2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Sektörden daha kazançlı çıkmak için atılacak 4 adım

16 Temmuz 2016

İşte emlak sektöründe başarılı olabilmeniz için mutlaka uygulamanız gereken 4 altın kural !



Tüketicilerin dünyasında oluşan hızlı değişimler, yüz yüze pazarlama tekniklerinin de tamamen değişmesine neden oluyor. Çünkü günümüzde tüketiciler, pazarlamacılardan çok daha hızlı bir şekilde çağın gerektirdiklerine ayak uyduruyorlar.

Bu nedenle pazarlamacılardan daha fazla deneyime sahip olmalarını ve listelerindeki diğer müşterilerden farklı olduklarını hissettirmelerini istiyorlar. Dolayısıyla pazarlamacıların artık kendilerinde bazı şeyleri değiştirmelerinin ve farklı pazarlama kampanyalarına başvurmalarının zamanı geldi de geçiyor.
4 Aşamada Geleceğe Adım Atın
1. Sizi Tanımak İsterler
İnsanlar bildikleri ve emin oldukları insanlarla iş yapmayı daha çok isterler. Bunun farkında olmanız, hedeflediğiniz pazarda etkili bir kampanya oluşturabilmeniz için önemlidir. Onlara kim olduğunuzu ve bir gayrimenkul profesyoneli olarak neler yaptığınızı anlamalarında yardımcı olmalısınız.
Firma markanızın bilinirliği üzerine pek çok çalışma yapmış ve büyük meblağlar harcamış olabilirsiniz. Ancak buna rağmen tüketicilerin yüzde 49’u tam anlamıyla bilmedikleri bir firmayla hiç düşünmeden direkt anlaşmazlar.
Bunun için iki sebepleri vardır. İlki, emlakçıların genel olarak sürekli görünüşlerini değiştirmeleri ve firma markası ile aralarında bir tutarsızlık olmasıdır. İkincisi ise emlakçıların büyük bir değer katma çabasıyla sayısız mesaj içeren pazarlama parçaları oluşturarak tüketicilerin aklını istila etmesidir.
Eğer kolayca iletişime geçebilecekleri bir isminiz ve insanları rahatsız etmeyen tutarlı marka çalışmalarınız olursa, müşterileriniz bu şekilde pazarlama kampanyanızda vermek istediğiniz mesajı daha net bir şekilde algılayabilecektir.
Profesyonel Tüyo: “Yeni Satılanlar” veya “Yeni Eklenenler” gibi listeler, potansiyel müşterilerin sizi tanıması için uygun bir yöntem olabilir. Bu şekilde sizin ne yapmış olduğunuza ve ne yapabileceğinize dair bilgi edinmiş olurlar.
Araştırma sonuçları gösteriyor ki “yeni” kelimesi gerçekten müşteriler üzerinde önemli bir etki bırakıyor. Eğer listelerinizi “Satılanlar” veya “Eklenenler” şeklinde hazırlamış olsaydınız bu merak uyandırıcı bir kullanım olmazdı.
2. Sizi Beğenmek İsterler
İnsanlar beğendikleri insanlarla iş yapmayı daha çok severler. Hepinizin bildiği gibi tüm sosyal medya mecralarında “like” yani “beğen” butonu platformların temel noktasını oluşturur. Beğen butonunun olmadığını düşündüğümüzde, eminiz ki insanlar bu platformları daha az kullanırdı. Bu durum aslında hayatın her noktasında etkilidir.
Potansiyel müşterilerin sizi beğenmesi ikinci aşamadır. Öncelikle sizi tanımalılar. Sizi tanıdıktan sonra beğenip beğenmeme aşamasına geçerler. Sosyal medyayı pazarlama aracı olarak kullanan gayrimenkul profesyonellerindenseniz, bu aşamayı iyi değerlendirmeniz gerekir.
Birinin sizi beğenmesi için iki etkileyici yol vardır. Birincisi genel ilgi alanlarınızı açıkça belirtmelisiniz. Mesela tuttuğunuz takımı, üye olduğunuz dernekleri, yaptığınız hayır işlerini, katıldığınız etkinlikleri ve benzeri hayata dair pek çok farklı yanınızı sosyal medya üzerinden paylaşmanızdır.
İkincisi ise birisine veya bir topluluğa cömertçe ve zamanınızı ayırarak katkıda bulunmanızdır. Tabi ki bunu gösteriş için yapmanız doğru bir yol değildir, ancak insanlar bu yaptıklarınızı bilirse, size kendini daha yakın hissedecektir.
Profesyonel Tüyo: Saygılı bir şekilde ve sınırları aşmadan, yani gösteriş yapıyormuşsunuz havasına sokmadan kişisel etkinliklerinizi sosyal medyanızda paylaşabilirsiniz.
3. Size Güvenmek İsterler
Günümüzün sosyal ekonomisinde güven dediğimiz şey gerçekten çok pahalı bir ham maddedir. Pek çok “eski okul” pazarlamacıları bu güveni böbürlenerek satabileceklerine inanırlar. Ancak güven kazanmanın en sağlıklı yolu, kişisel deneyimlerinizden geçer.
Yani bir müşteriyle direkt olarak iletişime geçtiğinizde bu güveni verebilirsiniz. Veya başkaları sizi beğenip sizi tavsiye ettiğinde güvenilir olduğunuza kanaat edebilirler.
4. Sizinle İş Yapmak İsterler
Eğer önceki üç adımdaki tanınma, beğenilme ve güven duyulma aşamalarını başarıyla geçebildiyseniz müşterinizle masa başına oturup iş görüşmeyi garantilediniz demektir. Artık müşterinizle yapacağınız işin değerlendirmesine başlayabilirsiniz.
Eğer bu dört adımı izlerseniz daha yüksek geri dönüş oranına, müşteriler için daha az harcama yapma imkânına ve yatırımlarınızdan daha çok gelir elde etmeye başlarsınız.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır