2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Milyoner bir emlak danışmanı olmak için bu tavsiyelere kulak verin!

4 Temmuz 2016

Kıbrıs emlak sektöründe, profesyonel emlak danışmanlığı hızla yaygınlaşıyor. Sektöre giren birçok kişi, kısa sürede yüksek kazanç hedefiyle yola çıkıyor. Peki milyoner bir emlak danışmanı olmanın püf noktalarında neler var? İşte yanıtı..



Hayaller çok kazanan bir emlak danışmanı olmak, peki ya nedir bunun yolu? Milyoner olmak için asıl sırrın ne olduğunu, nasıl bir an önce milyoner olabileceğinizi merak ettiğinizi biliyoruz. Ne yazık ki milyoner olabilmek için uygulayabileceğiniz bir sır yok. Milyoner bir emlak uzmanı olabilmeniz için etkili olan pek çok farklı faktör var; Bunlardan bazıları sizin yönetebileceğiniz konu ya da sorunlar değil.
Bazıları ise tamamen sizin kontrolünüzde olan kollardır. Sizin etkinizin fazla olmayacağı konulardan bazıları doğru ailede doğmak, doğru çevrede yetişmek, doğru insanları tanımak olabilir. Siz bunlara sahip misiniz? Pek çoğumuzun bu özelliklere sahip olma ihtimali düşüktür.
Ama milyoner olmak için bizim yönetebileceğimiz başka bazı ipuçları da var, şimdi sırayla bunlara bakalım;
§ Kafa Yapınız
Milyoner olabilmek için ilk önce sahip olmanız gereken şey pozitif kafa yapısı ve hayata bakış açısıdır. Sürekli söylenen bir söz vardır; “Düşünceleriniz gerçekleriniz olur” Milyoner emlak uzmanlarının hedeflerini başarabilmelerinin nedeni iyi görünüşleri, zekâları, okul başarıları ya da başka herhangi bir neden değildir. Milyoner olmalarının nedeni ilk olarak buna inanmış olmalarıdır. İnanmış ve bunun için aksiyon almışlardır.
İnanmak başarılı olmak için yeterli değildir ama kabul etmeniz ve olacağı beklentisine girmeniz gerekir. Eğer inanmazsanız o asla gerçekleşmeyecektir. Neyi düşünürseniz o gerçekleşir, milyoner olacağını hayal eder ve bu uğurda çalışırsanız milyoner olabilirsiniz, yok olamayacağınızı düşünürseniz zaten hiç olamazsınız. Bu nedenle inanmaya başlayın. Hedeflerinize pozitif yaklaşın ve sonuna kadar olacaklarını hayal edin.
§ İnanmak
Milyoner olacağınıza inanıyor musunuz? Bir hedefe ulaşabilmek için ona gönülden inanıyor olmak gereklidir. Siz beyninizi o hedefe inandırdığınız zaman beyniniz sizin onu yapabilmeniz için çözümler üretmeye başlar. Beyninizi buna inandırabilmek ve çözümler üretebilmek için harekete geçirirseniz hedefinize ulaşmada daha başarılı olursunuz. Bu konuda yapılabilecek en iyi yöntemlerden biri de pek çok mentor tarafından tavsiye edilen “Role Modelling” uygulamasıdır. Bu uygulamada olmasını istediğiniz şeyin olduğu varsayımı ile harekete geçersiniz.
Diyelim ki milyoner olmak istiyorsunuz, evet artık bir milyonermiş gibi hareket etmeniz ve kendinizi bu düşünce biçimine alıştırmanız gerekiyor. Dışarıdan bakıldığında mantıksızmış gibi gelebilir ama bugün bu yöntemi farklı amaçları için kullanan pek çok kişi bulunuyor. Milyoner olmak için adımlarınızı belirlemeniz gerekir, bu adımları da aynı bir milyoner gibi düşünerek ve plan yaparak belirleyebilirsiniz.
Adımlarınızı belirlemeniz ve gelişiminizi takip etmeniz gerekiyor. Belki hemen yarın milyoner olamayabilirsiniz. Ama gelecekte neden olmasın?
§ Uygun Davranışlar Geliştirmek
Günde en az 10 kez özellikle de bir müşteri ile görüşeceğiniz zaman hedeflerinizi hatırlayın ve sanki o hedefe ulaşmışsınız gibi davranın. Eğer bir milyoner emlak danışmanı olsanız bir müşteri ile görüşürken nasıl davranırsınız? Nasıl hisseder ve neler söylersiniz? Her sabah kendinize hayatınız ile ilgili sorular sorun. Hayatınızda en çok ne için şükrediyorsunuz, en çok neden mutlusunuz, en çok neye heyecan duyuyorsunuz, en çok neye bağlısınız, hayatınızın amacı ne, ne için yaşıyorsunuz?
Bu sorulara cevap verdiğinizde kendinizi ve hayatınızın amacını daha iyi anlayacaksınız. Beyniniz bu soruların cevapları ile amaçlarınızı birbirine bağlayacak. Hedeflerinize inancınız güçlenecek. Ayrıca size boş zamanlarınızda başarılı olmuş ünlü kişilerin motivasyon konuşmalarını dinlemenizi öneririz. Bu sizin kendinizi daha çok tanımanızı ve hedefinize daha sıkı sıkıya bağlanmanızı sağlayacaktır.

§ Rol Model Belirleyin
Kendinize başarılı emlak uzmanlarını örnek alın. Rol model olarak bu kişileri belirleyin ve onlar gibi davranmaya çalışın. Dünyaca ünlü bir emlak profesyonelini rol model alabileceğiniz gibi aynı şirkette çalıştığınız başarılı bir yöneticinizi de rol model olarak belirleyebilirsiniz. Başarısız meslektaşlarınız ile birlikte olmaktan kaçının. Hedeflediğiniz konuda başarıya ulaşmış insanlarla birlikte olarak onların deneyimlerinden örnek almaya çalışın.
Rol modelleriniz ünlü kişiler ise, varsa kitaplarını okuyun. Video programlarını izleyin. Birlikte olduğunuz kişiler zamanla sizi etkileyeceği için doğru ve başarılı kişiler ile birlikte olmanız son derece önemlidir. Kendinizi çok başarısız hissedip hedeflerinizden vazgeçmek isteyeceğiniz zamanlar olacak ancak sakın vazgeçmeyin. Eğer hedeflerinize inanır, kendinize güvenir ve bu hedeflere ulaşmak için aksiyon alırsanız istediğiniz hedeflere ulaşabilirsiniz. Pek çok insan bunu bu şekilde başardılar, siz de yapabilirsiniz.
§ Ve Tutkuyla Çalışmak
İşte işin en tamamlayıcı yeri burası. Eğer emlak işini severseniz çalıştığınızı ve zamanın nasıl geçtiğini gerçekten hissetmezsiniz. Her başarıda olduğu gibi emek vermeden emlakçılıkta başarıya ulaşmak söz konusu bile olamaz.
Üşengeçliğinizi atın üzerinizden, o sizi yiyip bitiren endişelerinizi de. Bir satış kaçar onlarca satışın kapısı açılır bu meslekte. Tutkuyla, bıkmadan, usanmadan, yorulmak nedir bilmeden ve her gün üstüne ekleyerek yapacağınız çalışma gerçekten sizi milyoner emlakçı yapacaktır.
Milyoner emlakçıların azmine ve çalışma hırsına bakın ve siz; evet siz, neden başarılı olamayacaksınız iyice düşünün ve milyoner olmak için artık beklemeyin, ertelemeyin hemen işe koyulun ve şimdi başlayın.
§ Bonus: Milyoner Filmi
Milyoner filmi Danny Boyle‘nin yönettiği kenar mahallenin varoş çocuğu olan Jamal’in hikayesini anlatıyor. Jamal Malik, Mumbai’nin gecekondu mahallelerinden birinde yaşayan 18 yaşında bir yetimdir. Hindistan’da katıldığı “Kim Milyoner Olmak İster?” yarışmasında 20 milyon rupe kazanmasına sadece bir adım kalmıştır. Ama şova ara verildiğinde, bir sokak çocuğunun bu kadar büyük başarıyı ancak hileyle kazanabileceğinden şüphelenilip tutuklanır. Suçsuzluğunu kanıtlamak için yaşamını anlatmaya başlar. Aslında filmin basit kurgusu, basit senaryosu çok profesyonel işlenerek iyi bir iş çıkarılmış ortaya.
Filmin Türkiye karşılığı kim 500 Milyar ister. Aynı dönemde Hindistan’da yayınlanan programda gerçekte biri bütün soruların cevaplarını bildiği ve aynı zamanda filmde olduğu gibi 300 milyon insan izlemiş. Bunun benzeri kurgusu her bir soruya gelecek bir yaşantı örneğiyle izleyicinin heyecanını doruğa taşıyan bir film olmuş.
Toplam 10 dalda Oscara aday bir film ve bunlardan en iyi film ve en iyi yönetmen dahil olmak üzere toplam 8 dalda Oscar heykelciğini kaldıran, Amerikan yapımı olan ve Hindistan’da çekilen mükemmel bir film.
Keyif alarak seyredeceğiniz ve başarınıza katkı sağlayacak motive edici bu filmi, milyoner emlakçı olma hayalleri kuran emlak profesyonelleri mutlaka seyretmeli.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır