2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Tam Banyo – Yarı Banyo Hakkında Bilmeniz Gerekenler

17 Ağustos 2016

Peki tam banyo ya da yarı banyo ne anlama geliyor ve neleri kapsıyor? İşte tüm detaylarıyla banyo türleri…



Klasik, modern, ebeveyn ve gömme gibi konutlarda kullanılan birçok farklı banyo türü bulunuyor. Peki tam banyo ya da yarı banyo ne anlama geliyor ve neleri kapsıyor? İşte tüm detaylarıyla banyo türleri…
En Yaygın Kullanılan Banyo Türleri
Tuvalet, lavabo ve küvetin herhangi bir bölmeye ayrılmadan bir arada bulunduğu banyolara klasik banyo veya İngiliz tipi banyo deniyor. Günümüzde daha çok yüksek tavanlı, eski ya da tarihi sayılabilecek binalarda rastlanan klasik banyoların en belirgin özellikleri; modern duş sistemi yerine yalnızca geleneksel küvet, armatür, dolap, lavabo ve klozet içermesi.
Bugün neredeyse inşa edilen tüm konutlarda kullanılan modern veya Amerikan tipi banyoların en karakteristik özellikleri ise lavabo, tuvalet ile birlikte duş kabininden oluşmaları. Klasik banyolara göre genellikle daha küçük boyutlarda olan modern banyolarda çoğunlukla duş kabini veya küvet seçeneklerinden sadece biri kullanılmakla birlikte tuvalet ve duş kısımları cam ya da plastik kabinle birbirinden ayrılıyor.
Modern banyoların alt çeşitleri olan ebeveyn ve gömme banyolar Türkiye’de en sık karşılaşılan banyo tipleri. Daha çok Hilton banyo adıyla bilinen gömme banyolar, lavabo, ayna ve dolabı bir araya getirerek yer konusunda avantaj sağladığı için küçük boyutlu banyolarda sıkça kullanılıyor. Sadece yatak odalarından girilebilen ebeveyn banyosu ise hem ev sahipleri hem de misafirler için büyük kolaylık sağlıyor.
Hangi Banyo Tam Hangi Banyo Yarım?
Lavabo, tuvalet, duş kabini ya da küvet içeren banyolar tam banyo veya full banyo ismiyle anılıyor. Ülkemizde en sık kullanılan banyo tipi olan tam banyolar; klasik, modern, gömme ve ebeveyn banyoların genel adı sayılabilir. Yurt dışındaki emlak piyasalarında sıkça kullanılan bir tabir olan tam banyo, lavabo ve tuvaletle beraber sadece duş kabini ya da küvet içerebildiği gibi her ikisini bir arada da bulundurabiliyor.
Yarı banyo veya yarım banyo ise sadece lavabo ve tuvalet içeren banyoları tanımlamak için kullanılıyor. Evlerde genellikle alan kısıtlı olduğu için pek tercih edilmeyen bir banyo türü olan yarı banyolar, en çok iş yeri, ofis, kafe ve restoran gibi umumi alanlarda tercih ediliyor. Tıpkı tam ve yarım banyo gibi yurt dışında sıkça kullanılan bir emlak tabiri olan çeyrek banyo da sadece duştan oluşan banyolara deniyor.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır