2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Noyanlar Satış Direktörü Zarif Noyan Mağusa emlak piyasasını değerlendirdi!

14 Aralık 2018

Kıbrıs emlak sektöründe kazançlı yatırım adreslerinden biri de Mağusa. Peki Mağusa emlak dünyasında son durum nasıl? Kıbrıs inşaat sektörünün güçlü markası Noyanlar Construction’ın Satış Müdürü Zarif Noyan, Mağusa’da yatırımı değerlendirdi.



Kıbrıs’ta yatırım düşünenler için kazançlı alternatiflerden biri de Mağusa. Deniz ve tarihin bir arada buluştuğu şehir, özellikle üniversitelerin etkisiyle yoğun talep görüyor.

Özellikle öğrenci aileleri yurt veya kira yerine konut satın almayı değerlendiriyor. O yüzden ilgi büyük bölgede.

Son yıllarda markalı konut projeleriyle daha da hareketlenen Mağusa emlak piyasasını, bölgeye yön veren firmalardan Noyanlar Construction Satış Direktörü Zarif Noyan Kıbrıs Emlak Merkezi’ne değerlendirdi.

İşte detaylar…

* Mağusa bölgesinde nasıl bir gelişim izliyoruz?

Mağusa bizim için bir atar damar görevi yapıyor. Tüm canlılık her şey burada. Hızlı büyüyor, her gecen yıl bir önceki yıla göre farklılık gösteriyor. Bizler şu an tam merkezde ANGLE TOWER isimli projeyi 2019’da hayata geçirmeyi planlıyoruz. Her yere 1 dakika mesafesi olan projemizin geniş bir hedef kitlesi var. Yerli halkımız dışında, İran, Israil ve Rus olmak üzere uluslararası yatırımcılardan da ilgi görüyor.

* Son 10 yılda yapı ve içerik olarak neler değişti?

Son 10 yılda görmüş olduğumuz eski yapılar artık tamamen ihtiyaca göre daha fazla modernleşti. Kaliteler arttı, özellikle mimarı güzellikler dış görüme daha fazla katıldı.

* Fiyatlarda değişimi nasıl kıyaslarız?

Fiyatlar Mağusa bölgesinde çok farklı durumda, bölgeye, modele ve üniversitelere yakınlıklara göre değişiyor. Arazinin değerine göre de fiyat değişiklikleri ortada. Yani geniş bir bütçe aralığı var.

* Şu an bölgede talep nasıl?

Şu an bölgeye talep yüksek. Çünkü Mağusa’da yer alan ve açılacak üniversiteler buna bir ışık oluyor. Yatırımcıların ilgisini bu yönde artı olarak çekiyor.

* Bu kadar tercih edilmesinin sebebi ve avantajları nedir Mağusa’nın?

En büyük avantaj ben üniversiteleri görüyorum. Çünkü yaz kış kıyaslaması yaparsam, yazın öğrenciler kalamadığı için bölgede hayat yavaşlıyor. Restoranlardan tutun da tüm sektörler etkileniyor. Bu da demek oluyor ki Mağusa bölgesi için öğrenci yoğunluğu büyük önem taşıyor.

* Yatırım için doğru bir bölge mi?

Kesinlikle evet, yatırım için çok doğru bir bölge. 5 yıl sonrasını hayal edemiyorum…

* Mevcut fiyatlar nasıl? Apartman, villa ve arsa fiyatları.

Fiyatlar dediğim gibi çok değişke. 35 bin sterlinden başlayıp, 120 bin sterline kadar daire fiyatları çıkmaktadır.. Bu sadece bir genelleme. Arsa fiyatları ise yerine göre değişiyor. Türk koçanlı ise şu an duble fiyatlar konuşuluyor. Elli bin sterlinden başlayan fiyatlarsa satışta olan arsalar var.

* Yatırımın kira ile geri dönüşü ne kadar Mağusa’da?

Bizim genelde kira garantimiz yüzde altı şeklindedir. Tüm borç kapatıldıktan sonra devreye giriyor ve yatırımcı bundan çok memnun. Kısa sürede de yaptığınız yatırım kendini ödüyor. Mağusa Girne’ye göre kira geri dönüşünde çok daha avantajlı bir bölge.

* Gelecek 10 yıl için Mağusa’nın potansiyelini nasıl görüyorsunuz?

Şu an ki durumunun iki, hatta üç misli büyüyecek şekilde görüyorum. Çünkü öğrencinin yanında artık bizleri yabancılar tanımaya başladı ve adamızı çok seviyorlar. İşte bu süreçte yurt dışı tanıtımlarımızın turizm şekli olarak da planlanıp arttırılması, Mağusa’nın büyümesinde büyük önem taşıyacak.

KIBRIS EMLAK MERKEZİ


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır