2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Ters dubleks nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

25 Eylül 2018

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan ters dubleks ne demek? Ters dublekslerin özellikleri, avantajları ve dezavantajları neler? Ters dubleksle ilgili merak ettikleriniz, Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



Ters dubleksten önce dubleks kelimesinin anlamına kısaca bakalım isterseniz. Sonra da ters dubleks ilgili merak ettiklerinize geçelim.

Dubleks nedir?

“Dubleks” Fransızca kökenli bir kelime (duplex). 2 katlı ev demek.

Dublekslerde genel yerleşim; ana girişin yapıldığı birinci katta salon, mutfak ve bir oda gibi ortak kullanıma açık alanlar şeklinde yapılıyor. Üst katta ise yatak odası, banyo ve teras bulunuyor.

Ters dubleks de dubleksin ev çeşitlerinden biri.

Ters dubleks nedir?

“Ters dubleks” normal dublekslerin aksine mutfak ve salonun yukarı katta, yatak odası ve banyonun ise alt katta bulunuyor. Genellikle alt kattan bahçeye çıkış yapılıyor.

Ters dublekslerin özellikleri neler?

*Ters dubleksler ısıtılması en kolay yapı türü. Ayrıca ters dublekslerin alt katları da kışın sıcak, yazın serin olur. Bu nedenle evi ısıtmak için fazla masrafa girmek istemeyenler, ters dubleks daireleri tercih edebilir.

*Fiyat bakımından diğer konutlara göre daha uygun. Yeni ev alacaklar için bulunmaz bir fırsat.

*Alt katlarda çoğu zaman rutubet sorunuyla karşılaşsanız da kaliteli ters dubleks aldığınız takdirde bu sorunla karşılaşmazsınız.

*Ters dubleksler genellikle ışıktan mahrum kaldıkları için kimilerine göre karanlık ve bunaltıcı olarak tanımlanabilir.

*Ters dublekslerin giriş katı, evlerin üst katı olduğu için alt katı keyfinize göre tasarlayabilirsiniz: Çalışma ya da kitap okuma odası olarak kullanabilir, sinema ve ses sistemi için gerekli altyapıyı kurabilirsiniz.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır