2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Noyanlar Şirketler Grubu Satış Direktörü Zarif Noyan yeni yatırım projelerini anlattı!

24 Ağustos 2017

Kıbrıs inşaat sektöründe birçok ilke imza atıyorlar, Kıbrıs’tan yatırım yapmak isteyenler için çok çeşitli alternatifler sunuyorlar. Noyanlar Şirketler Grubu Satış Direktörü Zarif Noyan, Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisine konuk oldu. Yeni yol haritalarından bahsetti. İşte detaylar.



“BU ŞİRKET AİLEMİZİN SOYADINI TAŞIYOR, HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Kıbrıs inşaat sektörüne öncülük ediyorlar, her yıl yüzlerce yabancı yatırımcıyı ülkeye kazandırıyorlar. İskele bölgesine hayat veren Noyanlar Şirketler Grubu, satış operasyonuna İsrail’i de ekledi.

Bu son hamleyi, projeleri ve yeni yatırım planlarını paylaşacağız sizlerle. Konuğumuz Noyanlar Şirketler Grubu Satış Direktörü ve Yönetim Kurulu Üyesi Zarif Noyan.

“Noyanlar’ın tercih edilmesinin en büyük sebebi güven” diyen Zarif Hanım, yatırımcılara da kazançlı mesajlar veriyor.

“DESTEK İÇİN BAŞLADIM, ŞİRKETTE 17’NCİ SENEMDEYİM”

Ülkenin öncü inşaat firmasında, güçlü bir iş kadını.. öncelikle kutluyoruz sizi. Okurlarımız için açılışı sizi biraz daha tanıyarak yapalım. Kendinizden bahseder misiniz?

Çok teşekkürler, Noyanlar’a hoşgeldiniz.

Farklı bir tanımlama yapacağım size.

Aslında inşaat sektöründe bulunmayı hiçbir zaman aklımın ucundan geçirmedim, biliyor musunuz?

Üniversitede bile ilk tercihlerim arasında İngilizce öğretmenliği vardı. İkinci tercihim ise eşim mimarlık okuduğundan, hadi inşaat mühendisliği olsun demiştim. Sonuçta o kadar olasılıktan inşaat mühendisliğini kazandım ve bir yıl boyunca okumak zorunda kaldım. Hiçbir şekilde bu bölüm bana hitap etmedi. Hayatımda tek bir idealim vardı, o da İngilizce öğretmeni olmak.

Neticede hocalarımın da desteğiyle İngilizce öğretmenliğine yatay geçiş yaparak öğrenimimi bu alanda tamamladım.

Bütün bunları yaparken tek bir amacım vardı, 4 yıl boyunca başarılı bir şekilde tahsilimi tamamlayıp, üzerine de master yaparak hocamın yanında görev almak.

Fakat o dönemde İngilizlerin adada çok büyük yatırımları olduğundan dolayı, bizim şirketimizde İngilizce konuşan bir personele ihtiyaç duyuldu. Eşime destek vermek amacıyla şirkette onun yanında çalışmaya başladım.

Ve bugün baktığınızda şu anda on yedinci senemi tamamlamış durumdayım. Evli ve 3 çocuk annesiyim.

“İŞİMİ SEVEREK YAPIYORUM”

Hayaller ve hayatlar dedikleri bu olsa gerek. Peki o kadar hevesle eğitimini aldığınız öğretmenliği yaptınız mı daha sonra?

Hayır, hiç öğretmenlik yapmadım. Okul biter bitmez şirkete destek olmak amacıyla eşimin yanına geldim ve şirkette çalışmaya başladım. Ben şirkette işe başladıktan sonra, ilk ay 12 tane satış yaptım. Şirkettekiler de ‘biz aradığımızı bulduk’ dediler ve bugün buradayım.

Aslında ilk iki üç ay zordu, fakat çok kısa sürede alıştım. Bugün burada işimi severek yapıyorum. Şu anda satış benim için her şey diyebilirim, gerçekten çok ama çok seviyorum.

İnsanın yaptığı işi sevmesi önemli. Sizin için de başarının parolası bu mu?

Kesinlikle öyle. İnanarak ve severek çalışmak, sürekli gelişerek yol almak bambaşka bir keyif. Hele ki satış yapmak çok daha ayrı.

öğreneceklerimiz hiçbir zaman bitmiyor, bitmez de. Satış konusunda sürekli eğitim halindeyim. Satış teknikleri konusunda hala çalışmalar yapıyorum, kendimi olabildiğince geliştirmeye çalıştım 17 yılda, bu çabam durmadan devam ediyor.

Ancak şunu size samimiyetle söyleyebilirim; Ne kadar çok eğitim alırsanız alın, esas olan şey; Ne kadar çok iletişime girersek, müşteri ile ne kadar çok doğru diyalog kurarsak ve karşımızdakini ne kadar çok anlayabilirsek, satış o kadar kolay ve anlamlı olur. Satış bir süreç ve bu sürecin daha başında, bütçeniz ne kadar, evin fiyatı bu kadar şeklinde pazarlığa oturmak doğru bir yaklaşım değil. önce o müşteri ile arkadaş olmak ve kaynaşmak gerekli.

Neticede biz bir aile şirketiyiz. Ben her zaman bunu vurguluyorum. Biz her zaman gelen kişiyi önce ailemize katıyoruz ve o insanlarla ilişkimizi de her zaman minimum değil maksimum tutmaya çalışıyoruz. Satış ikinci planda.

“44 YILLIK TECRÜBEYLE SEKTöRÜN öNCÜSÜ”

Gerçekten tebrikler. Kariyer gelişiminizin ve bu sözlerinizin yeni nesil için de örnek olması dileğiyle…

Gelin biraz da Noyanlar’dan bahsedelim. Noyanlar neler yaptı, gelecek planlarında neler var?

Noyanlar 1973 yılından beri, yani 44 yıllık bir tecrübeyle inşaat piyasasında. İmal edip satarak varlığını sürdürmeye, sektöre öncülük yapıp yön vermeye devam ediyor. Ben 2000 yılından itibaren şirkette görev alıyorum, 2000 yılından önce de çok büyük projelere imza atmış bir şirket Noyanlar.

Bugüne kadar pek çok apartman projesi yaptı firmamız. 2000 yılından itibaren site projelerine de imzasını atarak yoluna devam ediyor. Bugüne geldiğimizde on sekizinci ve on dokuzuncu projesine imza atmaya hazırlanıyor. Ve bu piyasada hala dimdik ayakta, Biz firma olarak insanlara güvenle yaklaşıyoruz, bu bizim şirket anlayışımız.

“HATA YAPMA LÜKSÜMÜZ YOK”

Uzun süreli ve başarı grafiği yükselerek devam eden aile şirketi sayısı maalesef çok az. Noyanlar güzel örneklerden biri KKTC’de. Neye bağlıyorsunuz bu başarıyı?

İnsanların Noyanlar’ı tercih etmesi için temel sebepler neler?

Satış sürecinde bahsettiğim samimiyet ve içtenlik, aslında şirket politikalarından biri. Bu firmada bu kadar yıl geçirdikten sonra şunu rahatlıkla söyleyebilirim, insanların Noyanlar’ı tercih etmesinin en büyük sebebi güven unsurudur. Çünkü bugüne kadar, bu şirket hiçbir müşterisini yarı yolda bırakmadı. Bu noktada eşimin söylediği çok güzel bir söz var; “Bu şirket ailemizin soy ismini taşıyor, bizim hata yapma lüksümüz yok.“

İşte bunu göz önünde tutarak, güçlü ekibimizle maksimum güvenilirlik ile yolumuza devam ediyoruz. Benim gördüğüm esas faktör güven faktörü.

Güven faktöründen sonra ikinci olarak, şirket ile yapmış olduğu anlaşmaya şirketin verdiği değer, üçüncüsü evini anlaşmaya bağlı olarak gününde teslim alması, son olarak da almış olduğu yapının koçanı.

Bu şirket bugüne kadar bu 4 maddeye de azami dikkat göstererek çalıştı.

“OTELDE KALMAKTANSA, EV ALIYORLAR”

Biraz da son projenizden bahsedelim. Royal Life projenizi geçtiğimiz yıl Ahmet Noyan ile konuşmuştuk, özel bir proje. Son durum nasıl?

Royal Life projemiz, bence Long Beach’e damgasını vuracak projelerden biri. 950 konutluk bir proje. Yaklaşık olarak 650 konutu tamamlamış durumdayız.

Denize 200 metre mesafesi olan bu arazinin, hayalimizdeki karşılığı deniz manzaralı stüdyo dairelerden oluşan bir proje olmasını istedik. Projenin tamamı stüdyo dairelerden oluşuyor. İçerisinde 1+1 daireler de var ama stüdyo ağırlıklı.

Nedeni ise; Şirketimize başvuran tüm yabancıların ilk talebinin stüdyo daire yatırımı olması. Tabii bunun arkasından daha farklı başvurularda gelecektir. Bunun bana göre sebebi insanların bu bölgeyi benimsemeleri. Neticede burası turistik bölge ve deniz, kum, güneş ellerinin altında. Otelde kalıp bu güzellikleri kiralamaktansa, mal sahibi olup bu güzelliklere de sahip olmayı tercih ediyorlar.

NOYANLAR’DAN İSRAİL HAMLESİ

Hedef kitlede kimler var?

Hem yeni ve yabancı alıcılarımız var, hem de kendi lokal müşterilerimiz mevcut hedef kitle olarak. Müşteri portföyümüz çok yönlü. Bu yeni projemizde özellikle İsrail’de açtığımız ofisimizin başarısı göz alıcı. özellikle İsrailli müşterilerimizden çok talep var.

İsrail yapılanmanız da çok yerinde bir karar. Nasıl gidiyor o bölgede satışlarınız?

İsrail’de satışlarımız çok iyi gidiyor. Son derece memnunuz ve doğru bir yatırım yaptığımıza inanıyoruz. Güzel bir akış var, gelen insanlar şirketimize güveniyor ve yatırım yapmak istiyor.

İsrailli müşterilerin talepleri neler oluyor?

Şu anda gelen İsrailli müşterilerin talepleri genellikle stüdyo tipi daireler. Bu işe tamamen yatırım amaçlı olarak bakıyorlar. Anlayışları; ‘’Denize 200 metre mesafesi olan bu projeyi bugün alayım, birkaç yıl sonra yüksek kazançla mutlaka satabilirim’’ oluyor. İleride yatırımlarını başka alanlara kaydırabilmek adına bir fırsat olarak görülüyor. Henüz bu piyasa yeni, gelecekte neler olacağını bize zaman gösterecek.

“HER BÜTÇEYE UYGUN öDEME KOLAYLIĞI SUNUYORUZ”

Projede satış fiyatları nasıl?

Projede stüdyo daire fiyatlarımız 22 bin 500 sterlinden başlıyor. 50 bin sterline kadar çıkan bir bantta hareket ediyoruz. ödeme kolaylıkları konusunda ise şirketimiz oldukça esnek. Şirketimizin bu yönünü seviyorum.

Bizde kurallı bir şekilde 1-2 alternatif değil, müşterilerimizin bütçelerine uygun, hatta hemen hemen her bütçeye uygun alternatifler hazırlayabiliyoruz. Ayrıca standart ödeme kolaylıklarımız var. Hatta bu standart ödeme kolaylıklarının altındaki müşterilerimize bile özel bir program ayarlayıp sunmuşluğum var.

Bu şekilde satış başarısı gösterdiğimi biliyorum.

Sizinle iş yapmaya gelmiş müşteriye alternatif sunmamak benim anlayışıma ters. İlk yaklaşım, ilk izlenim benim için çok önemli. Sadece kısıtlı alternatif ödeme ve kısıtlı standartlarla müşterilerimize hitap etmektense, olabildiğince geniş bir yelpazede hareket etmeye çalışıyoruz.

KİRA GARANTİLİ KONUT PROJESİ

Fiyatlar cazip. Peki Royal Life projesinin yatırımcısına avantajlar neler?

Projemizde kira garantisi veriyoruz. %100 ödemelerden sonra kira garantisini başlatıyoruz. Şirket prensibi olarak ilk yıl kira garantisi anlaşması yapıyoruz. Sonrasında ise müşteri ile aynı masada buluşarak ilerleyen süreçte neler yapılabileceğini konuşuyoruz. Bu sadece ilk yıl için geçerli değil, müşterilerimizin isteğine bağlı olarak hareket edebiliyoruz. Diğer projelerimizde de kira garantisi söz konusu.

Kira ile kazanacak yatırımcı. Konut fiyatları da yükseliyor mu üzerine artı olarak?

Elbette, hem de iyi bir oranda yükseliyor. Ben bu bölgede 2008’den bu yana satış ve pazarlama faaliyetlerinde bulunuyorum. Tecrübelerime göre özellikle Long Beach bölgesinde, her yıl itibariyle teslimden sonra yüzde 10 ile yüzde 15 arasında ev fiyatları üzerinde artışlar oluyor. Her sene yukarıya doğru artan bir trend söz konusu. Bu da burada yatırım yapmış olanları her zaman mutlu ediyor.

“ÜNİVERSİTE PROJELERİYLE BöLGE DAHA DA DEĞERLENECEK”

İskele bölgesi deyince, Noyanlar öne çıkıyor açık ara farkla. Bölgenin geleceğini nasıl görüyorsunuz?

Ben bu bölgenin ışığını yıllar evvel gördüm. Eşim burayı hep küçük bir Alanya’ya benzetir, ben de onunla hemfikirim bu konuda. Bu bölgeye gelip bu bölgede yatırım yapmaya başladığımızdan beri böyle.

Bu bölge özellikle yatırımcılar tarafından yatırım yapılabilir şeklinde değerlendiriliyor.

Artı olarak yatırımcımızın yanında tatilcilerimiz de var. İskele bölgesi, özellikle bulunduğumuz Long Beach sahili günden güne gelişiyor ve kendini gösteriyor. İlerleyen zamanlarda, örneğin üniversite projeleri bu alana mutlaka artı değer katacak.

650 KONUTLUK PROJE: PARK RESIDENCE

Noyanlar bu süreçte nasıl hareket edecek, yeni projeler var mı planda?

Elbette. Şirketimiz bu coğrafyada pek çok arazi üzerinde proje çalışmalarını sürdürüyor.

Tabii bu yatırımları aşama aşama yapmayı düşünüyoruz.

Royal Life projemizden sonra bölgede Park Residence projemizi hayata geçireceğiz. Bu projede 650 konutluk bir proje olacak. Bu proje de yine bu bölgede, denize 200 metre mesafede konumlanıyor. 1+1 2+1 3+1 ve stüdyo tipi dairelerden oluşacak. Bu tamamen karma bir proje olacak. Çünkü artık insanların bölgede yatırım yaparken duyduğu güven açısından talepler arttı ve çeşitlendi. Biz de bu talebe yönelik hazırlık yaptık. Talepleri karşılayacak güzel bir proje ortaya çıkacağına inanıyorum. Bu projenin tanıtımını da yakın zamanda sizlerle paylaşacağım. Bir yandan da butik otelimizin açılışı için son sayıyoruz. Bölgeye ve ülkemize değer katmak için çalışıyoruz.

EKONOMİ KIBRIS PRESTIGE


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır