şu anda benim bahçemde aşağı yukarı 40 yaşında bir çam ağacım var.

öyle bir doğa tutkumuz var.

O gün de gerçekten çocuklarla birlikte olmak beni kendi 40 yıl evvelime götürdü. Onlarla o coşkuyu yaşadık. O zamanların ağaç bayramı şarkılarını söyledik. Çocuklar da çok sevdi. Güzel birşey aslında.

Topluma örnek olmak lazım. Bunu aşılamak lazım. Çünkü gerçekten Kıbrıs’ımız bir tane, başka Kıbrıs yok.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır