2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Sterlin kurunda 7 yılın rekor düşüşü!

22 Şubat 2016

Para piyasaları sterlin kurundaki değer kaybını konuşuyor. Peki ama sterlin için değişen ne? Cevap Avrupa Birliği. İngiltere’nin Avrupa Birliği için alacağı kritik karar, şimdiden kur üzerinde etkisini göstermeye başladı..



KKTC’de en çok kullanılan döviz cinsi hiç şüphesiz ki sterlin. Özellikle de Kıbrıs emlak ve Kıbrıs inşaat sektöründe rakamlar tamamen sterlin ile telaffuz ediliyor.
Genelde yükselişiyle anılan ve her yükselişte kendi mağdurlarını oluşturan sterlin, uzun bir süre sonra düşüşe işaret ediyor.
Çünkü İngiltere’nin gündemi Avrupa Birliği.. İngiltere yol ayrımında. İngilizler Haziran ayında Avrupa Birliği için kritik bir oylama yapacak. Tamam ya da devam diyecekler bu maratona.
23 Haziran’daki referandum için kampanyalar başlıyor. Mevcut başbakan David Cameron Avrupa Birliği ile devam edilmesi gerektiğini düşünüyor. Fakat Cameron’ın görev süresi doluyor. Ondan sonra göreve gelmesi beklenen Londra Belediye Başkanı Boris Jonhnson ise ayrılıkçı..
Johnson İngiltere’nin AB’den çıkışını savunuyor ve o yönde çalışıyor..
O yüzden süreç kritik, süreç çarpıcı.. İngiltere bu yaz AB ile yollarını ayırabilir.
İşte bu endişeler, sterlin kuruna da yansıyor. Sterlin dolar karşısında 7 yılın en düşük seviyesini gördü ve sterlin kuru, dolar karşısında sadece bugün yüzde 2.3 değer kaybetti. Uzun süredir demir attığı 4 lira 20 kuruşun da altına geriledi.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır