2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Sosyal altyapı nedir? – Kıbrıs Emlak Merkezi

27 Kasım 2018

Kuzey Kıbrıs emlak sektöründe oldukça duyulan sosyal altyapı ne demek? Sosyal altyapının alanları neler? Sosyal altyapıyla ilgili merak ettikleriniz Kıbrıs Emlak Merkezi’nde…



SOSYAL ALTYAPI NEDİR?

“Sosyal altyapı”, kültürel olarak sağlıklı bir çevre meydana getirmek amacıyla projelerde oluşturulur.

Sosyal altyapı, altyapının türleri arasında yer alıyor. Altyapı, daha çok teknik hizmetleri içerirken, sosyal altyapı toplumun rahat ve huzurlu bir yaşam sürmesi için planlanır.

Kentsel veya kırsal her türlü yerleşim yerinde oturan nüfusun sosyal ihtiyaçlarını karşılayan kamu yapılarını ve alanlarını sosyal altyapı başlığı altında sayabiliriz. Sosyal altyapının örnekleri olarak; okul, üniversite, hastane, hapishane, toplu konut, yeşil ve açık alanlar, kültürel, yönetsel yapılar, park, çocuk bahçeleri bulunuyor.

Şehirlerin gelişmişlik seviyesi ve insanların yaşam standartları, sosyal altyapı imkânlarının durumuyla doğru orantılıdır.

SOSYAL ALTYAPININ ALANLARI NELER?

*Eğitim tesisleri alanı: Bu alanlarda; ilköğretim, ortaöğretim, mesleki ve teknik öğretim tesisleri ile yükseköğretim tesisleri yapılabilir.

*Sağlık tesisleri alanı: Bu alanlarda; hastane, sağlık ocağı, doğumevi, dispanser, poliklinik, kaplıca, rehabilitasyon merkezleri vb. tesislerle insanlara hizmet verecek alanlar yapılabilir. Bu tesisler, hiçbir şekilde başka kullanım amaçlı yerlerde/parsellerde yapılamaz.

*Sosyal ve kültürel tesisler alanı: Bu alanlarda; kültürel hizmet binaları, yurtlar, çocuk yuvaları, bakımevi, halk eğitim merkezleri, kütüphane, sinema, tiyatro, konser salonları vb. tesisler yapılabilir.

*Dini tesisler alanı: Bu alanlarda; cami, mescit, vb. ibadet tesisleri yapılabilir.

*Spor tesisleri alanı: Spor ihtiyaçlarının (futbol, basketbol, voleybol, tenis, yüzme, atletizm, buz pateni vb. faaliyetlerin yapılabildiği açık ve kapalı tesisler) karşılandığı alanlardır. Bu alanlarda gerekli spor ve oyun alanları ile birlikte sportif eğitim ve dinlenme tesisleri de yapılabilir. Yapılaşma koşulları imar planları ile belirlenir.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır