2022 © Kıbrısemlakmerkezi.com
yakınlaştırmayı etkinleştirmek için tıklayın
aranıyor
Hiç sonuç bulamadık
haritayı aç
Görüntüle Yol haritası Uydu Hibrit Arazi Lokasyonum Tam ekran Önceki Sonraki
Gelişmiş Arama
Arama sonuçlarınız

Kumsal Emlak Direktörü Nejmi Sıddık’tan yatırım çağrısı!

13 Aralık 2017

Yabancı yatırımcının gözü Girne’de, fakat başkent Lefkoşa’da da hızlı bir büyüme süreci başladı. Özellikle Lefkoşa’da faaliyete geçecek yeni üniversitelerle birlikte, konut sektöründe de ihtiyaç artıyor. Kumsal Emlak Direktörü Nejmi Sıddık ile Lefkoşa’da yatırım fırsatlarını konuştuk.



Emlak sektöründe neler oluyor?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ada olduğu için ve bu ada içerisinde her gün emlak fiyatlarımız artıyor. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde olan bir şey vardır, her zaman benim söylediğim bir söz: Mal satın alan, her zaman kazanır; mal satan her zaman kaybeder. Bu da ne demek? Her gün fiyatlarımız yukarıya doğru çıkmaktadır. Çünkü Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde devamlı şekilde dönem dönem yatırımcılar gelir. Ülke gelişmeye başladı . Ülke gelişmeye başladığı için de diğer ada ülkeleriyle fiyatları kıyasladığımızda çok ucuz bir konumdayız. Bu durumdan dolayı her zaman yatırım yapan kişi bir sene sonra, beş sene sonra da baktığı zamanda fiyatı 2 katına kadar da çıkar.

Peki ilginin arttığı bu dönemde Lefkoşa’ya talep nasıl?

Lefkoşa’nın farklı bir konumu var aslında diğer şehirlere göre. Daha yerleşik bir yer. Yabancı yatırımcı talebi yavaş yavaş artıyor. Fakat iş dünyasının kalbinin attığı bir şehir, başkent. O yüzden bu şehrin sabit yaşayanları var. İş insanları, memurlar ve ülke ekonomisinde büyük yer tutan öğrencilerin adresi Lefkoşa.

O yüzden konut sektörü her zaman hareketli.

Evin amorti süresi Girne’ye göre çok daha kısa süreli. O yüzden birçok müteahhit yatırım amaçlı projeler geliştiriyor.

Konut alan, öğrenciye kiralamayı hedefliyor. Kira ile de evi ödüyor.

Yakın zamanda yeni üniversiteler de açılacak Lefkoşa’ya. O yüzden fiyatlarda ciddi artışlar bekleniyor.

Yatırım düşünenler için geç kalmamalarını tavsiye ederim.

Ortalama fiyatlar nasıl?

Yeni projelerde apartman dairelerinin en ucuzu ortalama 38 bin sterlinden başlıyor. özelliklerine göre yükseliyor. Yatırım için düşünenler genelde kampanyalı konut projelerini tercih ediyor. Kira geliri ile taksitlerini ödüyor. O yüzden bu tip konutların satış süresi çok daha hızlı.

Peki Kumsal Emlak neler yapıyor?

Bu sektörde dolu dolu 30 yılı doldurduk. Arsa, arazi, kiralık, satılık.. Her alanda, geniş bir portföy ile hizmet veriyoruz müşterilerimize.

Bölgesel yönden birinci bölgemiz Lefkoşa. İkinci bölgemiz Girne, üç ise Mağusa.

Kumsal Emlak olarak bizim bizim en büyük reklamımız, bizimle çalışan, iş yapan kişilerin memnuniyeti. Görüyoruz ki her defasında mutlu müşterilerin tavsiyeleriyle, çevresindeki müşteri adayları da bize geliyor.

İşte bu işleyiş bizim için en büyük motivasyon.

Çünkü emlak sektöründe biz insanlara bir hizmet satıyoruz. Hizmetin karşılığında da acente komisyonu alıyoruz. O yüzden karşılığını en iyi şekilde vermeliyiz.

Peki müşteriler, yatırımcılar emlakçı seçerken nelere dikkat etmeli?

Ben her zaman söylerim, emlakçıyı seçerken birinci olarak Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti devletine ve İçişleri Bakanlığı’na kayıtlı olmalı firma.

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği üyeliği çok çok önemli bir konu. Çünkü KTEB üyeleri olarak hepimizin özel sigortası var.

Olası bir hatada bile, müşterilerimiz sigorta kapsamına giriyor.

Fakat kayıtsız emlak firmalarında böyle bir sigorta yok, yani risk büyük.

Ve maalesef son dönemin bir gerçeği, kaçak emlakçılar. O yüzden dikkat etmek bu dönemde daha da önemli. Unutmayın ki, kaçak emlakçıyla çalışırsanız, sizi koruyabilecek bir merci yok. Fakat bu işi kayıtlı yapanlar, Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği çatısı altında ve güven içinde hizmet veriyor.

Emlakçı seçimi sırasında bunun çözümü de basit. Google her şeyi veriyor bize. Kişinin veya firmanın adını yazın ve Google’da aratın. Bugüne kadar ne yaptığı, ne yapmadığı karşınıza çıkıyor. Bilerek karar vermek en doğrusu.

özellikle de sizin portalınız Kıbrıs Emlak Merkezi bu konuda hem biz sektör temsilcilerine, hem de yatırımcılara çok büyük bir kaynak oluyor.

O yüzden bir kez daha ‘araştırın, araştırın, araştırın’ diyorum.


Etiketler: , En güncel haberlere erişmek için mail listemize abone olun

Listeleri Karşılaştır