2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Penthouse nedir?

17 Temmuz 2018

Penthouse “çatı katı” ya da “teras katı” anlamına gelir. Modern mimari gereği günümüzde pek çok çeşitte binalar ve residence’lar inşa edilmekte, bu tip ev modellerinde de sıklıkla penthouse tarzı daire yapılarına rastlamak mümkündür.



Konut sektöründe penthouse sadece sözlükte gözüktüğü gibi çatı katı anlamına gelmemektedir çünkü ara kat yapılanmalarında da penthouse dairelere yer verildiği görülmüştür.

Ara katlara yapılan ya da yapıların en üst katlarına inşa edilen penthouse tarzı daireler, başlıca özellik olarak yüksek tavan içermektedir. Bununla bağlantılı olarak bir evin tavanının ne kadar yüksek olması, o evin ne derecede ferah, konforlu ve lüks olabileceğinin de sinyallerini vermektedir.

Penthouse tipindeki daire yapılanmaları; lüks denebilecek apartmanlarda, daha da lüks residence’larda ve lüks otellerde günümüzde gittikçe daha çok yerleştirilen dairelerdir. Penthouse’larda genel olarak kartlı giriş sistemleri ya da parmak okumalı giriş sistemleri, otoparktan dairenin bulunduğu kata kadar çıkan özel asansörler ve panaromik denilebilecek boyutta müthiş bir manzara imkanı (özellikle çatı katındaki penthouse dairelerde bu imkan çok daha iyi kullanılmaktadır) penthouse daireleri bireyler için çok daha çekici kılmaktadır. Bunun dışında penthouse’ların bireyler için belki de en büyük artısı, çatı katında inşa edilmeseler dahi geniş bir terasa sahip olabilmeleridir.

Penthouse dairesi bulunan yapıların asansörlerinde, kat düğmelerinin arasında “P” harfinin yazdığı da bir kat düğmesi bulunmaktadır. Daireye gitmek isteyen kişi bu düğmeye basarak katına geldiğinde az önce bahsettiğimiz gibi ya kart okuma sistemiyle ya da parmak okuma sistemiyle dairesine girmektedir.

Lükslüğünden ve sunduğu imkanlardan dolayı halk arasında daha çok “Kral dairesi” olarak adlandırılan penthouse’lar, yaşadığımız çağda lüks konutlara yapılan talebin artmasıyla birlikte daha da fazla konut sistemine yerleşmeye başlamıştır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır