2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Loft Daire nedir?

16 Temmuz 2018

Kıbrıs konut projelerine gün geçtikçe yenileri ekleniyor. İnşaat firmaları sürekli olarak konut projelerine katacakları yeniliklere önem veriyorlar.



Her projenin bir öncekinden farklı olmasına özen gösteren inşaat firmaları, sürekli olarak konut projelerinde yeniliklere gidiyorlar.

Son zamanlarda ise inşa edilen konut projelerinde loft daireler oldukça dikkat çekiyor.

Peki loft daire nedir?

Loft daire kavramı ilk olarak ABD’de ortaya çıkmıştır. 1970’lerde ABD’nin büyük şehirlerinde ortaya çıkan yüksek miktardaki konut talebi karşılanamayınca; bir çözüm alternatifi yaratmak adına şehrin içinde kalan terkedilmiş fabrikalar, depolar ve diğer endüstriyel tesisler restore edilerek konuta dönüştürülmeye başlanmıştır. Özellikle sanatçılar, tasarımcılar ve atölyede üretim yapan küçük üreticiler arasında hızla yayılan bu trend, geniş hacimli çalışma alanları sayesinde iş ve ev hayatını birlikte yürütmek isteyenler için ideal bir çözüm haline gelmiştir.

Loft dairelerin en temel özellikleri; depo ya da fabrika yapılarından dönüştürüldükleri için son derece geniş ve yüksek tavanlı olmalarıdır. Bununla birlikte iç mekânda çok fazla duvar ve oda içermiyorlar.

Geniş bir odanın bir köşesi mutfak, paravanla ayrılmış diğer bir köşesi yatak odası, orta kısmı ise salon olarak kullanılabiliyor. Alan fazla geniş değilse bir kenara bir asma kat inşa ediliyor ve yatak bunun üzerine konumlandırılıyor. Dolap ve kitaplık gibi büyük malzemelerin daireyi odalara bölmek için kullanıldığı örnekler de mevcut.

Bu yaklaşım duvarlardan arındırılmış, hem fiilen hem de algısal olarak daha geniş ve ferah bir iç mekana olanak sağlıyor. Öte yandan loft dairelerin bir diğer özelliği de geleneksel dairelere nazaran daha ‘ham’ bir görüntü sergilemeleri. Yani öyle saten boyalı pürüzsüz duvarlara, renkli desenli duvar kâğıtlarına, işlemeli kartonpiyerlere sahip değil.

Endüstriyel yapılardan dönüştürüldükleri için sıvasız tuğla duvarlara, çelik konstrüksiyon sütunlara ya da üstü kaplanmamış beton iskelete sahipler.

Kelime anlamı çatı katı olan bu dairelerin ortak özelliği geniş mekanlarda minimum duvar şeklinde özetliyebiliriz. Dubleks loftlar oldugu gibi tek kat üzerindede loft daireler vardır. Ülkemizde son dönemlerde lüks loft daireler inşaa edilmeye başlamıştır.


En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır