2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Taşkın Ağaoğlu corona virüs sürecinin Kıbrıs’ın güvenilirliğini ortaya koyduğunu anlattı..

21 Mart 2020

Tüm dünyada etkisini artıran corona virüs için Latifoğlu Development Direktörü Taşkın Ağaoğlu, Kıbrıs’ta sürecin doğru yönetildiğini, Kıbrıs ile ilgili kimsenin aklında soru işaretinin kalmaması gerektiğini anlattı. Detaylar röportajımızda..



Corona virüs odak noktasını değiştirerek tüm dünyada etkisini sürdürüyor.

Kısmi serbestlikler gelse de sürecin normale dönmesi uzun sürecek.

Kıbrıs’ın lokomotif sektörlerinden inşaat sektörü de corona virüs sebebiyle olumsuz etkilendi. Ancak işin farklı bir boyutu daha ortaya çıktı. Krizi hızlı bir şekilde kontrol almayı başardı KKTC. Bu da adaya olan güveni artırdı yatırımcıların gözünde.

Detayları Latifoğlu Development Direktörü Taşkın ağaoğlu anlatıyor..

Corona virüsü süreci sizi nasıl etkiledi?

Korona virüs öncelikle devam eden işlerimizin ve faaliyetlerimizin durmasına sebep oldu. Ayrıca tüm dünya ekonomisinde yaratmış olduğu olumsuzluk bizlerin maliyetlerini de olumsuz etkiledi ve etkilemeye devam edecek.

Son olarak da sektörümüzün özellikle canlanacağı bir dönemde virüsün tüm dünyada etkisinin artıyor olması ve neredeyse tüm sınır kapılarının kapalı ve tüm uçuşların durmuş olması sıkıntılı bir süreç. Hem yeni müşterilerin adamıza gelememesi hem de depozito almış olduğumuz müşterilerimizin gelip sözleşme imzalayamaması ve yapmaları gereken ödemeleri yapamıyor olmaları da karşılaşıyor olduğumuz diğer olumsuzluklardan.

Son dönemde tüm dünyayı saran Covid-19 tehlikesine karşı şirketinizin aldığı önlemler nedir?

Şirket olarak bu durumda gerek çalışanlarımızın gerekse çalışma alanlarımızın hijyenik koşullarını mümkün olduğunca daha iyi hale getirmeye çalışıyoruz.

Şu anda personelimiz evlerinde takip edebilecekleri işleri takip ediyorlar. Eğer ofis ortamında yapılması gereken herhangi bir iş var ise limitli bir sürede ofise gelip yapılması gerekeni yapıp ayrılıyorlar.

Hükümet tarafından alınan sokağa çıkma yasağı ve şirket faaliyetlerinin durdurulması kararı öncesinde de gerek şantiyede gerekse şirketimizin ofisinde gerekli hijyenik önlemleri aldık ve en ufak rahatsızlığı olan elemanımızı bile ücretli izne gönderdik.

Yeni çalışma düzeninizi nasıl yorumluyorsunuz? Size ve şirketiniz için artıları eksileri neler?

Yeni çalışma düzenimizin eksileri müşteri ile olan temasımızda yaşıyor olduğumuz sorunlar ve bitirebileceğimiz işleri bitiremiyor olmamız ya da daha uzun sürelerde bitirebiliyor olmamız. Bunun en önemli sebebi her daim kesintisiz iletişim içinde olamıyor olmamız.

BU ÇALIŞMA DÜZENİNDE BİR ARTI GÖREMİYORUM MAALESEF.

Sektöre ve ekonomiye yansıması sizce nasıl olacak önümüzdeki dönemde?

Sektöre yansıması bir süre daha olumsuz olacak çünkü birinci olarak işe tam olarak ne zaman başlayabileceğimizi bilmiyoruz.

İkinci olarak sınır kapılarımızın yeniden ne zaman ve hangi koşullarda açılacağını bilemiyoruz.

Üçüncü olarak bu sürecin maliyetlerimize etkisinin ne olacağını kestiremiyoruz. Fakat uzun vadede gerek hastalığın KKTC de yayılmasının, eğer şimdiki gibi devam ederse, çok sınırlı olması ve özellikle hastalığı taşıyan turistlere göstermiş olduğumuz ilgi ve alakanın KKTC ile ilgili aklında soru işaretleri taşıyan yatırımcılar üzerinde olumlu bir etkisi olabileceğine inanıyorum.

Özellikle görüşüyor olduğumuz bazı müşterilerimizin keşke şu anda orada olsaydık orası yaşadığımız yerden daha güvenli demesi bunun kanıtıdır diye düşünüyorum.

Sizin halkımıza ve yatırımcılara mesajınız nedir?

Halkımızı bu süreçte göstermiş olduğu hassasiyetten dolayı tebrik etmemiz gerektiğine inanıyorum. Çok büyük bir kısmımız gerek hastalığın yayılmaması gerekse zor durumda olan diğerlerine yardım konusunda gösteriyor olduğu hassasiyet bence takdire değer.

Yabancı yatırımcıların da artık KKTC ile ilgili akıllarında bulunan soru işaretlerini yavaş yavaş silmeleri gerektiğine inanıyorum.

Hükümet bu kadar zorluk içerisinde bile bir takım önlemleri alıp durumu kontrol altında tutmayı başardı. Daha iyisi de yapılabilirdi ve her zaman da yapılabilir ancak o kadar zengin ve güçlü devletlerin uğradığı yıkımı gördükten sonra KKTC’deki idarenin almış olduğu tedbirlerin büyük çoğunluğunun doğru ve yerinde olduğuna inanıyorum.


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır