2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Sterlin ile ev kiralayan daha fazla vergi ödeyecek!

31 Ağustos 2015

Kıbrıs emlak sektörü yeni bir tartışmanın içinde.. Döviz krizine karşı alınan tedbir yeni soru işaretlerini beraberinde getirdi. İşte ev sahibi ve kiracıların aklını karıştıran o düzenleme..



Kıbrıs’ta dövizle konut kiralanması, krizle birlikte kabusa dönüştü. Döviz kurundaki yüksek tansiyon, kiracıları da derinden sarstı.

Örneğin sterlin kuru 3 lirayken 400 sterlinlik ev için 1200 lira ödeyen vatandaşın kirası, kurun 4 lira 60 kuruş olmasıyla 1840 liraya çıktı. Sadece kur farkı olarak 640 lira zararda..

Herkes bu duruma karşı bir tedbir beklerken, Bakanlar Kurulu bir kez daha olağanüstü toplandı. Bu toplantıdan kiracı ve ev sahipleri ile ilgili bir karar çıktı aslında!

Karara göre kira sözleşmelerini Türk Lirası ile yapanların stopaj vergisi yüzde 10’dan, yüzde 7’ye çekildi. Fakat döviz ile sözleşme imzalayanlar için zam var.

Dövizle evini kiralayan ev sahibi bugüne kadar yüzde 10 stopaj ödüyordu, bugünden itibaren bu rakam yüzde 13’e yükseldi..

Peki bu karar nasıl bir geri dönüş gösterecek? Ev sahipleri sterlinden Türk Lirası’na mı dönecek, yoksa sterlinle devam edip vergi artışını kiracısına mı yansıtacak?

Ev sahipleri kararsız, kiracılar ise tedirgin. Kıbrıs emlak sektöründe yeni bir belirsizlik süreci daha başladı..


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır