2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Penthouse nedir – Kıbrıs Emlak Merkezi..

19 Ağustos 2017

İngilizce kökenli bir kelime olan penthouse, Türkçe’ye çatı katı veya teras katı olarak çevrilebilir. Modern mimari gereği günümüzde pek çok çeşitte binalar ve residence inşa edilmektedir. Ara katlara yapılan ya da yapıların en üst katlarına inşa edilen penthouse tarzı dairelerin en önemli ayırt edici özelliği yüksek tavanlı olmasıdır. Penthouse tipindeki daireler genel olarak lüks denebilecek apartmanlarda, residencelarda ve otellerde kullanılır.



Penthouse’larda genel olarak kartlı giriş sistemiyle otoparktan dairenin bulunduğu kata kadar çıkan özel asansörler kullanılabilir ya da asansörün panelinde bulunan ‘’P’’ tuşuna basılarak direk olarak binanın penthouse dairesine çıkılabilir.

Panoramik denilebilecek boyutta müthiş bir manzara imkanına sahip olan çatı katı daireler geniş bir terasa da sahiptir. Lüks imkanları ve sunduğu avantajlardan dolayı bu dairelere halk arasında “Kral dairesi ”de denir. Günümüzde lüks konutlara talebin artmasıyla birlikte bu sisteme daha fazla projede yer verilmeye başlanmıştır. özellikle manzara açısından büyük potansiyel taşıyan dairelerin yüksek fiyatları da Kuzey Kıbrıs emlak sektörünü hareketlendirmeye yetecek güçtedir.

Avrupa’da sadece çatı katı olarak karşılık gören daireler KKTC’de daha üst segmente yönelik olarak hazırlanıyor. Modern mimarlar penthouse daireleri, “özel bir girişe veya asansöre sahip ve bütün katı işgal eden, lüks hayata özgü ve pahalı daireler” olarak tanımlıyor. Parti vermeye uygun teraslarıyla fark yaratan Penthouseler, botanik bahçe ve havuzlarla değer kazanıyor. Manzara avantajı, rahatlık ve bohem görünüme sahip olan penthouselerin yüksek değerlere satılması son derece normal görünüyor.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır