2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Taşınırken İşinize Yarayacak Paketleme Tavsiyeleri

20 Ağustos 2016

Başlı başına külfetli bir süreç olan taşınma esnasında en önemli işlemlerden biri eşyaları paketlemektir.



Başlı başına külfetli bir süreç olan taşınma esnasında en önemli işlemlerden biri eşyaları paketlemektir. Güvenli ve pratik bir şekilde taşınmak, sonrasında tatsız sürprizlerle karşılaşmamak için değerlendirebileceğiniz ilginç paketleme şekillerine göz atabilirsiniz.

Tabaklar ve Bardaklar için Paketleme Önerileri
Evdeki eşyalar arasında en hassas parçaları oluşturan tabaklar ve bardaklar için özel paketleme yöntemleri kullanarak çatlama ya da kırılma gibi olumsuz ihtimalleri en aza indirebilirsiniz. Hem tabakların hem de bardakların taşınmasıyla ilgili en sık yapılan hatalardan biri üst üste veya yığın şeklinde hepsini aynı kutuya koyarak taşınma işleminin kolaylaşacağını düşünmektir. Oysaki bu tarz bir yöntem tabakların veya bardakların kutu içinde dağılarak dengesizlik yaratmalarına, böylece çatlama ya da kırılma ihtimallerinin artmasına sebep olmaktadır. Bunun yerine tabaklar, balonlu naylon ile sarılarak dikey şekilde, arka arkaya küçük kutulara yerleştirilebilirler. Bardaklar ise gazete kağıtlarının veya pamuklu çorapların içine konarak yine küçük kutulara dizilebilirler. Kadeh, martini bardağı veya bira bardağı gibi özel şekilli bardaklar için uygulanabilecek en iyi yöntem ise karton bölmelere ayrılmış kutuları kullanmaktır.
Takılar ve Aksesuarlar için Paketleme Önerileri
Kaybolma ya da zarar görme ihtimali en yüksek parçalar arasında yer alan takılar ve aksesuarlar için tuvalet kağıdı rulolarından yararlanılabilir. Kolye, bileklik gibi takılar rulolara geçirilerek hem bir arada durmaları sağlanır hem de dağılıp, kaybolma ihtimalleri ortadan kaldırılmış olur. Küpelerinizi ise pamuklara sararak boş yumurta kutularına yerleştirebilirsiniz. Bu yöntem de küpelerinizi bir arada tutarak zarar görmelerini ve kaybolmalarını engelleyecektir.
Kıyafetler ve Nevresimler için Paketleme Önerileri
Kıyafetlerinizi ve yastık kılıfı, çarşaf, perde gibi eşyalarınızı toplu halde taşımanın en pratik yolu büyük boy, büzgülü çöp torbaları kullanmaktır. Kıyafetleriniz için acil durum yöntemi olarak değerlendirilebilecek diğer bir işlem ise onları plastik çekmecelere doldurmak ve çekmelerin açık kalan kısımlarını bantlamaktır. Böylece giysileriniz çok fazla ise ya da zamanınız yoksa bu durum büyük ölçüde kurtarıcı bir hamle olabilir. Eğer yerden ya da zamandan kazanmak istiyorsanız yastık kılıflarını yastıkların üstünde bırakabilir ya da yastıkların üstüne tişört, kazak, sweatshirt gibi kıyafetlerinizi geçirebilirsiniz.
Elektronik Eşyalar için Paketleme Önerileri
Televizyon, bilgisayar, telefon, modem gibi elektronik eşyaların zarar görmemesi için köpüklerle desteklenmiş kutularda taşınması en sağlıklı yöntemdir. Ancak bu cihazlara ait olan şarj aleti, ara kablo, fiş gibi aparatların birbirine karışmasını istemiyorsanız her birinin üstüne ayrı renkte bantlar yapıştırabilirsiniz.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır