2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Taruz Güçlüer: “Başarımızın Sırrı İhtiyaca Uygun Projeler Üretmek”

13 Aralık 2017

Bir değil, iki değil. Hepsi birbirinden dikkat çekici tam 6 projeleri birden devam ediyor. Mağusa bölgesinde markalı konut projeleri üreten Northernland, yatırımcısına hem kazançlı fırsat, hem de lüks bir yaşam sunuyor. İşte detaylar..



Kıbrıs Türk inşaat sektörünün en hızlı inşaat firması olarak dolu dolu bir 2017 geçiriyorsunuz. Nasıl son durum? Kaç proje devam ediyor?

Kesinlikle öyle. Şu an devam eden 6 projemiz var. 2 proje daha çıkmaya hazırlanıyor. Yani bu yıl toplamda 8 proje olacak. Bu ciddi bir emek ve yatırım istiyor. Biz de bu konuda ciddi şekilde çalışıyoruz.

Nasıl peki, memnun musunuz bu proje yoğunluğundan, talepleri nasıl değerlendiriyorsunuz?

Yoğun süreçten ve yaptığınız yatırımlardan son derece memnunuz. Yoğunluktan hiç şikayetçi değiliz ve takım halinde çalışmaktan da zevk alıyoruz. Sonuç olarak projelerimize yapılan talepte, emeklerimize değdiğinden dolayı mutluyuz. Çalıştığımız pek çok pazar var ve bu pazarlardan gelen taleplerden de son derece memnunuz. Tabii önemli olan sistemli, düzenli ve disiplinli çalışabilmek. Şirket olarak kurumsallıkta bir noktaya geldiğimize inanıyorum. Zaten kurumsal yapıya sahip olmasak, bu kadar projenin altından kalkamazdık.

“SATIŞLARI 3 AYDA BİTTİ”

6 projenin devam ettiğini söylediniz. Çok ciddi bir rakam, çok ciddi bir efor. Detay verir misiniz?

Bitiş tarihlerine göre sıralayacak olursam, ViaPark projesi var. Gazimağusa Gülseren’de deniz manzaralı. Gazimağusa’nın, belki de adanın ilk rezidans projesi. Altında 3000 metrekarelik spa ve spor tesisi olan müthiş bir altyapıdan bahsediyorum. Bu ayrıca Mağusa’nın ilk ve tek yarı olimpik yüzme havuzunu bünyesinde barındıran bir altyapı. Adada spa, sauna, hamam ve spor tesisinin bir arada bulunduğu başka bir proje yok. Bu projenin benzerlerinin, Türkiye’de dahi sınırlı sayıda olduğunu düşünüyorum. Binanın dışı kompozit malzeme kaplı, ayrıca şehrin merkezinde. Biz kaliteyi yakalamak için masraftan kaçınmadık bu projede. Adanın en yüksek kalite standartlarını kullanmaya çalıştık bu projede. Dolapları, seramikleri, yapı elemanlarıyla en kaliteli malzemeleri kullandık inşaat aşamasında. Dolayısıyla hem deniz manzarası hem de altyapısının zenginliğiyle Viapark bizim için özel bir proje. Tıpkı diğer projelerimizin özel olduğu gibi. önümüzdeki ay ilk teslime gideceğiz İnşallah.

Bu projenin satışları, proje açıklandıktan sonra, 3 ay içerisinde bitti.

“ADANIN EN İYİ PROJESİ”

Bir diğer proje, İskele Bahçelievler bölgesinde devam eden Pearl Village villa projemiz var. O proje de geleneksel Kıbrıs tarzı, sarı taşlı, çatılı, müstakil villa projemiz. Bu projemizin yapımı devam ediyor.

Ayrıca Kentplus projemiz var, şehrin hemen dışında. Havuzu olan, çocuklar için oyun alanı olan bir proje. Kentplus projesinde hem apartmanımız var, hem de villalarımız bulunuyor. Fiyat/kalite olarak bakıldığında adanın en iyi projesi. Bu projede, 2+1, 3+1 apartman daireleri var. Ayrıca, 3 yatak odalı villalarımız bulunuyor. Gerçekten adadaki en uygun apartman ve villa fiyatları bunlar. Kaldı ki bu projede de kalite ve standartları yüksek tuttuk. Toparlamam gerekirse; adadaki en iddialı, en rekabetçi fiyatlar bu projede bulunuyor. Fiyatlara gelecek olursak, bu projede 2+1’ler 36 bin sterlin, 3+1’ler 49 bin sterlin, villa fiyatları da 89 bin 900 sterlin. Satışlarımız gayet iyi gidiyor. Etap etap devam edeceğiz.

“SLOGANIMIZ: HERKES EV SAHİBİ OLMALI”

Burada ayrıca finansman konusunda bir çalışmamızdan bahsedeceğim. Kentplus projesinde, Universal Bank ile anlaştık. Şöyle ki projede dar ve orta gelirli insanlarımızın da konut sahibi olmasını istiyoruz. Biz bu projelere başlarken ‘’Herkes ev sahibi olmalı’’ sloganıyla yola çıktık. Bunun için daha uzun vadeli ve uygun ödeme koşulları gerekiyordu. Ayrıca konuşmamın başında talep ile ilgili bazı şeylerden bahsettim. Bu noktada insanımızdan gelen bütün talepleri değerlendirdiğimizi de eklemek isterim. Neydi mesela insanlarımızdan gelen talep; İnsanlar diyor ki ‘’hem ev taksiti hem de kira ödeyemiyoruz’’ ve bankalardan alınan kredilerin uzun vadeli ödeme imkanı yoktu. Şimdi Universal Bank ile yapmış olduğumuz anlaşmaya göre sadece peşinat ile giriyorlar, evin teslimine kadar hiçbir taksit ödemiyorlar, evin tesliminden sonra ödemeye başlıyorlar ve 15 yıla kadar vade imkanları var. Böyle olunca ne oluyor? İnsanlar, kiradan çıkıp eve yerleşiyor, çıktığı ev için ödediği kira ile de taksit ödemeye başlıyor. İkisini birden ödememiş oluyor. Bu da kirada oturan insanlar için çok büyük birer avantaj aslında. Sonuç olarak sloganımız belli. ‘’Herkes ev sahibi oluncaya kadar’’ anlayışı doğrultusunda her bütçeye ve ihtiyaca yönelik evimiz bulunuyor. İsteyene müstakil villa, isteyene daire imkanı.

“LOKASYONA VE KALİTEYE öNEM VERİYORUZ”

Bir diğer proje, Uptown projesi. O projenin teslimi seneye olacak. Bu bir yatırım projesi ve okula yakın yürüyüş mesafesinde olacak. Şöyle izah edeyim. Biz oluşturacağımız bir projenin düşünce aşamasında lokasyona çok önem veriyoruz, kaliteye önem veriyoruz, dış görünüşe önem veriyoruz, kullanılabilirliğine önem veriyoruz. Birincisi, insanların barınma ihtiyacını karşılamak. Diğeri ise insanların birikimlerini yatırıma dönüştürdükleri bu süreçte, yaptıkları yatırımların onlara kazanç sağlaması. Bir projenin temelinde bu iki ihtiyacında karşılanması gerektiğine inanıyoruz. Bizim başarımızın sırrı da bu. Şahsen bu iki ihtiyaca da uygun projeler ürettiğimizi düşünüyorum. Zaten satışlarımız da benim bu düşüncemi destekler nitelikte.

Uptown Park projesine dönersek 220 konut yer alıyor, seneye Eylül ayında teslim edilecek, satış oranları da %90’ları bulmuş durumda. Daha önce bahsettiğim gibi yatırıma dönük, özellikle öğrencilerin beklentilerine yönelik bu proje caddeye, üniversiteye, alışveriş merkezlerine yürüyüş mesafesinde. Ayrıca projelerimizin hepsi engelli dostudur. Havuzundan otoparkına kadar her türlü ihtiyaca cevap verebilecek şekilde yapılmıştır.

Bir de Northernland Center projemiz var şu an yapımı devam eden. Doğu Akdeniz Üniversitesi’nin tam karşısında. Lüks yaşam avantajı sunan bir proje.

“BİZDEN KONUT ALAN KAZANIYOR”

Gelin biraz da yatırımcıların kazanç potansiyelini konuşalım. örneğin lansman fiyatları ile çıktığınız bir proje, teslim döneminde ne kadar değerleniyor?

Çok ciddi bir değerlenme diyebilirim. Her projemiz için ortalama olarak yüzde 15 gibi bir rakam verebilirim size. İnsanların projeye topraktan girmelerinin sebeplerinden birisi bu. Bir diğer sebep, bu projeye girilmesiyle, projenin teslimine kadar 0 faizli banka kredisi imkanı sunulması.

Hem yüzde 15 topraktan alarak kazanıyorsunuz, hem de evinizde oturmaya başlayana kadar bankaya kredi faizi ödemiyorsunuz.

örnek vereyim; Alasya Park projesinde 49 bin sterlin ile satışa çıktık, şu an 75-80 bin sterlin civarında bir satış rakamı var. Dolayısıyla hem alıcısına çok kazandırdı, hem de kiralama yolunu seçenler için de yüksek bir kira getirisi oldu. O projeye katılan yatırımcılar çok avantajlı çıktılar. Ayrıca kaliteli bir projede yer aldıkları için yaşam kalitelerini de yükseltmiş oldular.

KKTC’NİN EN YÜKSEK BİNASI: NORTHERNLAND PREMIER

Gelelim Premier projenize. Kıbrıs’ın en yüksek projesini inşa ediyorsunuz. Nedir projenin detayları?

Hem bizim hem de KKTC’nin en yüksek binası. Adını da bu yüzden Premier koyduk. Hem cephesi, hem sosyal imkanlarıyla farklı bir proje. İnsanların yaşam kalitesini artırmak için birçok özelliği bu projede harmanladık. İnşaat tekniği olarak da özel. özel vinçler aldık bu proje için, kurulum aşamasındalar.

Premier 24 katlı bir proje. Kapalı otopark, resepsiyon, kat hizmetleri, 7/24 güvenlik, kapalı-açık yüzme havuzu, spor salonu, spa, çocuk oyun parkı, merkezi jeneratör, gibi özellikleri var. Aynı zamanda ticari bölümü de var. Dükkanlar, restoranlar, kafeler olacak. Modern insanların her türlü ihtiyacını karşılayabilecek, otel konforunda yaşam sağlayacak bir proje.

Modern insanların ihtiyaçları artık değişti, herkes çok yoğun çalışıyor, çok fazla vakitleri yok. Biz de bunları göz önünde bulundurduk. Evde geçirdiği zaman ne kadar kaliteli ve konforlu olursa o kadar iyi olur.

Toplam 314 konut ve 18 tane de ticari ünite var. Stüdyodan 3+1’e kadar değişiyor konutlar.

BAŞLANGIÇ FİYATI 40 BİN STERLİN

Peki Premier projesinin satış fiyatları ve ödeme imkanları neler?

Fiyatlar 40 bin sterlinden başlıyor.

Teslimat tarihi Eylül 2020.

3 sene sürüyor yapım aşaması. Bu sürede de faizsiz ödeme imkanı sunuyoruz.

Bütün projelerimizde %30 peşinat alıyoruz önden. Müşteri için de iyidir, maceraya girmez ayrıca. Biz de %30 peşinat ödeyen alıcıların ciddi olduğunu düşünürüz. Böylelikle müşterilerle aramızda hiçbir sıkıntı olmaz.

“TÜRKİYE PAZARI ÇOK öNEMLİ”

Premier’in hedef kitlesinde kimler var?

Premier 314 konut ve 18 tane ticari üniteye sahip. Sonuçta oldukça büyük bir proje. Hem yatırımcı hem de yerli hedef alındı. Bizim müşteri portföyümüzde yerli müşteri de oldukça büyük bir orana sahip, yabancı müşteri de. Bunların içinde Ruslar, İranlılar, Araplar ve Türkiyeli müşterilerimiz var. Bütün pazarlarda büyümeye yönelik çalışıyoruz. Türkiye pazarı bizim için çok önemli.

Dış pazarlar çalışmak ülke tanıtımı ve dış sermayenin ülkeye gelmesi anlamında da çok verimli.

Türkiye’de de anlaşmalarınızı yaptınız Premier için. Nasıl gidiyor satışlar, dönüşler nasıl?

Birkaç acente ile satış anlaşması yaptık. Çok memnunuz dönüşlerden, artarak devam ediyor. Tabii bu işler devamlı ilgi ve yeni pazar istiyor. Devamlı kurulan bağlantıları canlı tutmak ve güçlendirmek istiyor.

VOLKAN KONAK’IN TERCİHİ DE PREMIER

Premier’den bahsederken Volkan Konak’a değinmeden olmazdı. Nasıl bir süreç yaşandı ve nasıl bu projeden konut almaya karar verdi?

Volkan Konak Türkiye’nin sayılı sanatçılarından biri. Ve biz ona burada ev alma kararını verdirebildik. Demek ki bizim Mağusamız bu tarz insanlara hitap edebilecek seviyede bir bölge. İkincisi projelerimiz bu insanlara hitap edebiliyor. İşte biz bunun için çalışıyoruz devamlı. İnşallah arkası da gelir. Daha görüştüğümüz sanatçılarda var, onların isimlerini de satış gerçekleşince açıklayalım, sürpriz olsun. Premier projesi tam Volkan Konak’ın beklentisine uygun bir proje. Deniz görebileceği, güvenlikli olan, konfor olarak her şeyi bir çatı altında yapabileceği, dinlenebileceği, tarihle iç içe olabileceği bir yer bu proje ve Mağusa. Kıbrıs’ta çok özel bir kültür çok özel bir bağ var ve o da bu hayatı yaşamak istiyor.

Projemizde kaliteli yaşam sloganıyla devam ediyoruz. Bütün projelerimizde bunu hedefliyoruz.

Şu an yapımı devam eden altıncı projemizde Northernland Center projemiz.

“öNCELİĞİMİZ EĞİTİM, SPOR VE ÇEVRE”

2018 yılında yol haritanızda neler var peki?

Yatırıma devam. Bir projeyi teslim edip yerine 2 tane daha koyuyoruz. Ana yatırım bölgesi Mağusa olarak devam ediyor ama başka bölgelerde de yatırımlar olacak.

İnşaat sektörünün yanı sıra kiralık araç sektörü var, turizm, spor, gıda gibi birkaç farklı sektörde hizmet veriyoruz.

Bunun yanında sosyal sorumluluk projelerimiz var. 2018 yılında da devam edecek bunlar. Eğitim Vakfı’yla ortak hareket ederek bir projemiz var. Spora destek oluyoruz. Mağusa gençliği bizim için çok önemli o yüzden spora önem veriyoruz. Her yıl kendimize odak alanları belirliyoruz eğitim, spor ve çevre olarak. Daha sonra onları geliştiriyoruz.


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır