2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

LockOn Cyprus Brokerı Songül Çoban kira fiyatlarındaki düşüşü anlatıyor..

21 Haziran 2020

Pandemi sonrası müstakillere olan talebin arttığını gözlemliyor Kıbrıs emlak ve inşaat dünyası. Ancak müstakile olan ilgi ile daire fiyatları düşer mi? Kuzey Kıbrıs’ta kiralık/satılık ev fiyatları ne kadardan başlıyor ve pandemi sonrası indirim oldu mu? LockOn Cyprus Estate Brokerı Songül Çoban anlatıyor..İşte detaylar..



LockOn Cyprus Estate Brokerı Songül Çoban portföylerinde 600 TL’den başlayan kiralıklar olduğunu, 29 bin sterlin ile ev sahibi olunabileceğini ve müstakil taleplerinin artıp, daire fiyatlarının daha da düşeceğini anlattı. Ayrıca yerel pazar için imkan oluşturmanın önemini vurguladı.

İşte Songül Çoban’ın röportajı..

Siz salgın sonrası dönemde nasıl bir başlangıç yaptınız?

Yeni dönemde, gelen talepler doğrultusunda biz de pozisyonumuzu belirleyip ona göre hizmet sunmaya çalıştık. Sakin bir dönem geçtiğini söyleyebilirim. Ancak yavaş yavaş hareketlenme var bunu gözlemliyoruz. Uçuşların açılmasıyla birlikte daha da hareketleneceğiniz öngörüyoruz.

Pandemi öncesi zamana göre iş hayatında değişenleri nasıl sıralarsınız?

Pandemi sürecinde önce emniyet sonra hareket mantığı ile insanlar önce sağlık sonra ekonomi dedi.

Gazimağusa kiralık ve satılık konutlarda ortalama fiyat bilgisi verir misiniz?

Geniş bir portföye sahibiz, 600 TL’den başlayan kira ve 29 bin sterlinden başlayan satış fiyatları ile 2+1 dairelerimiz mevcuttur. Yani müşterilerin ihtiyacına ve bütçesine yönelik alternatifler sunuyoruz. Bu da bizim için çok önemli.

Pandemi sonrası kira fiyatlarında düşme oldu mu?

Pandeminin ilk etapta özellikle daire kira fiyatlarını %20 oranında aşağıya düşürdüğünü söyleyebilirim. Bu düşüş bu aşamada kalacaktır diye düşünüyorum.

Kira piyasası için önümüzdeki dönemi nasıl değerlendirirsiniz?

Müstakil ya da yarı müstakil evlere olan talep artacak daire fiyatları gerileyecektir. Şimdiye kadar yaşanan süreçte edindiğimiz tecrübeyle bunu söyleyebilirim.

Yatırımcılarınız bu pandemi sürecini nasıl değerlendiriyor?

Yatırımcılarımız bizim de yönlendirmelerimiz ile yeni döneminin getirdiği fırsatları değerlendirmeye çalışıyor. Evet bir kriz var ancak krizin içinde fırsatlarda var. Önemli olan kriz var deyip de oturmak değil eğer imkan varsa fırsatları değerlendirmektir.

Yerel pazar için özel fırsatlarınız olacak mı?

Biz yerel Pazar için pandemi öncesi veya sonrası farketmeksizin özel fırsatlar oluşturmaya çalışıyoruz. Bu pandemi öncesi de böyleydi, pandemi sonrası da böyle devam edecek.

Bizim öncelik sıramızda müşteri memnuniyeti var. Müşterilerin memnun olması içinde bir çok kıstas var tabi. Ancak fiyat önemli kıstaslardan biri. O yüzden biz de müşterilerimize fırsat oluşturmaya devam edeceğiz.

Yurt dışı uçuşların kapalı olduğu dönemde, yurt dışı yatırımcılar için nasıl bir hareket planınız olacak?

Yurt dışı yatırımcılar için dijital ortamda mümkün olduğunca kendimizi ve ülkemizi en iyi şekilde tanıtmaya ve satış yapmaya devam edeceğiz. Yakın zamanda uçuşlar başlayacak zaten. Uçuşların açılmasıyla birlikte adamıza gelmeye başlayacaklar. Şimdiye kadar olan süreçte online olarak düzenli çalışan tüm firmalar gelecek dönemi güzel geçirecektir.

LocOn Cyprus ilanları için tıklayın..


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır